190
MED51F738189B664A3DA5D96110902CB596

Såld!

Vasastan Norrmalm, Stockholm

Odengatan 45, 4 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,377 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformAndel i bostadsförening
Antal rum6 rok
Boarea177 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer10200-18 (1401)
Byggår1905

Såld!
Slutpris: SEK 16,400,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fantastisk sekelskiftesvåning i attraktiva kvarter med gedigen sekelskiftescharm och generösa sällskapsytor. Två magnifika kakelugnar och balkong mot gården är några av de attribut som erbjuds. Våningen har varsamt renoverats med alla bekvämligheter i fin harmoni med de klassiska sekelskiftesdetaljerna.

Utmärkt planlösning med fokus på generösa sällskapsytor som ligger avskilt från de privata rummen. Samtliga fönster i sällskapsdelen vetter med vy över Luntmakargatan och samtliga sovrum ligger i ett lugnt och privat läge mot innergården. Detta är den utmärkta våningen för dig med högt ställda krav. Två ingångar finns, möjligt för uthyrningsrum.

Välskött förening i representativ fastighet anno 1905. Här bor ni i trendiga kvarter på den attraktiva delen av Odengatan med utmärkta kommunikationer och direkt närhet till grönområden såväl som citypulsen.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fantastisk sekelskiftesvåning i vacker och välskött fastighet anno 1905. Våningen är genomgående i ett mycket gott skick med renoverade ytskikt i fin harmoni med tidstypiska detaljer så som pardörrar, vackra kakelugnar, speglade detaljer, takstuckatur samt en generös takhöjd. Samtliga rum har ljusa sobra färger och vackra parkett- och trägolv.

Följande planlösning presenteras:

ENTRÉ - Ljus och öppen hall med många fina speglade detaljer och god förvaring i två inbyggda garderober. Vackert klinkergolv med värmeslingor som löper vidare längs den privata delen. Från hallen nås balkongen och här finns även en gästtoalett med fönster mot gården.

BALKONG - Stor balkong mot öster, som löper längsmed den putsade fasaden och erbjuder ett lugnt läge mot gården.

VARDAGSRUM - Stort, vackert sällskapsrum med fantastisk rymd och två fina fönster i fil som ger stort ljusinsläpp. Fungerande kakelugn och vackra detaljer i höga golvsocklar och speglar. Pardörrar mot hall och bibliotek samt parskjutdörrar som öppnar upp mot matsalen.

BIBLIOTEK/SOVRUM - Rofyllt rum med vackra höga socklar och en platsbyggd bokhylla med infälld belysning. Detta rum kan med fördel nyttjas som master bedroom alternativt gästrum. Här finns den egna tvättstugan med egen entré. Möjlig uthyrningsdel för inneboende.

MATSAL - Härligt, socialt rum med två fönster i fil och en fungerande kakelugn. Vackra pardörrar mot såväl kök som sällskapsrummet. Även detta rum erbjuder fina detaljer i speglade detaljer på väggar och golvsockel.

KÖK - Platsbyggt kök med stilfull köksinterör i grått med speglade detaljer och god förvaring från golv till tak. Välutrustat med maskinell utrustning så som vinkyl, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, ångugn, diskmaskin samt separat kyl och frys. Påkostad bänkskiva i carraramarmor, underlimmad ho samt franskt kakel ovan arbetsbänken. Invid matbordet finns en platsbyggd sittmöbel som även fungerar som smart förvaring.

MASTER BEDROOM - Mot den lugna innergården finns alla privata sovrum belägna varav det största rummet nyttjas som master bedroom. Här erbjuds gott om förvaring i en stor platsbyggd garderobsvägg samt en inbyggd bokhylla. Rummet har en skön heltäckningsmatta på golvet.

SOVRUM - Våningen erbjuder ytterligare två utmärkta sovrum som idag används som barnrum. Även dessa sovrum har platsbyggd förvaring i enhetligt utförande och skön heltäckningsmatta på golven.

BADRUM - Våningen erbjuder ett stort, lyxigt badrum med stilfull inredning med carraramarmor, franskt kakel och klinkergolv i en smakfull kombination. Separat dusch med tak- och handdusch, inbyggt badkar, extra bred kommod med två handfat, wc samt spegel. Handduksvärmare samt värmeslingor i golv.

GÄSTWC - Från hallen nås en gästtoalett med handfat och wc samt ett charmigt fönster mot gården,

TVÄTT - Intill biblioteket finns en tvättstuga med klädvård utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt handfat. Även här återfinns klinkergolvet med värmeslingor som är genomgående för alla våtutrymmen. Entré mot trapphus med säkerhetsgrind.

Sammanfattningsvis är detta en fantastiskt fin våning för paret med höga krav eller familjen i behov av sällskapsytor. Ett hem att trivas i. Mycket attraktivt läge på Odengatan, i ett av Vasastans bästa lägen att bo i.
Antal rum
6 rum
Boarea
177 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,377 inkl värme, VA
Andel i föreningen
8.1155 %
Andel av årsavgiften
8.09969 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1905
Energideklaration
Utförd 2/7/2009
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD
Ett vindsförråd samt två källarföråd.

TVÅ INGÅNGAR
Utöver våningens huvudentré finns ytterligare en entré från trapphuset som möjliggör en extra ingång för tex. inneboende. Från master bedroom finns även en utgång mot det runda vindstrapphuset, en yta som troligen kommer tillfalla vardera medlem i samband med en exploatering av vinden.

OMBYGGNATION
Den alternativa planskissen i annonsen är ett förslag. Vid en eventuell renovering eller ombyggnation av bostaden ska en sedvanlig ansökan lämnas till styrelsen för godkännande. Ibland krävs även tillstånd från stadsbyggnadskontoret.

SÄLJARENS DRIFTSKOSTNADER
Hushållsel: 800 kr
Försäkring: 350 kr
Summa månad 1150 kr
Antal personer i hushållet: 4
Förening
Namn
Bf Sandberget 8 u p a
Om föreningen
Bostadsföreningen Sandberget 8 u.p.a. är en äkta och välskött förening i vacker hörnfastigheten anno 1905 med adressen Odengatan 45 och Luntmakargatan 98. Föreningen äger marken. Föreningen har 5 lokaler som ger goda intäkter samt en oexplaterad vind som är en stor dold tillgång. Från porten på Odengatan nås ett rymligt trapphuset med direkt access till hissen.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
12
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Comhem.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2017 Fasad
2016 OVK
2012/2013 Fönsterrenovering
2002/2008 Stambyte

Kommande större renoveringar:
Föreningen planerar en renovering av gård och källare under 2019 och trapphus planeras renoveras i samband med att detta slutförs. Barnvagnsrum planeras byggas i samband med ovan (stämt av med styrelsen 2018-03-07).
Ekonomi
Föreningen är solid med goda intäkter från hyreslokalerna. Råvinden planeras att säljas på sikt (ca 5 år) och i samband med detta förväntas föreningen bli helt skuldfri. Dolda tillgångar finns även i två vindstrapphus, där ytan troligen kommer tillfalla vardera medlem i samband med en avslutad vindsbyggnation. För närvarande finns inga planerade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2018-03-07).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja.
Övrigt
Samtliga våningar har egna tvättstugor, ingen gemensam tvättstuga finns i fastigheten.

Karta

Vasastan Norrmalm Stockholm

Odengatan 45, 4 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg