Rydbo, Åkersberga

Vasavägen 6


Utgångspris: SEK 4,250,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Bäst i klassen. Något för den kräsne. Högklassigt radhus. I hjärtat av Rydbo finns detta välplanerade och snyggt renoverade boende. Huset genomgick en kraftfull renovering 2013 till att bli det moderna boendet som står här idag. I samband med renoveringen fick huset bl.a. ny fasad med tilläggsisolering, påkostade ytskikt, nytt kök, nytt badrum och nya avloppsstammar. Uppvärmning via bergvärme med vattenburen golvvärme ger goda driftskostnader. I anslutning till entrén finns en stor trädäckad terrass i bästa solläge. Det höga läget gör att man njuter av solen till solnedgång. Elegant stentrappa och prydliga stenläggningar ramar in terrassen och gräsytorna på ett snyggt sätt. Från vardagsrummet finns två praktfulla dubbeldörrar i glas som leder ut till trädäckad terrass och fin planlagd trädgårdstomt – perfekt för odlingar. Här njuter man av sitt morgonkaffe i morgonsolen. En välordnad stenmur avgränsar trädgårdstomten mot baksidans allmänning.

Väl innanför ytterdörren välkomnas man av hall. Bra förvaring i de platsbyggda och rymliga skjutgarderoberna. Direkt till vänster finns husets praktfulla och välutrustade kök. Köket har all modern maskinell utrustning så som diskmaskin, kyl/frys, spishäll, fläkt, mikrovågsugn, varmluftsugn och vinkyl. Här finns gott om förvaring och den stora köksön har utdragbara lådor på två sidor. De generösa arbetsytorna och köksbänken har heltäckta bänkskivor av granit.

Det öppna vardagsrummet ger gott om plats för både stort matbord och bred soffgrupp. Två stora öppningsbara dubbeldörrar i glas ger gett fint ljusinsläpp. Mellan dörrarna står en braskamin placerad som ger både värme och mysfaktor. I anslutning till vardagsrummet finns en gäst-wc utrustat med wc, handfat samt spegel med belysning.

Sovrum med eget en-suite badrum. I sovrummet finns plats för dubbelsäng och övrig möblering. De platsbyggda garderober ger bra förvaring. Det helkaklade badrummet är utrustat med duschhörna med vikväggar, tak- och handdusch, handfat med underskåp, badkar, spegel, elektrisk handukstork och golvvärme. Ett fönster ger badrummet bra ljusinsläpp.

Från vardagsrummet når man husets tvättstuga utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, praktiska arbetsbänkar, ho och garderober med skjutdörrar som ger gott om förvaring. Här står också husets bergvärmepump placerad.

Rydbo är strategiskt beläget i Österåkers Kommun (lägst kommunalskatt i Sverige) och har direkt närhet till såväl Täby C, Åkersberga, Vaxholm och Arninge handelsområde. Här bor man i ett lugnt, ostört, havs- och naturnära område. Nära till busshållplats och Roslagsbanan. Nära till såväl skola som förskola.

Det här är ett radhus som måste ses och upplevas på plats. Välkommen på visning!

Om området

Rydbo är ett lugnt naturnära trevligt bostadsområde med egen station på Roslagsbanan. Området är omgivet av skog, trots sin närhet till andra exploaterade områden som tex Arninge i Täby kommun. I närområdet finns även Östra Ryds kyrka, en sagolikt vacker kyrka.

Här finns två förskolor, den kommunala Skogsbacken med 6-7 avdelningar och det fristående Mossbacken med två avdelningar med Montessoriinriktning (ingår i Rydbo friskola). Sedan finns även två skolor: en kommunal och en fristående med Montessoriinriktning. Alla dessa skolor på säkert promenadavstånd, även för de minsta fötter.
Ett boende med naturen inpå knuten för samtliga adresser.

Kommunikation

Roslagsbanan för tåg till Östra station eller mot Österskär samt bussar mot Stockholm. Se gärna www.sl.se för exakt tidtabell.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum2 rok
Boarea93 kvm
Tomtarea325 kvm
Byggår1959
Driftskostnad2,296 kr/månad

Bilder

Vasavägen 6 - Ett mycket fint radhus

Stor trädäckad terrass i bästa solläge

Gott om plats för stort matbord och övrig möblering

Terrass med utgång från vardagsrummet

Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
93 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Bergvärme (vattenburen golvvärme) el-golvvärme i badrum
Ventilation
Mekanisk från tvättstuga, wc och badrum
Energideklaration
Utförd. 5/1/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
90 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Rydbo 2:27
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 27,550 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 9,200
Uppvärming
SEK 15,000
Väg, samf
SEK 2,650
Sotning
SEK 700
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsström. Den totala energiförbrukningen har uppgått till ca 11 021 kwh/år. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,080,000
Byggnadsvärde
SEK 1,651,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,881,900
Tomt
Areal
325 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1958-02-26)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Rydbo GA:1, Samfällighet: Österåker Rydbo S:1
Avtalsservitut Kraftledning(2 st)
Avtalsservitut Villa
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-37/623.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-37/624.1
Last: Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-47/7171.1

Karta

Rydbo Åkersberga

Vasavägen 6

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg