190
MED5C9601DB3C094BC9942A3B35DFA54D85

Såld!

Birkastan Vasastan, Stockholm

Birkagatan 26


Såld!
Slutpris: SEK 8,900,000

Ansvarig mäklare


Välkommen till denna härliga sekelskiftesvåning med en ljuvlig balkong i bästa söderläge! Här erbjuds ett rofyllt hem med tidstypiska detaljer i perfekt harmoni med de moderna bekvämligheterna.

Genomgående fin rymd och ljusinsläpp, vackra pardörrar, trägolv, speglade nischer och över 3 meter till tak.

Utmärkt disponerad med generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum samt två sovrum i lugnt gårdsläge.

Välskött och äkta bostadsförening med goda lokalintäkter i vacker fastighet anno 1904 med hiss och påkostad innergård. Barnvagn- och cykelrum finns med egen entré direkt från gatan. Här bor ni i trendiga kvarter i hjärtat av Birkastan med direkt närhet till T-banan, butiker och rogivande grönområden.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,627 I avgiften ingår VA, värme och kabel-TV (grund)
TypLägenhet
UpplåtelseformAndel i bostadsförening
Antal rum3 rok
Boarea85 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer0007 (1101)
Byggår1904

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Följande planlösning presenteras:

ENTRÉ – Genom vackert speglade pardörrar (säkerhetsdörrar) nås en ljus och luftig hall med inbyggd hatthylla för avhängning. Ett bevarat serveringsskåp ger ett trevligt första intryck. I passagen mot klädkammaren finns tre förvaringsskåp som ingår i köpet.

KÖK - Stilfullt kök från Marbodal med vita, släta luckor och bänkskiva i silestone. Matplats invid glasade balkongdörrar med fin vy över innergårdarna. Välutrustat med maskinell utrustning så som induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt separat frys och separat och fullstor kyl. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare finns installerad i köket.

BALKONG - Ljuvlig balkong i söderläge med härlig vy över lummiga innergårdar.

VARDAGSRUM - Härligt sällskapsrum med fantastisk rymd och två stora fönster med vy över Birkagatan. Utmärkta ytor för möblering av både matsalsbord och soffgrupp. Kakelugnar finns i bruk i fastigheten. Här finns möjlighet för köparen att undersöka rökkanalen för kakelugn, likt andra medlemmar gjort.

MASTER BEDROOM – Rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderobsvägg för den som så önskar. Fin vy över den lugna gården och vackra pardörrar.

SOVRUM – Utmärkt sovrum med fönster i lugnt läge mot innergården. Plats finns för dubbelsäng då rummet tidigare använts som master bedroom. Garderob (ej platsbyggd) ingår i köpet om så önskas.

KLÄDKAMMARE – Bakom speglade dörrar i passagen döljs en stor ”walk in closet” med en inbyggd garderob som ger gott om plats till förvaring.

BADRUM – Ljust badrum med dusch. Handfat, wc samt spegelskåp och hyllplan för förvaring. Skötbord ingår i köpet om så önskas. En kombinerad tvättmaskin finns installerad i köket.

Sammanfattningsvis är detta en fantastisk sekelskiftesvåning i fint skick med härligt ljus och balkong i hjärtat av Birkastan.
Antal rum
3 rum
Boarea
85 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätn SS 21054:2009
Lägenhet
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Våning
2 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 3,627 I avgiften ingår VA, värme och kabel-TV (grund)
Andel i föreningen
5.24221 %
Andel av årsavgiften
5.24221 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 7/22/2009
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Stort källarförråd om ca 6 kvm. I förrådet finns ett set med pardörrar som hör till bostaden.

Bostaden har en ny säkerhetsdörr (2017).

I föreningen finns olika planlösningar för denna bostad, se alternativ planskiss. Den alternativa planskissen i annonsen är ett förslag och ej verifierad. Vid en eventuell renovering eller ombyggnation av bostaden krävs alltid styrelsens godkännande.

Bostaden är listad som 84 kvm i lägenhetsregistret men är 85 kvm enligt faktisk utförd uppmätning.

Säljarens faktiska driftskostnader:
Hushållsel 500kr/mån
Hemförsäkring 288kr/mån
Summa 788kr/mån (3 personer i hushållet).
Förening
Namn
Bf Eken 7 upa
Om föreningen
Bostadsföreningen Eken nr 7 upa är en äkta och välskött bostadsförening i vacker fastighet anno 1904. Föreningen äger marken. Antalet lägenheter är 27 st samt 3 lokaler med hyresrätt som löpande ger goda intäkter till föreningen. Av byggnadens totalyta utgör 1520 m² lägenhetsyta och 100 m² utgör lokalyta.

Hiss finns i trapphuset. Till höger om porten på Birkagatan finns en separat dörringång med förvaring av barnvagnar, cyklar samt sophantering. Cykelparkering finns även på gården. Föreningens grönskande innergård utgör en riktig oas på sommaren med en härlig gräsmatta och fina stenlagda gångar för utemöbler och grill.
Tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och centrifug.

Denna bostadsförening bildades 1924. En bostadsförening är gammal boendeföreningsform som bildades innan 1930 då bostadsrättslagen introducerades. En bostadsförening går under lagen om ekonomisk förening samt föreningens stadgar. Vad gäller möjlighet till uppskov, lån samt beskattning är det detsamma som i vanliga bostadsrättsföreningar.Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
27
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Bredband och kabel-TV via Comhem.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
2018 Renovering gården och stamspolning
2016 Infästningar samt el-slingor tak och stuprör
2012/2013 Hissrenovering
2011 Tätning gården
2010 Stammar spolade
2009 Byte fönsterglas i trapphus
2008 Ny port samt ny värmeväxlare och undercentral
2007 Målning tak
2006 Fönsterrenovering
2004 Elstigare
2002 Balkonger samt byggnation av vindsvåning
1999 Stambyte
Föreningen diskuterar i det närmaste en renovering av trapphuset vilket planeras i slutet av 2020 (stämt av med styrelsen 2019-10-11).
Ekonomi
F.n. finns inga planerade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2019-10-11). Föreningen har goda lokalintäkter om årligen 148.000:- (2018).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
ÖvrigtKarta

Birkastan Vasastan Stockholm

Birkagatan 26

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg