190
MED07BC8969FC144430948FEE53EE8E8FE2

Såld!

Vasastan Odenplan, Stockholm

Norrtullsgatan 29, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 14,250,000

Ansvarig mäklare

Fantastisk sekelskiftesvåning i ett av Vasastans attraktivaste kvarter invid Odenplan. Här erbjuds generösa sällskapsytor, två stora balkonger samt fem magnifika kakelugnar som ger våningen karaktär. Flertalet vackra originaldetaljer från byggåret finns bevarade. Fönster i burspråk med flödande ljus, speglade detaljer, serveringsskåp, vackra trä- och stavparkettgolv samt en generös takhöjd.

Utmärkt planlösning med tre rum i fil mot Norrtullsgatan samt kök och två rum i fil mot innergården. Fullt utrustat och renoverat badrum och separat gästtoalett. Köket är i behov av renovering. Upp till 4 möjliga sovrum finns i dagsläget. Möjlighet finns att disponera om planlösningen med samtliga sovrum i privat läge mot gården samt placera köket i fil med sällskapsrummen mot gatan.

Detta är en riktig drömvåning, i högt fint läge i en representativ hörnfastighet på Norrtullsgatan och Vidargatan, ett stenkast från Odenplan med all tänkbar service och kommunikationer. Fastigheten entré har en automatisk öppning av porten som erbjuder enkel access utan trappsteg till en rymlig hiss. Barnvagnsrum finns. Faciliteter som gemensamhetslokal, kök, bastu, hobbyrum samt tvättstuga nås smidigt via hissen som går till källaren.

Er förhandsanmälan krävs för visning och ni anmäler ert deltagande under "intresseanmälan" på mäklarens annons. Varmt välkommen!

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,427 inkl värme, VA och Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea139 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer05 (1301)
Byggår1906

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

Följande planlösning presenteras:

ENTRÈ - Via ytterdörren med säkerhetsgrind nås en ljus hall med . Hatthylla samt ett vackert serveringsskåp finns i den inre passagen och här finns även förvaring i två tidstypiska linneskåp. Här finns även gästtoaletten.

VARDAGSRUM - Fantastiskt sällskapsrum med härlig rymd och tre generösa fönsterpartier i burspråk med utsikt över Norrtullsgatan. Vacker stavparkett och en fungerande kakelugn som ger hög mysfaktor och karaktär. Utmärkt planerat med plats för såväl ett stort matbord som en soffgrupp. Pardörrar finns i källarförrådet.

ARBETSRUM/SOVRUM - I fil med vardagsrummet finns detta vackra rum med stora fönsterpartier och utgången till balkongen. Rummet erbjuder en fungerande kakelugn, en platsbyggd bokhylla samt vackra trägolv.

BALKONG - Här erbjuds ett soligt österläge med en fin utsikt över Norrtullsgatan och Odenplan. Balkongen löper längs hela arbetsrummet och ger gott om plats för möblering.

SOVRUM - Ytterligare ett generöst rum finns med två fönster i fil mot Norrtullsgatan. Detta rum har hos grannen blivit till ett stort kök, se alternativ planskiss. På golvet återfinns samma stavparkett som i vardagsrummet. Kakelugnen behöver tätas.

MASTER BEDROOM - Mot gården finns ett stort, rofyllt sovrum med trägolv och fina fönsterpartier med utgång till balkong. Kakelugnen behöver tätas. Utmärkt förvaring finns i en garderobsvägg som ingår i köpet.

BALKONG - Njut av solen på denna stora balkong som löper längsmed sovrummet i (syd)västerläge med vy över den lummiga gården. Balkongen är utrustad med trätrall och ger gott om utrymme för utemöbler, blommor och den egna kryddodlingen.

KÖK - Äldre kök i behov av modernisering. Fullt utrustat med kylskåp, frys, spis, fläkt, ugn samt diskmaskin. God förvaring finns i ett charmigt kallskafferi.

MATSAL/SOVRUM - i fil med köket finns ytterligare ett rum som i dagsläget används som matsal. Detta rum kan med fördel användas som sovrum för den som så önskar. Även detta rum har trägolv och erbjuder en fungerande kakelugn.

BADRUM - Nyligen renoverat badrum med alla bekvämligheter. Tak- och handdusch, handdukstork, wc, tvättmaskin, kommod, spegel samt två badrumsskåp med ytterligare förvaring. Stilrent kakel/klinker samt golvvärme.

GÄST WC - I passagen finns en gästtoalett med wc, kommod, badrumskåp och spegel. Vitmålade väggar samt klinkergolv.

Sammantaget en fantastisk sekelskiftesvåning med alla attribut uppfyllda, belägen i ett av Vasastans attraktivaste kvarter.
Antal rum
5 rum
Boarea
139 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätn SS 21054:2009
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 5,427 inkl värme, VA och Bredband
Andel i föreningen
5.6 %
Tillträde
2020-04-01
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1906
Energideklaration
Utförd 11/12/2018
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd med gallerdörr om ca 10 kvm. I förrådet finns ett set med speglade pardörrar samt en speglad dörr.

ÖVRIGT
Lägenheten är listad som 140,2 kvm enligt föreningens lägenhetsregister men är efter utförd kontrollmätning 139 kvm. Den alternativa planskissen i annonsen är endast ett förslag. Vid en eventuell renovering eller ombyggnation krävs sedvanligt alltid styrelsens godkännande.

BALKONGFOND
På månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 50 kr för framtida underhåll.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens faktiska driftskostnader:
Hushållsel: 640 kr/mån
Hemförsäkring: 265 kr/mån
Summa: 905 kr/mån
2 personer i hushållet

OMRÅDET
Odenplan är innerstans nya kommunikationsnav med T-bana, buss och pendeltåg. Tunnelbanan får inom några år en ny anslutning, gula linjen, från Odenplan till Arenastaden. Tre av stambusslinjerna (2,3,6) trafikerar Odenplan. Med pendeltåget nås de norra delarna av stan inom ett fåtal minuter, Mall of Scandinavia är endast 4 min bort. Arlanda nås på ungefär en halvtimme med pendeltåget direkt från Odenplan.

Parkeringshus finns bl.a. på Hagagatan med nedgång invid 7-Eleven på Norrtullsgatan.

Direkt närhet till mysiga grönområden som populära Vasaparken med lekplats och Vanadislunden med utomhusbad samt nybyggda Enkehusparken. Välsorterade matbutiker, trendiga restauranger och caféer samt all tänkbar form av butiksservice finns i närområdet.
Förening
Namn
Brf Flöjtblåsaren 7
Om föreningen
Äkta och välskött bostadsrättsförening i vacker hörnfastighet anno 1906 med adress Norrtullsgatan 29 och Vidargatan 2. I fastigheten finns 23 bostadsrätter samt 3 lokaler, samtliga uthyrda (fotobutik, barnbutik samt frisör).

Entrén på Norrtullsgatan är i samma nivå som trottoaren och har automatisk öppning av porten vilket ger smidig access till trapphus, hiss och gård. Hissen är rymlig och går även ner till källarplanet vilket ger direkt tillgång till bl.a. förråd, tvättstuga och gemensamma utrymmen.

Föreningen har flertalet användbara utrymmen i källarplanet. Det finns ett hobbyrum samt en bastu och relax med dusch och 2 toaletter. Ett gemensamhetsrum (utmärkt för tillställningar/kalas) utrustat med kök samt bord och stolar för större sällskap finns. I direkt anslutning till detta finns ett stort rum med pingisbord samt soffgrupp. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel.

Grönskande innergård med uteplats samt lekplats för de små. På gården finns även ett cykelrum och ett barnvagnsrum samt grovsoprum med automatisk dörröppning. Här finns möjlighet till återvinning av bl.a. metall, glas, elektronik, batterier, kartong, tidningar och grovsopor.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
23
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband via Banhof (1000Mbit) vilket ingår i månadsavgiften.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
1986 Brf bildas, huset totalrenoveras
1998 Hissrenovering
2002 Balkonger byggs
2002 Vindsvåningar byggs
2008 Målning tak
2010 Byte tryckstegringspump
2011 Balkonger byggs
2012 Fiber installeras
2012 Ny utrustning tvättstuga
2013 Fönstermålning
2014 Ny utrustning tvättstuga
2015 Renovering/tillbyggnad altaner och balkonger
2017 Septiktank under innergården saneras
2017 Stamspolning
2017 Kontroll rökkanaler
2018 Ny taksäkerhet installeras
2018 OVK
2019 Ny undercentral fjärrvärme
F.n. pågår en takrenovering som planeras klar till jul. Därefter finns inga större beslutade renoveringar (stämt av med styrelsen 2019-07-11).
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi med goda lokalintäkter från de tre hyresgästerna (ca 860.000:- 2018). Två av lokalavtalen har nyligen skrivits om med en högre intäkt till föreningen. Styrelsen jobbar proaktivt för att bibehålla stabila intäkter och minimera kostnader för förvaltning och underhåll. Föreningen har en underhållsplan och fastighetens skick kontrolleras löpande. F.n. finns inga planerade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2019-11-07).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Vasastan Odenplan Stockholm

Norrtullsgatan 29, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg