190
MEDB7084DFFE6F4409980F1E15C9D024226

Såld!

Vasastan Birkastan, Stockholm

Norrbackagatan 17, 2 tr


Såld!
Slutpris: SEK 9,800,000

Ansvarig mäklare

Fantastisk sekelskiftesvåning i attraktiva kvarter med härliga sällskapsytor och tidstypisk charm! Utmärkt planlösning med öppna sällskapsytor som ligger avskilt från de privata rummen. Här erbjuds alla moderna bekvämligheter i fin harmoni med de bevarade sekelskiftesdetaljerna samt en fungerande kakelugn som förhöjer intrycket. Bygglov för balkong mot gården finns.

Välskött förening med mycket låg belåning i vacker fastighet anno 1909. Stor hiss med plats för barnvagn (även dubbelvagn). Föreningen godkänner juridisk person som köpare för eget boende. Här bor ni i trendiga kvarter på den lugna delen av Birkastan med utmärkta kommunikationer och direkt närhet till grönområden såväl som citypulsen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,840 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea92 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1202 (22)
Byggår1909

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Våningen är genomgående i ett mycket gott skick med renoverade ytskikt i fin harmoni med tidstypiska detaljer så som en vacker kakelugn, speglade detaljer, takstuckatur samt en generös takhöjd. Samtliga rum har ljusa sobra färger, vackra vitlaserade trägolv samt platsbyggda elementskydd (ej masterbedroom). Följande planlösning presenteras:

ENTRÉ - Genom säkerhetsdörren nås en ljus och öppen hall med platsbyggd hatthylla som erbjuder avhängning för ytterkläder.

VARDAGSRUM - Stort, vackert sällskapsrum med fantastisk rymd och stora fönster som ger fint ljusinsläpp. Fungerande kakelugn och vackra detaljer i bröstpanel med speglar. Öppen planlösning mot köket där väggen erbjuder en smart platsbyggd bokhylla för TV. En mindre garderob för ytterligare förvaring finns.

KÖK - Stilfullt kök i ljusgrått med speglade detaljer och god förvaring från golv till tak. Välutrustat med maskinell utrustning så som vinkyl, induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt separat kyl och frys. Uttag för mikro finns i skåpet ovan kyl/frys. Påkostad bänkskiva i carraramarmor samt franskt kakel ovan arbetsbänken. Gott om plats för matbord för större sällskap.

BALKONG - Bygglov för balkong i västerläge mot gården finns från master bedroom.

MASTER BEDROOM - Mot den lugna innergården finns två privata sovrum belägna varav det största rummet nyttjas som master bedroom. Här erbjuds gott om förvaring i en stor garderobsvägg. Ytterligare förvaring finns i passagen utanför sovrummen med en generös garderobsvägg.

SOVRUM - Rofyllt sovrum som idag nyttjas som barnrum. Plats för en fullstor säng och ytterligare möblering.

SOVRUM - Våningen erbjuder ytterligare ett utmärkt sovrum alt. arbetsrum beläget med fönster mot Norrbackagatan.

BADRUM - Stort badrum med stilfull inredning och alla bekvämligheter. Badkar, kommod med handfat, spegelskåp med spotbelysning och eluttag, vägghängd wc, högskåp samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handduksvärmare samt värmeslingor i golv.

GÄSTWC - Gästtoalett med handfat, wc, spegel med eluttag samt spotbelysning.

Sammanfattningsvis är detta en fantastiskt fin våning för familjen med högt ställda krav i ett av Vasastans bästa kvarter att bo i.
Antal rum
4 rum
Boarea
92 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätn SS 21054:2009
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,840 inkl värme, VA
Andel i föreningen
7.76219 %
Andel av årsavgiften
7.76219 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1909
Energideklaration
Utförd. 3/25/2009
Energiprestanda
126 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt

Till bostaden hör ett stort förråd om ca 6 kvm som nås från entréplan.

Bygglov för balkong finns beviljat för denna bostad sedan tidigare och bygglovet förnyades i december 2017.

Bostaden är listad som 91 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning men är 92 kvm efter faktisk utförd uppmätning.

Säljarens faktiska driftskostnader:
Hushållsel: 4980 kr/år
Hemförsäkring: 3696 kr/år
Summa år: 8676 kr
(5 personer i hushållet)
Förening
Namn
Brf Kadetten 13
Om föreningen
Äkta förening med god ekonomi och låg belåning i välskött fastighet anno 1909. Läs gärna mer på föreningens hemsida kadetten13.se

Gemensamma utrymmen:
Fastighetens port har automatisk öppning och från entrén nås hissen med plats för barnvagn (även dubbelvagn). Barnvagns- och cykelrum finns lättillgängligt med direkt access från både gatan (andra dörren till vänster om porten) och från trapphuset. Under sommartid finns sittmöbler på gården som föreningens medlemmar kan nyttja. Tvättstuga samt förråd finns och nås enkelt från entréplanet. Extra förråd finns att hyra i föreningen.

Föreningen godkänner juridisk person som köpare under förutsättning att firmatecknaren ska äga för eget boende. En sedvanlig pant- samt överlåtelseavgift tas ut av föreningen i samband med överlåtelser.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Fiber finns indraget.
Renoveringar
Fastigheten totalrenoverades under början av 80-talet med bl.a. nya stammar och elstigare. I dagsläget är fastigheten i ett mycket gott skick och inga större renoveringar finns beslutade (stämt av med styrelsen 2018-10-01). Under hösten kommer ventilationen att ses över med nya spalter i fönster efter genomförd OVK. Föreningen planerar även att renovera gården inom ca 5 år.
Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi med en mycket låg belåning om endast 2 653 000kr (2285 kr/kvm). Man har även löpande intäkter från hyreslokaler om f.n. 145 000 kr per år som stärker kassan. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2018-10-01).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Vasastan Birkastan Stockholm

Norrbackagatan 17, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg