190
MED70EDC852BF30401C89FA410F28F77AE4

Såld!

Birkastan Vasastan, Stockholm

Karlbergsvägen 70A


Såld!
Slutpris: SEK 7,000,000

Ansvarig mäklare

Välkommen in till denna perfekt planerade trea med hög dos av sekelskiftesanda på bästa adress! Här bor ni med generös takhöjd, genomgående ljusinsläpp, gott om förvaringsmöjligheter och med garage i huset. Lägenhetens 88 kvadratmeter får ett fantastiskt ljusflöde tack vare stora fönsterpartier i fil och de ca 3,20 m i takhöjd skapar en otrolig rymd. Här finner ni charmiga detaljer så som takrosetter, stuckatur, vacker fiskbensparkett och serveringsskåp som vittnar om en svunnen tid.
Detta eftersökta läge erbjuder ytterst goda kommunikationsmöjligheter med bussar, pendeltåg och tunnelbana. Inom gångavstånd finns Rörstrandsgatans restaurangutbud samt Vasaparken-och Hagaparkens grönområden.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,584 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea88 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer96 (1303)
Byggår1898

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Följande planlösning presenteras:

HALL- Stor och välkomnande entré som med sin öppna planlösning sammanbinder hela lägenheten. Här finns plats för avhängning innanför dörren, och i den inre hallen finns gott om plats för möblemang för att skapa exempelvis en arbetshörna med skrivbord.

VARDAGSRUM- Detta rum kännetecknas av en otrolig takhöjd, stuckatur, vackra golv och fönster i fil. Här erbjuds en härlig sekelskifteskänsla och en hög mysfaktor med den fungerade öppna spisen. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp, tv-möbel samt ett matbord för stora sällskap och trevliga middagar.

SOVRUM 1- Rofyllt sovrum med plats för både dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Här finns även en stor platsbyggd garderob för klädförvaring.

SOVRUM 2- Lägenhetens andra sovrum är aningen mindre och passar utmärkt som barnrum. Detta rum är beläget mot föreningens lugna innergård.

KÖK- Socialt kök med generösa arbetsytor. Här blandas gammalt och nytt när ett charmigt äldre serveringsskåp möter skåpsluckor i en mörk och stilren kulör. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis, köksfläkt, ugn, kyl och frys. Här ryms även ett matbord för minst 4 personer.

BADRUM- Kaklat badrum med mörkt golv och vita väggar. Utrustat med dusch, handfat och tvättmaskin. Föreningen har planer på att inom 2 år bekosta en renovering och uppfräshning av badrummen.

WC- Utrustat med wc och handfat.
Antal rum
3.5 rum
Boarea
88 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 3,584 inkl värme, VA
Andel i föreningen
1.024 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadsår
1898
Energideklaration
Utförd. 1/25/2010
Energiprestanda
153 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen planerar att flytta ner förråden till källaren när vindsbygget startar.

DRIFTSKOSTNADER:
Säljarens faktiska driftskostnader
Hemförsäkring: 235 kr/mån
Hushållsel: 700 kr/mån
Totalt: 935 kr/mån
Antal personer i hushållet: 4
Förening
Namn
Brf Nya Skålen 20
Om föreningen
Brf Nya Skålen 20 består av adresserna Karlbergsvägen 70A, Norrbackagatan 21-23 samt 25 A,B,C. I föreningen finns 112 st bostadslägenheter, varav 29 st är hyresrätter som är en stor dold tillgång. Dessutom finns 5 st hyreslokaler samt ett garage med plats för 49 st bilar, vilket ger goda intäkter till föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, 1 mangel, 1 centrifug.
Trevlig innergård med möbler.

Övrigt:
Föreningen registrerades den 17e januari 2018 och bildades 2019. Nybildade föreningar är alltid oäkta sitt första verksamhetsår.
Antal lägenheter
112
Varav hyreslägenheter
29
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Kabel-TV: Grundutbud via Com Hem ingår i avgiften. Tillvalskanaler tecknas individuellt.

Bredband: Tecknas individuellt via Com Hem.
Parkering
Garage finns i huset med 49 platser. Det planeras att i samband med bostadsrättsupplåtelsen av råvindarna flytta ner lägenhetsförråden till garaget. Planen är att det efter detta kommer att finnas garageplatser för en hyra på 2500 kr per plats och månad, antalet platser är ännu inte bestämt.
Renoveringar
Norrbackagatan 25:
1935- Byggår
1993/94- VA-stambyten, badrumsrenoveringar, utbyte av elinstallationer och sannolikt omputsning av fasaden

Karlbergsvägen 70A:
1889- Byggår
1930- Modernisering av byggnad
1993- Omfattande ombyggnation av VA-stambyten, badrumsrenoveringar och utbyte av elinstallationer. Troligen omputsades fasaderna samt vinden på Karlbergsvägen 70B inreddes till lägenheter.

Under senare år har terrassbjälklaget renoverats. I samband med det har hela garages renoverats.

Planerade kommande renoveringar:
-Ombyggnation av vinden till lägenheter. I samband med detta finns planer på att flytta ner vindsförråden till garaget. I samband med vindsbyggnationen planeras även att yttertaken, hissarna och ventilationen renoveras.
-Inom 2 år planerar styrelsen att bekosta renovering och uppfräschning av samtliga medlemmars badrum.
-Inom 7-8 år planeras renovering av fasaderna.

För vidare information se bifogad ekonomisk plan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej

Karta

Birkastan Vasastan Stockholm

Karlbergsvägen 70A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg