190
MED15A9A485384042A98FEC2B82691B8772

Såld!

Biskopsgården, Göteborg

Snövädersgatan 5


Såld!
Slutpris: SEK 1,100,000

Ansvarig mäklare

Högst upp i huset med underbar balkong i soligt läge bor ni här i en bekväm och trivsam trea. Nära kommunikationer från Vårväderstorget, skola precis intill och bra service i området. Välmående förening med renoverade stammar och billiga p-platser. Snabbt tillträde möjligt.

Om området

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

ÖvrigtFakta

MånadsavgiftSEK 3,778 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer23
Byggår1957

Bilder

Välkommen till Snövädersgatan 5!

Balkong i högt och fritt läge

Fasadbild över Brf Biskopsgården nr 8

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I ett mycket populärt område i Södra Biskopsgården, ett stenkast från Vårväderstorget, har ni nu möjlighet att förvärva denna stora lägenhet och göra till ert drömboende. Lägenheten ligger i ett ljust läge, högst upp i huset och har en solig balkong!

Köket som är original med luckor och bänkskiva i behagliga färger. Från köket ser ni ut över den gemensamma gården och ner mot Vårväderstorget, ni har ingen granne om ser in på er utan kan istället lugnt och skönt sitta med en kaffekopp i handen och hålla koll på spårvagnarna.

Vardagsrummet med sin fina parkett och härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Här inne har väggarna målats och parketten bytts under 2015. Rummet är lättmöblerat och utsikten härifrån är vacker, du har även denna utsikt ifrån det lilla sovrummet. Balkongen i soligt läge blir välanvänd under sommarhalvåret, solen ligger på länge och värmer in på småtimmarna där Göteborgs hamninlopp blir till en vacker siluett att kolla på. Bostadens andra sovrum ligger vänd åt andra hållet och rymmer en dubbelsäng och har inbyggda garderober. Även detta rum renoverades 2015 med ny parkett och målade väggar.

Välskött och gemytlig förening med låg avgift. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys. Spårvagnen tar er till Nordstan eller Brunnsparken på bara 14 minuter.
Antal rum
3 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Blå plastmatta på golv och ljus tapet på väggarna. Köksinredning i ljust trä med en bänkskiva i ljus laminat. Ovan bänkskivan sitter ett blått kakel. Kylskåp (Miele), frys (Bosch), spis (Electrolux) samt en fläkt (Thermex).
Badrum
Grått klinker på golv och helkaklade väggar i vitt och blått. Inredningen består av wc, kommod, spegelskåp samt en duschhörna.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,778 inkl värme, VA och kabel-TV
Andel i föreningen
0.025552 %
Andel av årsavgiften
2.53094 %
Tillträde
2016-03-07
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 11/20/2009
Energiprestanda
128 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Biskopsgården Nr 8
Om föreningen
Fastigheten:
Bostadsrättsföreningen äger huset som står på fastigheten Göteborg Biskopsgården 33:1 (tomträtt). Flerbostadshuset är byggt år 1957 i fyra våningar med 40 bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Totalytan är 2 694 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsökrat hos Trygg Hansa.

Tv och internet:
Kabel-tv och internet genom ComHem. Tillgång till internet genom Bredbandsbolaget.

Parkering:
Föreningen tillhandahåller p-plats med och utan el-stolpe, till dessa är det separat kö. Det finns även ett antal garageplatser, även till dessa är det separat kö. Kontakta föreningen för aktuella priser och kölängd.

Renoveringar:
2004 byttes trappan.
2005 renoverades avloppstammar samt kodlås och ytterbelysning byttes ut.
2007 installerades porttelefon samt målning skedde i trapphus och soprum.
2008 genomfördes ett fönsterbyte.
2009 gjordes en gasspiskonvertering.
2012 byttes tak och fasad omfogades.
2015 avvecklades värmeföreningen och de införskaffande en egen värmeväxlare.
2014 gjordes en godkänd OVK (ventilationskontroll).
Föreningen planerar att rensa dagvattenbrunnar samt dränera och iordningställa innergården. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Avgiftsförändringar:
Ingen avgiftshöjning är planerad för tillfället.

Övrigt:
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, pantsättningsavgift betalas av köparen. Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp (1120 kr för år 2017), pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp (448 kr för år 2017).
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
40
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,108
Pantsättningsavgift
SEK 443

Karta

Biskopsgården Göteborg

Snövädersgatan 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg