190
MED8A96DA7DFF824353B301447858810F3B

Såld!

Vasastan, Stockholm

Ingemarsgatan 3 B, 2tr


Såld!
Slutpris: SEK 5,350,000

Ansvarig mäklare

Sekelskifteslägenhet med över 3m i tak och flertalet fina tidstypiska detaljer bevarade. Här ingår även Allt ingår i månadsavgiften!

Föreningens vindar kommer byggas om till lägenheter under 2019 och ge ett bra tillskott till föreningens ekonomi.
Start för installation av hissar planeras till v.10.

Unik planlösning i denna gemytliga sekelskifteslägenhet med balkong i lugnt gårdsläge!

Utmärkt för den som söker funktionen av en 3:a.
Synnerligen väldisponerad bostad om 69 kvm med genomgående planlösning disponerad på ett socialt kök, master bedroom med loungedel, mysigt vardagsrum, barnrum/gästrum och välutrustat badrum med tvättmaskin.

Välkomna till visning!

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,485 inkl ALLT! Värme, vatten, kabel-TV, bredband & hushållsel.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea69 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer0965 / 8965 (1206)
Byggår1913
Driftskostnad208 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Sekelskifteslägenhet med många möjligheter och en spännande planlösning som tilltalar den som söker en 2,5/3:a. Lägenheten är genomgående med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus i två väderstreck. Stor balkong i skyddat gårdsläge med sol om sommaren från morgon fram till lunch.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande entré med gott om utrymme för avhängning vid platsbyggd hallförvaring. Ytterdörren är en s.k. säkerhetsdörr. Här finns även ett rymligt förråd att tillgå som ev. skulle kunna göras om till ett tvättrum/toalett.

KÖK
Socialt kök med plats för större middagar. Skåpinredning i vitt med bänkskiva i trä. Rostfri maskinell utrustning i form av kyl och frys modell side-by-side, varmluftsugn, mikro, spis med ovansittande fläkt samt en integrerad diskmaskin. I taket sitter spotlights.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med infälld bokhylla. Här ges plats för soffmöblemanget och trivsamt att byta miljö efter middagen till detta rum där ljusflödet ges genom inglasade och spröjsade skjutdörrar in mot intilliggande rum.

SOVRUM
Utmärkt sovrum nås i anslutning till vardagsrummet genom glasade skjutdörrar. Här ges fint ljusinsläpp genom ett generöst fönster och god plats för säng, skrivbord eller läshörna. Rummet lämpar sig ypperligt som tonårsrum, gästrum, barnrum eller övernattningsrum.

SOVRUM / LOUNGE
Detta härliga master bedroom nås genom industriella glasdörrar från köket. Här finns gott om plats för dubbelsängen med tillhörande sängbord och garderobs vägg. I delen närmst balkongen kan en lounge eller minivardagsrum skapas likt säljarna inrett.

BALKONG
I rofyllt gårdsläge finner man denna stora balkong med plats för utemöbler och diverse planteringar. Här avnjuts solen från morgon fram till ca. 13 om sommaren.

BADRUM
Modernt badrum med kaklade väggar i vitt samt grått klinkergolv med värmeslingor. Duschplats med glasväggar, handdukstork, kommod med skåphandfat och granitskiva, vägghängd WC samt tvättmaskin.
Antal rum
2 rum
Boarea
69 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5
Avgift
SEK 3,485 inkl ALLT! Värme, vatten, kabel-TV, bredband & hushållsel.
Driftskostnad
SEK 2,500 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 2,500
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
1.8871 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1913
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 9/5/2010
Energiprestanda
159 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRENINGENS HEMSIDA: http://www.ingemarshov.se/

HISS - Planeras i samband med vindsbyggnation 2019.

FÖRRÅD - Tillgång till ett källarförråd.

TVÄTTSTUGA - Med ingång från gården ligger den gemensamma tvättstugan.

GÅRD - Trevlig innergård med utemöbler och gemensam grillplats med två grillar under sommartid.

CYKELFÖRRÅD - Ett gemensamt cykelförråd finns i anslutning till soprummet.

KABEL TV - Fastigheten är ansluten till Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

BREDBAND - 100 Mbit/s bredband ingår i avgiften. Föreningen har fiber indraget i fastigheten.

HUSHÅLLSEL - All hushållsel ingår i avgiften.

ÖVRIGT - Lägenheten står listad som 3 rok hos föreningen, men fungerar efter ombyggnation som en 2,5:a där vardagsrummet är genomgångsrum.

OMRÅDET
Mycket populärt område med ett av Stockholms intressantaste restaurangkvarter, Meno Male, Agrikultur (1 stjärna i guide Michelin), övriga närliggande restauranger, Jim & Jakob, Svartengrens, Balzac, MAHALO mf. Inom bekvämt avstånd finns även stora välsorterade matbutiker. På ett fåtal minuter når man goda kommunikationer i form av ett flertal busslinjer samt tunnelbanan. Samtidigt nära till härliga grönområden som Hagaparken och Brunnsviken med badmöjligheter, kanotuthyrning och tennisbanor. Lill-Jansskogen med mysiga promenadstigar och Vanadislunden med äventyrsbad, restaurang och bar. För pendlare mot norrort är läget ypperligt med smidigheten att ta sig ut på motorvägen. Närhet även till högskolor såsom Kungliga tekniska högskolan, Handelshögskolan samt Stockholms universitet.
Förening
Namn
Brf Ingemarshov i Stockholm
Om föreningen
Brf Ingemarshov är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1998 och i april 2004 tog föreningen över fastigheten med adresserna Birger Jarlsgatan 115 A & B, Ingemarsgatan 3 A & B. Föreningen upplåter idag 74 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

------------------------------------------------------
Organisationsform
Bostadsratt
Tv och bredband
Kabel TV - Fastigheten är ansluten till Com Hem där basutbudet ingår i avgiften.

Bredband - Föreningen har fiber indraget i fastigheten. 100 Mbit/s bredband ingår i avgiften från Bredband2.


Man håller på att se över TV & Bredbandslösningen för hela fastigheten i samband med de större byggnationerna och troligt kommer man teckna nya avtal.
Parkering
Boendeparkering tillämpas och tillstånd kan ansökas via Gatu- och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. I närheten finns det även flertalet parkeringsgarage.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
2016 - OVK-besiktning
2015 - Renovering av gårdsbjälklag och källare
2014/15 - Stambyte av samtliga stammar i källaren
2014 - Ombyggnation av hyreslokal
2013 - Balkonger byggdes
2010 - OVK
2008 - Spolning av avloppsstammar
2007/2008 - Renovering av fasad och fönster.
2007 - Ny värmecentral
2006-2007 - Trapphusrenovering, nya elstigar, säkerhetsdörrar
1963 - Avloppsstammarna byttes

Planerade renoveringar:
Exploatering av föreningens råvindar som ska bli fler lägenheter. I samband med byggnationen av vindslägenheterna kommer man att installera hissar och genomföra en översyn/renovering av taket. Hissbyggnationen beräknar starta v.10 gällande trappuppgångarna Ingermarsgatan B och Birger Jarlsgatan 115 A.


Avloppsstammarna byttes i samband med en större renovering 1963 och efter det har löpande partiella stambyten skett. Stammarna spolas och rengörs regelbundet genom högtrycksspolning. Mellan 60-70% av stammarna i fastigheten är redan bytta. Resterande planeras att bytas genom partiella stambyten under 2019. Föreningen kommer med intäkter från vindsförsäljningen stå kostnaden för de partiella stambyten som ska utföras.

Bygglovet gällande vindarna är godkänt och avtal är signerat med Gleipnergruppen. Man ser nu fram emot försäljning och byggstart 2019 och hoppas på ett färdigställande under 2020.

https://www.hemnet.se/nybyggnadsprojekt/vasastan-ostermalm-ingemarsgatan-3-birger-jarlsgatan-115-15956475
Ekonomi
F.n finns inga beslut om någon avgiftsförändring. Föreningens 5 hyreslokaler inbringar stabila intäkter till föreningen. Efter att föreningen har sålt av vinden om 750 kvm är avsikten att fortsätta med det löpande underhållet av fastigheten samt att amortera av på de långfristiga skulderna. Eftersom fler bostadsrätter blir till i samband med vindsbyggnationen kommer även detta att bidra till ökade intäkter till föreningen.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja. Delat ägande godkänns normalt av föreningen.
Överlåtelseavgift
SEK 1,108
Pantsättningsavgift
SEK 443

Karta

Vasastan Stockholm

Ingemarsgatan 3 B, 2tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg