190
MED7270083413BC4E75B95248AC5A724B23

Såld!

Vasastan Sibirien, Stockholm

Roslagsgatan 40B, 4-5tr


Såld!
Slutpris: SEK 6,375,000

Ansvarig mäklare

Fantastisk vindsetagevåning om totalt 81 kvm levnadsyta i skuldfri förening med generösa sällskapsytor och en härlig balkong i sydost mot gården.

Gedigen sekelsskiftescharm med högt till tak i fin harmoni med den karaktäristiska vindsvåningen med takfönster och takkupor, synliga bjälkar och murstock. Här erbjuds ett boende i flödande ljus med härliga vyer över hustaken och hög mysfaktor från eldstaden.

Detta är en riktig drömvåning för dig som söker ett unikt boende med fina sällskapsytor eller två sovrum. Hiss finns ej i fastigheten.

Om området

Välkommen till trendiga Roslagsgatan, hjärtat i området Sibirien som sticker ut med sitt rika utbud av restauranger: Meno Male, Agrikultur (1 stjärna i guide Michelin), Jim & Jakob, Svartengrens, Balzac, Mahalo mfl. Inom bekvämt avstånd finns även stora välsorterade matbutiker.

På ett fåtal minuter når man goda kommunikationer i form av ett flertal busslinjer samt tunnelbanan vid Rådmansgatan /KTH och pendeltågstationen på Odenplan. Samtidigt nära till härliga grönområden som Hagaparken och Brunnsviken med badmöjligheter, kanotuthyrning och tennisbanor. Lill-Jansskogen med mysiga promenadstigar och Vanadislunden med äventyrsbad, restaurang och bar. Närhet även till högskolor såsom Kungliga tekniska högskolan, Handelshögskolan samt Stockholms universitet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,640 inkl värme & VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea72 kvm
Biarea9 kvm
Våning4
Lägenhetsnummer25 (1401)
Byggår1897

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Våningen erbjuder en total levnadsyta om 81 kvm där 72 kvm är uppmätt boarea och 9 kvm är under snedtak. Följande planlösning presenteras:

ENTRÈPLAN

ENTRÈ - Från vackra dubbla pardörrar nås en hall med plats för avhängning vid hatthylla. Hallen är möblerbar och här finns ytterligare plats för avhängning av ytterkläder i en smart inbyggd nisch. Tegelväggen är delvis framtagen vilket skapar en fin atmosfär.

BADRUM - Smakfullt badrum med vitt kakel och mörkt klinker med golvvärme. Tak- och handdusch med glasvägg, spegel, handfat samt vägghängd wc.

KÖK - Stilrent kök med utgång till balkongen. Gott om plats för matbord invid en rundad tegelvägg som ger köket karaktär. Köksinteriör med speglade luckor och vitt kakel ovan smakfull bänkskiva i kompositsten. Maskinell utrustning så som kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt och ugn.

BALKONG - Njut av solen på denna härliga balkong i sydost med vy över hustaken och kullerstensklädd gård.

VARDAGSRUM - Fantastiskt sällskapsrum med härlig rymd, eldstad samt stora fönsterposter mot Roslagsgatan. Inbyggd förvaring finns under den platsbyggda trappan som leder oss till vindsplanet.

VINDSPLAN

SÄLLSKAPSRUM - Från trappan nås ett stort sällskapsrum med bjälkar, murstock och en takkupa mot Roslagsgatan. Detta rum kan även användas som ett sovrum för den som så önskar.

MASTER BEDROOM - Rofyllt sovrum beläget mot gården med takkupa, takfönster samt bjälkar och knän. En garderobsvägg ger gott om förvaring.

Sammantaget en mycket tilltalande vindsetagevåning i förening med god ekonomi belägen i trendiga Sibirien.
Antal rum
2.5 rum
Boarea
72 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5
Avgift
SEK 2,640 inkl värme & VA
Andel i föreningen
3.1448 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1897
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 1/19/2009
Energiprestanda
148 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

ÖVRIGT
Bostaden är listad som 73 kvm i föreningens lägenhetsförteckning men är uppmätt till 72 kvm boarea samt 9 kvm under snedtak.

BALKONG
En obligatorisk avgift för balkongfond tillkommer om 30 kr/mån.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens faktiska driftskostnader:
Hushållsel: 300 kr/mån
Hemförsäkring: 200 kr/mån
Summa: 500 kr/mån
2 personer i hushållet
Förening
Namn
Brf Ingemar 8
Om föreningen
Äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi i vacker och välskött fastighet anno 1897. Fastigheten med uppgång A-D är fördelad på ett gatuhus och ett gårdshus om totalt 2485 kvm yta, där 2321 kvm utgör bostadsyta och 164 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken.

Föreningen är skuldfria och solida med goda lokalintäkter om 286.000:- (år 2017).

HEMSIDA
http://www.roslagsgatan40.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Entrén på Roslagsgatan och gården har automatisk öppning av porten vilket ger smidig access till trapphuset. Postfack finns i entrén.
Stor välskött innergård med vackra kullerstensgångar, två uteplatser samt planteringar på sommaren (se hemsidan för sommarbilder). Cykelställ och sophantering finns även på gården. Förråd, tvättstuga och bastu finns i källaren.

OMBYGGNATIONER
Den alternativa planskissen i annonsen är ett förslag och ej verifierat med styrelsen. Alla renoveringar och ombyggnationer måste sedvanligt ansökas om för styrelsens godkännande. Se föreningens hemsida för mer information om renoveringar.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
39
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Bredband (fiber) via gruppabonnemang med Ownit samt kabel-tv via Comhem. En obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 135 kr/mån.
Parkering
Boendeparkering gäller. P-hus finns i området, bl.a i början av Roslagsgatan för hyra av garageplats.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
Balkonger 2004
Bastu 2004
Stambyte 2004
Markanläggning 2004
Källarförråd 2005
Målning trapphus 2006
Källarförråd 2006
Värmeanläggning 2006
Takrenovering 2006
Utbyte port 2007
Dörrar 2008
Maskiner 2008
Fasad 2008-2009
Stambyte 2010
Takskydd 2011
Avloppsrör 2011
VVS installation 2011
Snörass kydd 2011
Installation bredband 2013
Ommålning av taket på gathuset 2014
Stamspoling 2017
Nya maskiner tvättstugan 2017
Fönsterrenovering 2018
För mer information om renoveringar se föreningens hemsida.
Ekonomi
Skuldfri och solid förening med mycket god ekonomi. F.n. finns inga planerade avgiftsändringar (se hemsidan för mer information).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Vasastan Sibirien Stockholm

Roslagsgatan 40B, 4-5tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg