190
MED0FED3A77515346D9A6B5654BA6B8F283

Såld!

Stockholm

Upplandsgatan 49, 6tr


Såld!
Slutpris: SEK 5,550,000

Ansvarig mäklare

Drömbostad med möjlig garageplats invid Odenplan!
Optimalt planerad 3:a med öppen planlösning och underbart ljusinsläpp högt upp i fastigheten!
Luftig och ljus lägenhet med generösa fönsterpartier samt fransk balkong. Stor social yta, modernt kök, sambytt badrum, mycket god förvaring och inte minst två utmärkta sovrum.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,563 inkl värme, vatten, kabel-TV (Grund), bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea64 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer581-491602 (1602)
Byggår1971

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden disponeras enligt följande:

Hall:
Här välkomnas ni av en entré där utsikten från vardagsrummet är direkt slående. Mycket god förvaring erbjuds i form av en välinredd garderobsvägg med skjutdörrar. Tapetserade väggar och vackert gråklinkergolv. Plats för hallmöbel.

Badrum:
Stambytt badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Utrustat med wc, handdukstork, badkar, kombinerad torktumlare/tvättmaskin och kommod samt tillhörande spegelskåp.

Vardagsrum:
Luftigt och ljust vardagsrum i öppenplanlösning mot kök. Stort fönsterparti och franskbalkong. Generösa ytor för stort sällskapsmöblemang. Ljusa väggar och vacker ljusbehandlad ekparkett.

Kök:
Trevligt kök i öppenplanlösning mot vardagsrum. Bra med arbetsyta och ordentligt med förvaring. Integrerad kyl/frys samt stor diskmaskin. Induktionshäll, fläkt, ugn samt mikro. Stor matplats ges vid platsbyggd bokhylla i öppning in till vardagsrum.
Vid stora middagsbjudningar kan bordet med lätthet förlängas in i rummet. Ljusa väggar och vacker ljusbehandlad ekparkett.

Sovrum:
Rofyllt sovrum med stort fönster som ger fint ljusinsläpp till rummet. God plats för såväl dubbelsäng som tillhörande sängbord. Rymlig garderobsvägg med inredning döljer sig bakom speglade skjutdörrar. Här återfinns ekgolv som möter en härligt dov nyans längs väggarna.

Barnrum:
Utmärkt barnrum med plats för säng och mysig lekhörna. Rummet ger god plats för en fullstor säng för den som vill nyttja det som tonårsrum, gästrum eller arbetsrum lämpar det sig ypperligt för alla ändamål. Garderob med spegeldörrar ingår. Fint ekgolv löper vidare in i detta rum och väggarna är delvis tapetserade.
Antal rum
3 rum
Boarea
64 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 3,563 inkl värme, vatten, kabel-TV (Grund), bredband
Andel i föreningen
2.3063 %
Andel av årsavgiften
2 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1971
Energideklaration
Utförd. 3/12/2009
Energiprestanda
134 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Bredband, telefoni och tv:
Föreningen är ansluten till Com Hem för leverans av såväl bredband, tv och telefoni. Denna avgift ingår i månadsavgiften.

Bostadsrättstillägg:
Föreningen står för bostadsrättstillägget som är en del av den försäkring man behöver teckna som bostadsrättsägare.

Förråd:
Rymligt källarförråd finns att tillgå.

Cykelförråd:
Ett gemensamt cykelförråd finns.

Tvättstuga:
Stor tvättstuga på nedre källarplan på Upplandsgatan 49. Den innehåller två stora tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel.

Innergård:
Med utemöbler, grill och cykelställ.

Parkering:
Det finns totalt ca.76 garageplatser inom föreningen. Det finns ev. platser som är påväg att bli lediga och ägaren av denna lägenhet innehar en parkeringsplats som kommer blir fri. Ingen kö för närvarande och medlemmar har förtur. Kostnad 1800-2000kr/mån beroende på våningsplan.

Driftskostnader:
Hushållsel: ca 240 kr/mån
Hemförsäkring: ca. 200kr/mån
(Två vuxna och ett barn i hushållet)

Området:
I ett mycket populärt läge invid Odenplan ligger våra två fastigheter på Upplandsgatan 49 och Västmannagatan 52 med en stor gård mellan husen.

Områdets utbud av shopping, kultur, kommunikationer samt även närhet till grönområden gör Odenplan oslagbart. Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken och många andra fina parker och sköna utomhusställen finns runt omkring.

Ypperliga kommunikationer med tunnelbana samt pendeltåg och en mängd bussar vid Odenplan som tar dig runt hela innerstan.

Vasaparken precis runt knuten erbjuder söndagspromenader, jogging, tennis, picknick, minigolf och möjlighet att vintertid åka skridskor. Och tänk att ta en fika en vacker sommardag medans du tittar på lite fotboll eller danskurser eller tittar på barnen när de leker i lekparken.

Du kan även njuta av Vasastans enorma utbud av restauranger, caféer, småbutiker samt mataffärer. De bästa variationerna och alternativen som önskas finns. Allt från en enklare luncher till trevliga och fantastiska kvällsmiddagar.
Förening
Namn
Brf Sirius 33
Om föreningen
Brf Sirius 33 är en aktiv och bra förening som bildades 2011 och är belägen på Västmannagatan 52 och Upplandsgatan 49, Vasastaden i Stockholm. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2011 och består av två flerbostadshus om 7 våningar med 46 bostadsrätter och 3 hyresrätter. Det finns 19 lokaler varav 3 är bostadsrätter.

Föreningen klassas idag som oäkta men styrelsen jobbar på att bli en äkta bostadsrättsförening genom att avyttra lokaler samt göra om vissa till bostadsrätter.
Detta kommer troligt ske tidigast till årsskiftet 2018/2019, men pga handläggningstider hos andra parter är det mer troligt om ca 1 år och då att föreningen blir äkta till årsskiftet 2019/2020.

En oäkta förening innebär särskilda regler för den som köper och säljer.
För mer information om vad det innebär för dig som köper vänligen se www.skv.se.

En diskussion pågår kring ev. sänkning av avgiften, inga beslut finns fattade i frågan än.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift som debiteras blivande köpare.
Organisationsform
Andelsratt
Renoveringar
Underhåll och reparation fram till dags dato
· Stambyte 2012
· Installation av egen värme och varmvatten till undercentral
· Relining avlopp
· Relining dagvatten
· Hissrenovering
· Passersystem till garaget
· Utbyte av fönster och balkongdörrar till alla lägenheter
· Nya entréportar
· Renovering av tätskikt i övre delen av garagenedfarten
· OVK-besiktning jämte nödvändig renovering
· Frånluftsfläktar
· Ombyggnad av lokal till lägenhet
· Omläggning och reparation av taken
· Sanering av PCB i fogar

Kommande underhåll och reparationer:
- Rengöring av fasad och målning av balkonger.

- Föreningen jobbar med att konvertera en vindslokal vån 7 till 3 nya bostäder. Detta arbete är ej påbörjat utan är i planerings stadiet med att ta fram bygglov och anbud från entreprenörer.

Karta

Stockholm

Upplandsgatan 49, 6tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg