190
MED3751BC23C1AD46B588CE429B2B30F3A0

Såld!

Vasastan, Stockholm

Karlbergsvägen 54, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 16,300,000

Ansvarig mäklare

FÖRHANDSVISAS TORSDAG 14/11 KL 18.15-18.45.

Med högt, ljust och ostört läge i fastighet från 1913 bjuds ett drömboende i en klass för sig. I denna klassiskt vackra våning om 138 kvm finns det mesta man kan önska av modern finess och välbevarad tidstypisk känsla. Välkommen till Karlbergsvägen 54 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen.

Lägenheten har renoverats med perfektion och genuin känsla för design och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra och tidsenliga detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd med rosetter, trägolv, inbyggda skjutdörrar, stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer samt fyra underbara och eldningsbara kakelugnar.

Kombinationen av adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,172
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea138 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1009 (1301)
Byggår1913

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Karlbergsvägen 54 och ett förstklassigt boende belägen i vacker jugendfastighet från 1913. Denna optimalt disponerade våning om fem rum och kök erbjuder allt som kan önskas med detaljer från byggåret såsom hela fyra kakelugnar, vackra skjutdörrar, speglade fönsternischer, höga golvsocklar, stuckaturer, takrosetter och högt i tak. Konceptet med representativ sällskapsvåning och mysigt familjeboende i ett, kombinerat med det oslagbara läget gör detta till ett hem vi tror ni väntat på! Följande planlösning presenteras:

- HALL: Mycket väldisponerad och stor hall med plats för avhängning och utmärkt förvaring tack vare två klädkammare med loft. Hallen fortsätter i en serveringsgång med ett vackert serveringsskåp. Här har ett extra rum med fönster och loft byggts till, vilket gör att det lämpar sig ypperligt som kontor, klädkammare, förråd etc.

- KÖK: Stort kök med inredning i vitt. Rikligt med skåpförvaring och arbetsytor samt komplett maskinell utrustning i form av kyl, frys, diskmaskin samt spsi med ugn och ovansittande fläkt. Matplats för 3-4 personer. Utgång till balkong.

- BALKONG: Mysig balkong mot lugn innergård.

- VARDAGSRUM: Fantastiskt vardagsrum med stora sällskapsytor, dubbla soffgrupper eller matplats för stort sällskap om så önskas. Stora, spröjsade fönster som gör att rummet fullkomligen badar i ljus och detta kröns sedan med en pampig fungerande kakelugn.

- MATSAL/SOVRUM: Generöst burspråksrum som lämpar sig ypperligt som matsal eller sovrum. Härlig fungerande kakelugn.

- SOVRUM: Sovrum i fil med matsal och med stora väldisponerade ytor samt vacker kakelugn. Rummet nås både via matsalen och hallen, vilket gör det delbart så att två mindre sovrum kan skapas.

- MASTER BEDROOM: Lugnt beläget sovrum mot innergård. Tre stora garderober underlättar förvaringen.

- SOVRUM: Sovrum invid hall som passar utmärkt som barnrum.

- BADRUM: Bekvämt badrum med kakade väggar och klinkergolv. Duschhörna, handfat med kommod och spegelskåp, WC samt handdukstork. Utrymme för att installera en tvättmaskin finns.
Antal rum
5 rum
Boarea
138 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 6,172
Andel i föreningen
7.716 %
Byggnad
Byggnadsår
1913
Energideklaration
Utförd 11/4/2009
Energiprestanda
123 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Kakelugnen 8
Om föreningen
Brf Kakelugnen 8 är en äkta förening och förvärvade fastigheten 2007. Föreingen består av 19 lägenheter och två lokaler och byggnaden omfattar 1 800 kvm BOA samt 217 kvm LOA.

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I fastigheten finns tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Föreningen har även en trevlig innergård med grill, sittgrupper, planteringar, cykelställ och studsmatta.

OMRÅDET: Mycket populärt läge vid Birkastan där det bästa från två världar möts med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer runt Rörstrandsgatan samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Bland annat når du med med en kort promenad såväl Karlbergs Slott som Vasaparken. Här kommer du att bo i anrika kvarter, men ändå nära den nya spännande stadsdelen Hagastaden. Redan idag erbjuder Torsplan en mycket bra service i form av en välsorterad Hemköpsbutik, Systembolag, Apotek samt postservice. Kommunikationerna är mycket goda. Buss 3, 70, 77 samt flygbussarna stannar nära bostaden. Tunnelbanans gröna linje finns vid St Eriksplan och vid Karlbergs station går pendeltågen.
Antal lägenheter
19
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Kabel-TV levereras av ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Öppet fibernät via IP Only för bredband/IP-TV/telefoni. Lägenhetsinnehavaren tecknar eget avtal med leverantör.
Parkering
I området finns flera externa parkeringsgarage. I övrigt tillämpas boendeparkering i området. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn
Renoveringar
Följande renoveringar har utförts i fastigheten:

2019: Fönsterrenovering
2013: Trapphusrenovering, installation av säkerhetsdörrar samt renovering av rökgångar för kakelugnar.
2012: Fasadrenovering mot gatan
2011: Ny värmecentral
2010: Byggnation av balkonger
2009: Takomläggning, byggnation av vindsvåningar.
2008: Stambyte och byte av elstigar. Hiss- och tvättstugerenovering.

Planerade renoveringar:
2019-2020: OVK.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,108
Pantsättningsavgift
SEK 443

Karta

Vasastan Stockholm

Karlbergsvägen 54, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg