190
MEDAFCA5AB4F54448719F2C482067137C37

Såld!

Vasastan Birkastan, Stockholm

Birkagatan 17


Såld!
Slutpris: SEK 3,300,000

Ansvarig mäklare

Ljuvlig 1 rok i attraktiva Birkastan! Lägenheten är ljus och i genomgående gott skick med ljus färgsättning samt bra förvaringslösningar. Tyst och rofyllt läge mot föreningens lugna innergård. Möjlighet finns att göra om till 1.5 eller 2 rok, se alternativa planritningar. Praktisk planlösning som erbjuder plats för säng, matplats och soffa med tillhörande möblemang. Generös takhöjd och flera stora fönster som bidrar till en ljus och harmonisk atmosfär.

Suveränt läge i Birkastan och invid S:t Eriksplan med närhet till många omtyckta restauranger och caféer runt hörnet på Rörstrandsgatan, grönområden samt bra förbindelser. Stabil äkta bostadsrättsförening med god ekonomi.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,472 inkl värme, VA samt Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea35 kvm
Lägenhetsnummer5 (1001)
Byggår1904

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Följande planlösning presenteras:

Hall: Ljus och välkomnande hall med exklusivt italienskt klinkergolv i mörkgrå nyans. Vitmålade väggar, dimmerstyrda infällda spotlights. Här erbjuds utmärkt förvaring i form av en klädkammare kombinerad med städskåp. Ingång till badrummet genom en skjutdörr.

Allrum: Luftigt vardagsrum med plats för såväl dubbelsäng som soffa och en matplats om så önskas. Ljuvlig kakelugn som fungerar att elda i. Infällda spotlights i taket. Vita väggar samt vitt italienskt klinker på golv. I bästa söderläge finns två vackra parfönster som ger ett underbart ljus. Här har ni utsikt över den lummiga innergården som är mycket välskött med planteringar och grillmöjligheter.

Kök: Stilrent kök med optimal förvaring bl.a. går överskåpen hela vägen upp till taket. Köksluckor i högblank vit färg och vitt kakel som stänkskydd. Köket är fullt maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, gasspis från Siemens med varmluftsugn och en kolfilterfläkt. Även här ligger det exklusiva italienska klinkergolvet.

Badrum: Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och vitt klinker med undantag för duschen som har en mörkare klinker lagd. Öppna hyllplan och två stora, inbyggda speglar i vinkel. Duschdel med stavmosaik på golv och dusch med handmodul. Utrustat med vägghängd wc, vägghängt handfat samt en elburen handdukstork. Infällda spotlights i taket.

Sammantaget en smakfullt renoverad sekelskifteslägenhet på bästa adress med exklusiva materialval i välskött förening med låg belåning.

Varmt välkommen på visning!
Antal rum
1 rum
Boarea
35 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 1,472 inkl värme, VA samt Kabel-TV
Andel i föreningen
2.4415 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1904
Energideklaration
Utförd.
Förening
Namn
Brf Eldaren Nr 9
Om föreningen
Brf Eldaren nr 9 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter sammanlagt 21 st lägenheter, samtliga med bostadsrätt, och förfogar även över en lokal om 99 kvm (hyresrätt). Föreningen har stabil ekonomi med låg belåning och de äger marken. Föreningen bildades år 1971.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns källarförråd, cykelförråd med ingång direkt från gatan, barnvagnsrum, grovsoprum, hobbyrum och tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel).

OMRÅDET
Birkastan är ett av av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och nära till härliga Hagaparken. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping i Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar (bl.a. 3, 4, 72, 42). Pendeltåg finns vid Odenplans Station med uppgång på Vanadisvägen.
Antal lägenheter
21
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till ComHem.
Parkering
Externa garage finns i området. I övrigt tillämpas boendeparkering.

Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Tillståndet kostar 300 kronor. en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 90 kr/dygn.
Renoveringar
2018-2019: Delar av taket har renoverats.
2017: Hissrenovering.
2017: Indragning av Fiber.
2016: Automatisk dörröppnare installerades till den stora entrédörrren.
2015: Stamspolning.
2015: Installation av ny porttelefon.
2010: Spolning av avloppsstammar, OVK-besiktning samt kontroll av rökkanaler.
2010: Målning av tak.
2006: Ommålning av fönster.
2001: Putsning av fasad mot gård.
1980: Stambyte.
1978: Elstigare.
1978: Fasadrenovering.

Kommande renovering:
Taket kommer totalrenoveras.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar, avstämt med styrelsen (2019-06-19).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja.
Överlåtelseavgift
SEK 1,165
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Vasastan Birkastan Stockholm

Birkagatan 17

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg