190
MED7FEA4F83BE0C40B195A27A3DB2BCE971

Litet hus som kan bli stort!

Såld!

Säve, Säve

Brunstorps Äng 6


Såld!
Slutpris: SEK 1,770,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Tag chansen och investera i en liten pärla till bostad! Väl placerat i ett idylliskt, grönskande område, Brunstorps Äng finner ni ett sött hus på 54 kvm som erbjuder vinterbonat boende på 2-3 rok samt isolerad friggebod (ca 10 kvm med el och värme). Lilla familjens boende som kan växa - om ni vill! Välkomna!

Om området

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja.
Busslinjer som erbjuds är nr 35, 36 och 37.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

Parkering

Fri parkering i området.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum2 rok
Boarea54 kvm
Tomtarea955.7 kvm
Byggår1909
Driftskostnad1,611 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

En liten stuga på landet - nära stan

Visst är det härligt med generösa kök?

Ljuvligt ljusinsläpp från två väderstreck

Badrummet är välutrustat, inklusive golvvärme

Uteplatsen nyttjar man gärna. Vilken vy!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ett perfekt litet eller stort hem ni kan göra här! Litet och nätt för den mindre familjen erbjuds en liten pärla på ca 54 kvm i underbar miljö med by-känsla. Landet nära stan' med förskola, skola, bussar och service i närområdet. För den som planerar framåt och behöver större hus så finns möjligheter till bygglov!
Antal rum
2 rum varav 1-2 sovrum
Boarea
54 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Entréhall
Redan i hallen infinner sig känslan av trivsel i detta mysiga hus! Entréhallen med praktiskt klinkergolv har plats för avhängning och förvaring av kläder i en garderob. Klinker i mjuka terracotta-toner med golvvärme är trevligt för fötterna, praktiskt att hålla rent och dekorativt.
Badrum
Det helkaklade badrummet finner ni i anslutning till entrén. Här råder ljusa toner med en nyans mörkare klinker på golvet. En duschhörna i frostat glas för kroppsvård, en fräsch kommod i vitlaserad björk erbjuder plats för förvaring av diverse toalettartiklar och handdukar. Golvvärmen är en välkommen lyx!
Kök
Huset hjärta finns i köket och så är det verkligen här! Gott om plats att umgås, laga mat och äta i sällskap av familj och vänner. Köksluckor i furu passar in i miljön, fräscht ljust kakel över arbetsbänken passar bra till. Bra arbetsytor gläder dig som gillar att laga mat och baka, gott om förvaring finns i skåpen. Invid det stora fönstret sitter man gärna till bords och tittar ut i trädgården. Ljusblå tapet på väggarna, askpparkett på golvet.
Vardagsrum
Inte så stort, men visst får ni plats med en mindre soffa, eller varför inte ett par härliga fåtöljer att sjunka ner i framför TV-n? Också detta ett ljust och trevligt rum. Ljusgul tapet på väggarna, askparkett på golvet.
Vindsvåningen
Till vindsplan/ övervåningen tar ni er via trappan ifrån entréhallen. Detta kräver viss gymnastisk färdighet då det för närvarande inte erbjuds full ståhöjd i trappa.Vindsvåningen har snedtak, men är möblerbar och nyttjas som sovalkov och arbetsrum idag.
Sovalkov
Charmigt rum med snedtak och trevligt ljusinsläpp från fönstret. Används som sovrum och har plats för säng, byrå och en liten läshörna. Kattvindarna är bra att ha till förvaring. Söt mönstrad tapet på väggarna möter vitmålade snedtak; plastmatta på golvet.
Allrum/ arbetsrum
Även detta rum med charmigt snedtak. Ett allrum som idag fungerar som arbetsrum, men en eller två enkelsängar och skrivbord kanske passar er? Kattvindarna är också bra att ha till förvaring. Trevligt ljusinsläpp kommer från fönstret. Mönstrad tapet klär väggarna, vita snedtak på golvet samma plastmatta som i sovalkoven.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 1/22/2014
Energiklass
G
Energiprestanda
144 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundmur
Betonghålsten murat med r
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Brunstorp 29:2
Övrigt
Uteplats med kvällsol och utsikt över lantlig vy.
Övriga byggnader
Friggebod om ca 10 kvm, isolerad och uppvärmd året om.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 19,328 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 3,200
Uppvärming
SEK 11,835
Renhållning
SEK 1,300
Försäkring
SEK 2,993
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Friggeboden hålls uppvärmd året runt.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,257,000
Byggnadsvärde
SEK 368,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 940,000
Tomt
Areal
955.7 kvm
Tomtbeskrivning
Trädgård/ kuperad naturtomt.
Planbestämmelser
Detaljplan. (2000-12-31)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Säve Säve

Brunstorps Äng 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg