190
MEDF1EA59C5C51B4217B133B1CA6F4D8616

En läckerbit på 78 kvm!

Såld!

Torslanda Tumlehed, Torslanda

Noleredsvägen 10, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,725,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

En läckerbit till tre-rumslägenhet på ca 78 kvm, högst upp i huset, som ligger på en kulle. Här erbjuds ni ett ljust, fräscht boende med fantastiskt ljusinsläpp och vidsträckt utsikt utan insyn. Trivsamt inrett i ljusa färger, helkaklat badrum med plats för badkar, tvättmaskin samt ett äldre kök med charm. Kom och bo!

Om området

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Området har blandad bebyggelse med radhus, friliggande villor och lägenheter. Det ligger lite lantligt men ändå nära till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet erbjuder en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring Strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn där det finns goda möjligheter att få en båtplats, åtminstone för en mindre båt.

Kommunikation

Kommunikationer: Det finns goda kommunikationer med både expressbussar och lokal busstrafik. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Närservice: Willy's matbutik, Hemköp vid Torslanda Torg där ni även finner frisör, restaurang, café och gym.

Amhults centrum ligger lite längre bort, men här finner ni ett bredare utbud inklusive ICA Maxi, klädbutiker, banker, restauranger etc.

Övrigt

Torslandaskolan har årskurs 1-5, 6-9 samt Nordlycke har årskurs 7-9

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,515 Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea78 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer22-2076-1-120-3
Byggår1966
Driftskostnad317 kr/månad

Bilder

Umgås, laga mat, ta en fika, lös ett korsord

I vardagsrummet trivs alla, även orchidéer!

Harmonisk och rofyllt, med utsikt

Här inne bor en princessa

Inglasad balkong med utsikt till Arendals damm

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Högst upp i huset med vidsträckt utsikt över grönska och närområde! Ljusinsläppet är fantastiskt i hela lägenheten och vyn sträcker så långt ögat kan nå ifrån generösa fönsterpartier. Utsikten från den inglasade balkongen skäms inte för sig den heller! Ett underbart ljust och välkomnande boende nära grönska, service och skolor. Här kommer ni att trivas under alla årets växlingar!
Antal rum
3 rum
Boarea
78 kvm
Entréhall
En ljus och välkomnande hall som öppnar upp mot både vardagsrum och kök. Vita väggar kompletteras av ekparkett och gott om plats för avhängning finner ni i tre vita garderober samt på väggen om så önskas.
Kök
Ett sött kök med äldre inredning i vitt. Stora fönster släpper in gott om ljus och här finns plats för minst 6 matgäster vid bordet. Väggarna ger gott om plats för vägghängda skåp och annan förvaring. Vita köksskåp av äldre modell, men fortfarande fräscha samt kyl, frys, spis och ugn (äldre). På golvet ligger plastmatta.
Vardagsrum
Ett rum där man verkligen vill vara! Hur vill ni ha era möbler? Soffa för många samt TV/musik-möbel, eller kanske en mindre soffgrupp, matplats och bokhyllor? Vad sägs om en läshörna eller arbetsplats framför utsikten? Den inglasade balkongen i anslutning blir som ett extra rum; infravärmen gör att man gärna vistas där även under kallare årstider. Vita väggar och klassisk ekparkett på golvet.
Sängkammare
Rogivande färgval i dimrosa och åskmolnsgrått kompletteras av ett snyggt golv av laminat i vitlaserad ek och generösa fönster släpper in naturligt ljus. Dubbelsängen kan få sällskap av exempelvis sängbord och byrå; tre garderober i vitt finns inbyggda och kan kompletteras med fler.
Sovrum 2
Här bor för närvarande en liten princessa och hennes färgval baseras på vitt och rosa, så klart! På golvet ligger praktisk och snygg ekparkett. Ett rum för liten eller stor med plats för säng, skrivbord och TV-möbel/bokhylla och garderob.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 4,515 Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Driftskostnad
SEK 3,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,800
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Försäkringskostnad är individuell. Kontakta ditt försäkringsbolag för ett estimat.
Andel i föreningen
0.65033 %
Andel av årsavgiften
0.65033 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljsbostad
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Beställd 11/8/2010
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Inglasad balkong i västerläge erbjuder utsikt hela vägen ner till Arendals damm! Plats för utemöbler och infravärme.

Till lägenheten hör ett förråd i markplan om ca 6 kvm.

Parkeringsplats hyrs från föreningen, 150 kr/ månad.
Garage finns att hyra till en kostnad av ca 300 kr/ månad. Ansökan om kö-plats görs till föreningen separat. Kontakta föreningen för mer information.
Förening
Namn
HSB Brf Prästgården
Om föreningen
En välskött bostadsrättsförening i trivsamt område nära service, kommunikationer och elljusspår. Fastigheterna stamrenoverades 2005 och samtliga lägenheter försågs med nya badrum via föreningens försorg. PEAB utförde arbetet.

Tvättstugor (inklusive mangel) finns i hus nr 5 och 6 . Det finns cykel-förråd, barnvagnsförråd, källarförråd och samlingslokal.

Enligt uppgift från föreningens kassör 2014-01-31 planeras utbyte av fönster till 3-glas. Medel finns budgeterade. Nästa OVK är planerad till 2020/2021.

Nya medlemmar i föreningen skall besöka expeditionen för att träffa föreningens representanter.

Läs mer på föreningens hemsida: hsb.se/goteborg/prastgarden

Medlemsskap i föreningen kräver inbetalning av 825 kr till HSB fördelat på:
Andelsavgift 500 kr (återbetalas vid utträde ur föreningen)
Medlemsavgift 300 kr (per år)
25 kr administrativ avgift
Antal lägenheter
174
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
TV: Digital-tv via Bredbandsbolaget - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via Telia Bredband FiberLan upp till 100/10Mbt/s ingår i avgiften, möjligt att utöka för snabbare uppkoppling mot en kostnad.
Mer info: https://www.hsb.se/goteborg/brf/prastgarden/nyheter/tv-bredband-och-telefoni/
Parkering
134 parkeringsplatser att hyra, 200kr/mån, separat kö.
47 garageplatser att hyra, 400kr/mån, separat kö.
MC-parkering genom 14 st p-platser finns i mån av plats.
Renoveringar
2005 Fastigheterna stamrenoverades med nya badrum av föreningen genom PEAB.
2016 På PEABs bekostnad byttes alla radiatorer i badrummen Tvist om garantiarbeten mellan PEAB och deras underleverantör kvarstår då några bostäder har problem med avloppet i badrummet.

Utbyte av fönster till 3-glas är under planering.

Förväntad framtida utveckling innefattar byte av gamla belysningssystem, översyn av dagvattenledningar och brunnar, reparation och byte av skyltar samt fortsatt fasadputsning.
Ekonomi
Medel för planerat underhåll finns budgeterade, höjning av månadsavgiften gjordes senast oktober 2013 med 4 %. Ytterligare höjningar ej planerade för närvarande. Föreningen bedöms ha god ekonomi. Överlåtelseavgift betalas av säljaren på 2,5% av prisbasbeloppet (1138 kr 2018). Pantsättningsavgift betalas av köparen på 1% per pant av pbb (455 kr 2018). Andelen i HSB för medlemmar som har bostadsrätt är 500 kr samt en årsavgift på 300 kr (1/8 - 31/12 150 kr). Andelen återbetalas vid utträde.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Torslanda Tumlehed Torslanda

Noleredsvägen 10, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg