190
MEDDB87E35604CE4B0BA5B8911F333C4795

Väldisponerad tvåa om 65 m² i eftertraktade Tuve

Såld!

Hisingen - Tuve, Göteborg

Västra Gunnesgärde 53


Såld!
Slutpris: SEK 2,175,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu ges en unik markplans-möjlighet i Brf Gunnesgärde! Förvärva en av de ovanliga bostäderna med källarplan om hela 40 m² med egen ingång. Bostaden ligger belägen längst bak i området med utsikt över villaområdet baktill. Här finns även stor inglasad västerbalkong (8m²). Bostaden är i äldre skick men med renovering finns här oändliga möjligheter! Bidrag till renoveringen finns på nästan 18 000 kr i den inre fonden. Brf Gunnesgärde är en väldigt lågt belånad (727kr/kvm-2017) förening som även äger marken de är belägna på. Parkering med kort kö för 100 kr/månad, garage för 350 kr/mån, tvättstugor, bastu och samlingslokal finns även här. OBS! Bostaden är hos föreningen registrerad som 2 rum och kök med källare.

Om området

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Övrigt

I området finns flera för- och grundskolor bl.a. den nybyggda Fridaskolan åk F-9 men även Gunnestorpsskolan åk F-6 och Glöstorpsskolan åk 7-9.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,059 inkl V, VA, kabel-TV, avsättning inre fond samt avbetalning för balkonginglasning
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3.5 rok
Boarea66 kvm
Biarea40 kvm
Lägenhetsnummer9
Byggår1968
Driftskostnad417 kr/månad

Bilder

Västra Gunnesgärde 53, unik markplanslägenhet med källare!

Välkommen in till ett boende fyllt av möjligheter!

Stort kök med utgång till balkong

Här ryms matplats och bra ytor!

Stor inglasad balkong om hela 8m² belägen åt väst!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3.5 rum
Boarea
66 kvm
Allmänt
Nu ges en unik möjlighet i Brf Gunnesgärde! Förvärva en av de ovanliga bostäderna med källarplan om hela 40 m² med egen ingång. Bostaden ligger belägen längst bak i området utan insyn och med utsikt över villaområdet baktill. Här finns även stor inglasad västerbalkong (8m²). Bostaden är i äldre skick men med renovering finns här oändliga möjligheter! Bidrag till renoveringen finns på cirka 18 000 kr i den inre fonden som går över till nästa ägare. Brf Gunnesgärde är en väldigt lågt belånad (727kr/kvm-2017) förening som även äger marken de är belägna på. Parkering med kort kö för 100 kr/månad, garage för 350 kr/mån, tvättstugor, bastu och samlingslokal finns även här.
Hall
Bostadens hall är rymlig och erbjuder plats för avhängning och möblemang. Finns här behov kan man sätta upp ett garderobssystem för att utöka förvaringen. Från inre hallen nås en dörr där trappan ner till källaren finns. Golvet i hallen består av laminat och väggarna är tapetserade ljust.
Kök
Köket är stort och rymligt med fönsterpartier åt väster, härifrån nås även bostadens generösa balkong. Här finns gott om förvaring och arbetsyta för att lyckas med matlagningen! Köksinredningen är ljus med vitt kakel och vit maskinpark. Arbetsytorna består av aluminiumbänk med dubbelho samt vissa delar i laminat. Maskinerna består av spis, fläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys i en avdelad variant. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.
Balkong
Den fantastiska inglasade balkongen är nästintill ett rum i sig med sina 8 m². Balkongen är belägen i bästa västerläge med kvällssol. Läget innebär sol från cirka lunch fram tills kväll. Så här kommer många timmar att spenderas med stor njutning. Blir det lite väl varmt när solen gassar på går fönstren självklart att vika bort.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med generöst fönsterparti och vy över villaområdet intill vilket ger minimal insyn från grannar. Här ryms soffgrupp och matsalsmöbel om behovet finns. Här ligger originalparkett i ek och väggarna är tapetserade ljust.
Sovrum
Sovrum 1 nås från hallen och har fönster åt villorna i öst. Här ryms med lätthet en stor dubbelsäng och ett skrivbord eller annat möblemang. Här erbjuds gott om förvaring via flertalet garderober. Parkettinspirerad plastmatta och ljusa väggar.
Badrum
Centralt placerat i bostaden har vi ett helkaklat badrum. På golvet ligger grå klinker och väggarna består av vitt kakel med en blå dekorrand upptill. Utrustningen består av duschkabin, toalett, handfat med kommod och spegel. Självklart finns här även en tvättmaskin som hör till för att underlätta i vardagen. När det är större tvättar på gång finns även tvättstugor inom föreningen.
Källarplan
Från den inre hallen nås via en dörr trappan ned till källarplan, här finns idag två stycken garderober. Källarplan med sina cirka 40 m² har stora möjligheter! Här kan bli två bra sovrum, ett sovrum och ett tv/lek-rum eller ett stort rum för tonåringen som vill vara lite för sig själv. Idag är här ett stort sovrum samt arbetsytor. På golvet ligger laminat och väggarna är delvis klädda med panel samt tapetserade. Hit ner finns även en egen ingång från källaren, dock skall tilläggas att här nere finns inte vatten eller avlopp.

Missa inte denna mycket ovanliga och spännande bostad! Snabbt tillträde kan erbjudas för den som vill sätta ingång omgående!
Missa inte denna möjlighet att se denna bostad! Detta är något alldeles unikt och det kan dröja länge innan detta tillfälle ges igen!

Varmt välkomna på visning!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,059 inkl V, VA, kabel-TV, avsättning inre fond samt avbetalning för balkonginglasning
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.55851 %
Andel av årsavgiften
0.56 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 2/4/2009
Energiprestanda
202 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Övrigt
OBS! Bostaden är hos föreningen registrerad som 2 rum och kök med källare.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
-Balkong
Stor inglasad balkong mot gården i västligt läge (kvällssol).

-Förråd
Finns i källaren om cirka 2x2 meter. Det finns även ett mindre förråd tillhörande bostaden (matkällare).

-Tvättstuga
Finns i vartannat hus. 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkrum, mangel.
Mattvätt finns även det inom föreningen.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 100 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 350 kr/mån. Separat kö.

-Bra att veta

-I månadsavgiften ingår även en avsättning till den inre reparationsfonden på 133 kr/mån. Pengar som sparas och kan användas för renoveringar i bostaden.

Rabatten utanför huset sköts frivilligt av de boende i föreningen. Så vill man odla växter går det bra.

Barnvagnsrum finns i entrén.

Cykelrum finns.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

OBS! Bostaden är hos föreningen registrerad som 2 rum och kök med källare.
Förening
Namn
Brf Gunnesgärde
Om föreningen
Brf Gunnesgärde Göteborg består av 211 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler. Fastigheten innehas med äganderätt och bebyggdes 1968.

I avgiften ingår värme, vatten, avbetalning på inglasning av balkong, kabel-TVs grundutbud samt avsättning till bostadsrättens inre fond. Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
211
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften och fler kanaler finns att beställa om så önskas. Bredband levereras via ComHem med olika hastigheter och priser. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas. Relacom har utfört installation av fiberlan.
Parkering
Det finns 97st parkeringsplatser, kan hyras för 100 kr/mån. Det finns 102 st garageplatser, kan hyras för 350 kr/mån. För närvarande kö, dock kortare väntetid för p-plats. Det finns även 19 gästparkeringsplatser -3 kr /timme.
Renoveringar
Stambyte genom relining gjordes under 2005. OVK samt radonmätning utfördes under 2008 och godkändes.
Intrimning av fjärrvärmesystemet har skett de senaste åren.
Se årsredovisning för mer information om kommande renoveringar.
Ekonomi
1 juli 2018 höjdes avgiften senast med 1,5%. Föreningen har sin avgift uppdelad i olika poster. Inga ytterligare avgiftshöjningar är kända.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisingen - Tuve Göteborg

Västra Gunnesgärde 53

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg