190
MED2B4CE26D540C4DA98F9EB183E95D9B0A

Välkommen till detta fina hem i trivsamma Helgered!

Såld!

Centrala Hisingen Helgered, Göteborg

Skogsvägen 37


Såld!
Slutpris: SEK 4,400,000

Ansvarig mäklare

På en lugn återvändsgata i Helgered finner ni denna soutterängvilla med smart planlösning och härlig trädgård. Njut av ett inglasat uterum med plats för matbord och loungemöbler. Fyra trädäck med sol vid olika tider hela dagen, för att kunna njuta till max. Husets insida erbjuder mycket: en stämningsfull öppen spis samt renoverat kök och badrum, bara att flytta in och trivas. Fiber kommer att installeras till fastigheten. Välkommen på visning!

Om området

Helgered är ett område i stadsdelen Björlanda i Göteborgs kommun tillhörande stadsdelsnämndsområde Lundby tillsammans med primärområdena Brämaregården, Kvillebäcken, Kärrdalen, Sannegården och Slättadamm.

Helgered består av drygt 230 hushåll och ligger på båda sidor av Björlandavägen. Det vackra strövområdet Klare Mosse ligger i nordöstra delen av området, och där rinner Osbäcken upp. Området gränsar också till Hisingsparken. Info från http://sv.wikipedia.org/wiki/Helgered

Kommunikation

Kärrdalen trafikeras av bussrna 22, 25, 36, 141 och 145. Hållplats Klara. Information hämtat från Västtrafiks hemsida.

Närservice

Vid Bjurslätts torg och Friskväderstorget finns närbutiker. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon km bort.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea99 kvm
Biarea118 kvm
Tomtarea1,094 kvm
Byggår1946
Driftskostnad3,500 kr/månad

Bilder

Välkommen till Skogsvägen 37!

Med ett grönskade läge i Helgered

Insynsskyddat och inglasat uterum

Huset från baksidan

Köket renoverades 2014

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Från den angenäma entrén tar ni ett steg in i den välkomnande hallen. Här finns det gott om plats för såväl avhängning som förvaring till skor och ytterkläder. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och golvet gjort av praktisk klinker som både är lättskött och ger en fräsch känsla.

Till vänster från hallen gör man entré in i ett renoverat kök från år 2014. Köksgolvet består av ljust laminat och väggarna är klädda i grå trämönsterinspirerade tapeter. Köket är utrustat med vitlackerade köksluckor, skåp och en tillhörande köksö som ger bra arbetsytor för den kulinariska individen. Dessa går snyggt ihop med den ljusa bänkskivan i ek samt de stilrena svarta stänkskydden ovanför bänkskivan.

I direkt anslutning till köket ligger ett renoverat badrum från 2005. Klinker går i en beige nyans med och ett fönster som bidrar till bra ljusinsläpp. Vidare är väggen utrustad med vitt kakel som övergår till en beigefärgad vägg. Det är även utrustat med en spegel med inbyggda spotlights samt träfärgad badrumsinredning.

I det första sovrummet, med entré från köket, är väggarna vitmålade och med en svart- och brunmönstrad fondvägg. Förutom praktiska inbyggda garderober är rummet även utrustat med ek-parkett. Det andra sovrummet har ekparkett på golvet och blårandig tapet som fångar upp ljuset från ett fönsterparti med utgång till en mysig uteplats i österläge. Det finns även gott om förvaring i form av inbyggda garderober med smidiga skjutdörrar.

Till höger från hallen finner ni vardagsrummet som med en öppen planlösning gör rummet lättmöblerat och bidrar till sociala ytor. Väggarna är ljusa och golvet består av en snygg parkett som ger undervåningen en enhetlig känsla. Den vänstra delen har två stora fönster som släpper in massvis med ljus och ger rummet rymd, dörren till det uppvärmda och inglasade uterummet står nästan alltid på glänt. Här finns även en öppen spis som höjer mysfaktorn framför soffan och ger lite extra värme kalla vinterdagar. Här finns gott om utrymme för en matsalsmöbel där både familj och vänner får plats, perfekt för middagsbjudningen!

Det inglasade uterummet bidrar med hela 26 kvm biyta, här ligger en beige klinker på golvet och stora skjutdörrar i glas öppnas upp mot trädgården och uteplatsen. Fönster i alla väderstreck gör att rummet badar i ljus.

En trappa ner tar oss in i en inre hall som leder oss vidare till ett allrum med ljusa tapeter och ett ljust laminatgolv. Här ryms en stor soffa och tv hörna. Det första sovrummet på detta plan ligger i anslutning till allrummet och har även det ett ljus laminatgolv i enlighet med allrummet. Väggarna är ljusa och fönstret vetter ut mot trädgården. Det andra sovrummet har även det en ljus tapet och ett ljust laminatgolv.

På detta plan finns även ett duschrum med stor bastu som används flitigt samt en separat toalett. Tvättstugan med klinker på golv och grå väggar har en egen grovingång och nya maskiner som gör tvättdagarna roligare. I källarvåningen finns även ett pannrum/hobbyrum samt flertalet förrådsutrymmen.

I trädgården kan ni njuta av följande buskar och träd: Fläderbuske, bigarråer, körsbärsträd, krusbärsbuske, rhododendron, äppelträd, päronträd, vinbärsbuske och jordgubbar.
Antal rum
7 rum varav 3 sovrum
Boarea
99 kvm
Biarea
118 kvm
Kök
Renoverat 2014. Ljust laminatgolv och ljus tapet med träinspiration på väggar. Köksinredningen från IKEA består av högblanka luckor i vitt, rostfria handtag och en bänkskiva i ek. Ovan bänkskivan sitter ett svart stänkskydd. Här finns kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin från Cylinda, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och en inbyggnadsmicro. Samtliga vitvaror är rostfria.
Badrum
Renoverat 2005. Beige klinker på golv och halvkaklade vita väggar med brun färg som bryter av. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med spotlights ovan, badkar samt extra förvaringsskåp.
Duschrum
Blågrå klinker på golv och blågrå kakel med landskapsmotiv på väggar. Här finns en duschhörna och en bastu.
Toalett
Ljus våtrumsmatta på golv och turkos kakel på väggarna. Här finns wc, handfat, spegel samt en garderob.
Tvättstuga
Renoverat 2008. Beige klinker på golv och gråmålade väggar. Här finns tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Elektro helios) samt bänkyta och förvaringsskåp.
Generellt om bostaden
Renoveringar:

2004 sattes bergvärme in.

2005 renoverades badrummet på övre plan samt dagvattenledning ut till gatan byttes.

2008 renoverades tvättstugan.

2011 byttes taket samt alla hängrännor och stuprör.

2014 renoverades köket.

2015 målades fasad och fönster.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med souterräng
Byggnadsår
1946
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 10/20/2015
Energiklass
C
Energiprestanda
46 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Grundsula/Betongplatta
Grundmur
Betong hålsten & leca
Stomme
Regelstomme
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglaskasetter
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Helgered 1:45
Övrigt
Uterum om 26 kvm, uteplatser i både öster och västerläge.
Övriga byggnader
99 kvm boyta + 118 kvm biyta som fördelas på källarplan och det inglasade uterummet.
Enligt taxeringsuppgifter: 99 kvm boyta + 92 kvm biyta.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 42,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,000
VA
SEK 6,000
Uppvärming
SEK 19,000
Renhållning
SEK 1,500
Väg, samf
SEK 1,000
Sotning
SEK 500
Försäkring
SEK 7,000
Beräknat antal personer
6
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,054,000
Byggnadsvärde
SEK 1,029,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,037,500
Tomt
Areal
1094 kvm
Tomttyp
Trädgård
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Helgered GA:3 Förmån, Officialservitut: Väg, 14-BJL-783 Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 14-IM1-61/4199

Karta

Centrala Hisingen Helgered Göteborg

Skogsvägen 37

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg