190
MED6CF04230FE5D4FE184860EDAB3B94F0C

Såld!

Vasastan, Stockholm

Upplandsgatan 36, 2tr


Såld!
Slutpris: SEK 8,650,000

Ansvarig mäklare

Sekelskiftesvåning om 3 rok möjlig 4:a med alla tänkbara ljuvliga, tidstypiska detaljer presenterade, så som klassiska pardörrar, höga golvsocklar, djupa nischer, takrosetter, smyckade kakelugnar och inte minst en generös takhöjd. Här bor man med anor från en svunnen tid som i en fin balans möter ett modernt kök och badrum. Balkong i eftertraktat gårdsläge blir som ett extra rum om sommaren. Denna fantastiska våning återfinns med direkt närhet till Odenplan på attraktiva Upplandsgatan. Hjärtligt välkomna till visning!

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,947 inkl värme, vatten och kabel-TV (bas). Obligatoriskt tillägg om 55 kr för Fiber.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea80 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1009 (1201)
Byggår1882
Driftskostnad522 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna smakfulla sekelskiftesvåning. Här samsas vackra tidstypiska detaljer med moderna funktionella lösningar vilket skapar ett funktionellt boende med hög charmfaktor. Genomgående lägenhet med högt i tak, ljusa väggar samt trätiljor på golvet. Med två vackra kakelugnar och balkong är detta utan tvekan en av Vasastans finaste treor.

Hall - Välkomnande entré genom ståtliga pardörrar med säkerhetsklassning. Hallen erbjuder plats för mindre hallmöbel och utomordentlig förvaring för hela familjens ytterkläder och skor i en klädkammare som döljer sig bakom en speglad dörr.

Kök - Härligt kök i läge in mot gård och med en internationell känsla med bardisk intill fönstret som fungerar utmärkt som frukosthörna eller för gästerna att hänga vid medans matlagningen pågår. Köket erbjuder god förvaring i skåp från golv till tak samt bra med arbetsyta. Maskinellutrustning bestående av spis, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl/frys.

Sovrum - I avskilt, lugnt läge i fil med gården ligger det ena av de två rymliga sovrummen. Härifrån når man balkongen med vacker utsikt över gårdarna. Även här finns en vacker kakelugn som bidrar till den charmiga känslan i rummet och fint matchar tapeten från Svenskt Tenn. Rummet erbjuder god plats för dubbelsängen såväl som diverse förvaringsmöbler.

Balkong - In mot en öppen gård och med utsikt över himmel å vackra gårdar har man denna underbara balkong. Som ett extra rum om sommaren med sol från tidig morgon fram till lunch. Vackert vita räcken och trätrall gör balkongen trivsam och här finns gott om utrymme för möblemang såväl som diverse planteringar.

Sovrum/gästrum - I läge med vy över Upplandsgatans ligger det andra sovrummet. Även detta rum är rikt smyckat av vackra detaljer och erbjuder två stora fönsterpartier. För den som önskar skulle rummet med lätthet kunna delas upp till två mindre sovrum eller fungera fint som ett större lek- och sovrum för mer än ett barn i familjen.

Sällskapsrum - I fil med Upplandsgatan finns det generösa sällskapsrummet. Två unikt välvda fönsterpartier erbjuder rummet ett fint ljusflöde. Flertalet tidstypiska detaljer i detta rum sätter en oerhörd charm utöver den praktfullt smyckade kakelugnen. Här finns gott om yta för en större matplats såväl som soffmöblemang. Längs ena väggsidan erbjuds hyllor från golv till tak för förvaring och en mindre garderob finns bakom en speglad dörr.

Badrum - Stilfullt badrum, helkaklat i sobert grått med infällda spotlights och golvvärme installerat. Utrustat med wc, kommod med skålformat handfat, spegel, handdukstork, tvättmaskin samt en rymlig duschhörna med vikdörrar.

Sammanfattningsvis en unik våning med bästa läge invid Odenplan. Här återfinns sekelskiftescharmen till det yttersta och sätter en underbar prägel. Helt enkelt en praktfull lägenhet i hjärtat av Vasastan.
Antal rum
3 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätn SS 21054:2009
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 3,947 inkl värme, vatten och kabel-TV (bas). Obligatoriskt tillägg om 55 kr för Fiber.
Driftskostnad
SEK 6,260 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,360
Försäkring
SEK 3,900
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
6.4128 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1882
Energideklaration
Utförd. 6/25/2009
Energiprestanda
164 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD: Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd

KABEL-TV: Fastigheten är kopplad till ComHem

FIBER: Föreningen har anslutit fastigheten till Stockholms stadsnät som levererar 100mb. Per månad tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 55 kr för fiber.

KAKELUGNAR: Provtryckta 2017. Skulle kunna tätas för använding.

TVÄTTSTUGA: En fräsch tvättstuga finns i källaren som är fullt maskinellt utrustad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningen har en trevlig innergård med uteplatser med grillmöjlighet på sommaren. Barnvagnsförråd finns ute på gården.

PARKERING
I området tillämpas boendeparkering där mantalsskriven i stadsdelen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för ca 50 kr/dygn.

OMRÅDET
Perfekt läge med närhet till allt av vad Vasastan kan erbjuda. Vid Odenplan finns flertalet caféer, restauranger och butiker. Mycket bra kommunikationer med T-bana samt bussar som tar dig runt hela stan. Mataffärer finns i direkt närhet. Med några minuters promenad nås Drottninggatan, Hötorget och City. Inte långt bort finner du även mysiga grönområden med promenadstråk så som Observatorielunden, Tegnérlunden, Hagaparken och Vasaparken.
Förening
Namn
Brf Upplandsgatan 36
Om föreningen
Brf Upplandsgatan 36 är en äkta förening som består av 16 bostadsrätter och fyra lokaler. 2009 köpte föreningen fastigheten.

Genomförda renoveringar:
Stambyte - 2009
Hissinstallation - 2009
Vattenburet värmesystem - 2009
Nytt tak gathus - 2009
Källarförråd - 2009
Brandsäkrat ytterdörrar - 2009
Tvättstuga - 2009
Råttsäkrat källare, ventiler - 2011
Taktsäkerhet gårdshusen - 2011
Fibernät i fastigheten - 2012
Källardörr förstärkt med brytskydd - 2012
Renovering av stuprör och fasad - 2013
Renovering av lokaler - 2014
Nytt plåttak gårdshus - 2015
Kittning och målning av fönster gårdshus - 2015
Stambyte gårdshus - 2015
Entré- och trapphusrenovering - 2015
Gårdsrenovering - 2015
Installation av säkerhetsdörrar - 2015
Balkongbyggnation - 2016

Karta

Vasastan Stockholm

Upplandsgatan 36, 2tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg