190
MED514F27DAB26842B292EB76908D2DC341

Såld!

Birkastan Vasastan, Stockholm

Norrbackagatan 60, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 4,175,000

Ansvarig mäklare

AV SÄLJAREN ACCEPTERAT PRIS: 4.250.000 KR.

Ljuvlig tvårummare, högt belägen i ljust västläge. Perfekt planlösning där varje kvadratmeter är genomtänkt och optimerad. Totalrenoverad 2014 med sobra och exklusiva materialval.

Vacker innergård.

Välkomna!

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,496 inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband (50 Mbit/s)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea48 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1304
Byggår1930

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

Trivsam tvårummare i genomgående mycket bra skick som totalrenoverades under 2014. Ljust målade väggar och vackra trägolv från 1930 i fiskbensmönster. Samtliga vitvaror är Siemens.

Följande planlösning presenteras:

Hall - med bra avhängningsmöjligheter samt tillgång till städ och skåp för exempelvis jackor och skor.

Exklusivt kök - från Möbelsnickarna i trendig grå nyans och bänkskiva av Carraramarmor. Integrerad diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. Spishäll, ugn samt mikro i rostfri design.

Rymligt sällskapsrum - med gott om plats för såväl matbord som soffgrupp. Charmigt burspråk med generösa glaspartier.

Sovrum - med plats för dubbelsäng och bra förvaringslösningar.

Badrum - med Carraramaror på golv och vitt kakel på väggarna. Rymlig med duschhörna bakom glasdörr. Spegel ovan kommod. Tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare från siemens samt WC.

Sammanfattningsvis en riktigt härlig bostad i genomgående bra skick och exklusiva materialval. Välkommen att trivas i populära områden i gränslandet mellan Birkastan och Rödabergen.
Antal rum
2 rum
Boarea
48 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,496 inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband (50 Mbit/s)
Andel i föreningen
2.5682 %
Andel av årsavgiften
2.57 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 11/5/2010
Energiprestanda
185 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden finns ett källarförråd om ca 5 kvm.

DRIFTKOSTNADER
(Två personer i hushållet)
Hushållsel ca 300 kr/mån
Hemförsäkring ca 150 kr/mån.
Förening
Namn
Brf Pokalen 5
Om föreningen
Brf Pokalen 5 förvärvade fastigheten 2013. Adresserna är Norrbackagatan 60 och Kadettgatan 7-9 och totalt består föreningen av 37 lägenheter och sex lokaler. Fastighetens totalyta är 2 225 kvm fördelat på 1 909 kvm bostadsyta och 316 kvm lokalyta.

Föreningen har en stabil ekonomi och har ett sunt tänkande där ca 400 000 kr årligen avsätts till amortering av lån.

Juridisk person
Enligt föreningens stadgar finns möjlighet att godkänna juridisk person som medlem vid förvärv av bostadsrätten för privat ändamål. Individuell prövning görs.

Förråd
Till lägenheterna hör ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns cykelrum samt en mysig innergård med utemöbler. Tvättstuga finns ej i fastigheten då samtliga lägenheter har egna maskiner.

Området
Brf Pokalen 5 ligger just där lummiga och lugna Birkastan möter det charmiga och pulserande Vasastan. Här, intill mysiga parkområdet Solvändan, är läget ostört och det gröna lugnet ger precis den ro som gjort Birkastan så populär. Men bara ett stenkast bort ligger områdets hjärta och givna samlingsplats Rörstrandsgatan, som erbjuder den rastlöse såväl charmiga butiker som trevliga caféer och restauranger. Allt inom ständigt räckhåll. Kvarteret gränsar även mot expansiva Hagastaden som kommer att bli den nya innerstadsdelen där Stockholm och Solna möts. Under 2017 kommer de första bostäderna vara klara för inflyttning. Här finns såväl flertalet livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket och nyöppnade SATS Torsplan. Läs gärna mer på: www.hagastaden.se

Angränsande Vasaparken är ett annat mycket populärt tillhåll för såväl vuxna som barn - året runt. Här finns säsongscaféer och aktiviteter för hela familjen med fotbollsplan, lekpark, boulebana, minigolf och rena grönområden för picknicks och utomhusluncher. För att inte nämna isbana vintertid! Parken är väl underhållen och en av Stockholms mest omtyckta.

Vill man ha ännu mer natur - och dessutom lite finkultur på köpet - ligger fantastiska Hagaparken bara en promenad bort. Här finns joggingspår och tennisbanor och många vackra promenadstråk. Sådana har du också längs med Karlbergs Slott som även det ligger vackert vid vattnet bara några minuter bort från Pokalen.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
37
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Grundutbud för kabel-TV och bredband (50 Mbit/s) är inkluderat i avgiften.
Parkering
Externa garage finns i närområdet. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Renoveringar
Hela fastigheten totalrenoverades 2013-14 och således är inga renoveringar planerade utöver löpande underhåll. De utförda renoveringarna var:

- Fasad
- Tak
- Trapphus
- Balkonger
- Avloppsstammar
- Elstammar
- Ventilation
- Elsystem
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Ja, föreningen tillåter delat ägande.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,120
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Birkastan Vasastan Stockholm

Norrbackagatan 60, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg