190
MED75E5B63C6F484245B1FC37009B541761

Såld!

Björkhaga, Åkersberga

Smedkalles väg 7


Såld!
Slutpris: SEK 6,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkommen till detta fantastiskt vackra Trivselhus i New England - stil i toppskick med perfekt läge i naturnära Björkhaga! Här bor du högt upp med ljuvlig utsikt och soldränkt läge på lugn återvändsgata. Generösa sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en generös härlig altan med sol hela dagen inklusive sent kvällssolsläge. Trivsamt kök från Ballingslöv, två underbara badrum varav det ena med bastu. Det höga och skyddade läget i området samt husets placering och utformning på tomten ger minimalt med insyn från närliggande fastigheter.

På övre plan skönt allrum med en takhöjd om ca fyra meter, härifrån kommer du direkt ut till balkongen med fin utsikt över grannskapet nära trädtopparna. Tre rymliga sovrum, masterbedroom har en egen lyxig walk in closet. Här gör du ditt klädval en stressig morgon med lätthet! Praktisk stenlagd uppfart med rymlig carport och förråd om ca 15 m². Bergvärme för låga driftskostnader!

I närområdet finner du både Söraskogen med två sjöar och Hackstaskogen med pulkabacke och motionsslingor. Förskola byggs i Björkhaga som skall öppna upp dörrarna under 2019. Dessutom finner du direktbussen till Humlegården på promenadavstånd. Ett underbart lugnt, naturnära och barnvänligt område men ändock närhet till Åkersberga Centrum. Jag hälsar dig extra välkommen till denna visning!

Om området

Björkhaga är ett bostadsområde i västra Örebro som gränsar till Karlslundsskogen, Varbergaskogen. Vid området ligger Längbro kyka. Området ligger på ca 15 minuters cykelavstånd ifrån centrum och består av både hyresrätter, bostadsrätter och villor. Området är barnvänligt, eftersom genomfartstrafik med bil varken är möjlig eller tillåten. Området har även många andra grönområden. Samt skog och elljusspår i närheten.

Kommunikation

Stadsbuss finns samt bra cykelvägar till centrum.

Närservice

Björkhaga ligger inte långt från Haga Centrum där det både finns ICA-affär, apotek, gym, motionsbad, blomsteraffär, frisör, vårdcentral och tandläkare. Även restaurang och café finns i Haga centrum.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea165 kvm
Tomtarea499 kvm
Byggår2013
Driftskostnad2,377 kr/månad

Bilder

Välkommen till Smedkalles Väg 7

Kök med vita luckor och lådor

Detaljbild kök

Snyggt kök från Ballingslöv

Trevlig köksö för skönt häng

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
---ENTRÉPLAN---

HALL
Ljus och rymlig välkomnande hall med mycket ljusinsläpp från två fönster, varav ett ned till golvet samt två fönster i den vackra pardörren. Praktisk stor platsbyggd skjutdörrsgarderob från Mirro, den ena skjutdörren vit och den andra med spegel. Liten öppen inbyggd nisch för platsbyggd hatthylla och skohylla. Ljusa väggar och snygga grå klinkerplattor med golvvärme. Infällda spottar i taket.

KÖK
Kök från Ballingslöv med vita luckor och lådor samt ett stycke vitrinskåp. Hel rostfri diskbänk med integrerad dubbelho. Fönster ovan diskbänk som vetter ut mot framsidan av huset och anländande gäster. Handgjorda vita kakelplattor från Italien ovan svart laminatbänkskiva. Mycket stilren rostfri fläkt, induktionshäll (2016) och helintegrerad diskmaskin (2018). Rostfri kyl och frys. Även rostfri ugn och micro. Dubbla fönster för ljusinsläpp och vädring. Köket har ljusa väggar och en liten målad yta med griffeltavla, perfekt för att skriva din inköpslista! Vitlaserat ekparkettgolv med golvvärme. Stor praktisk köksö med extra flera lådor plus gott om plats för barstolar. I taket infällda spottar.

VARDAGSRUM
Ljuvlig öppen planlösning och utsikt över fastighetens baksida och trädtopparna. Plats finns för den större soffan och mediemöbel. Även här en dörr för utgång till altanen. Även vardagsrummet har ljusa väggar och vitlaserat ekparkettgolv med golvvärme. Dubbelfönster ner mot golv för fint ljusinsläpp.

MATPLATS
I öppen planlösning med vardagsrummet finner du matplatsen som badar i ljus! Vackra pardörrar som leder ut till den härliga altanen och flertalet fönster. Plats för det stora matbordet med många gäster och långa sköna middagar. Matplatsen har ljusa väggar och vitlaserat ekparkettgolv med golvvärme.

SOVRUM
Dubbla stora fönster i detta sovrum med härlig utsikt tack vare husets höga läge. Generöst rum med ett praktiskt förråd i anslutning, under trappan. Sovrummet har ljusa väggar och vitlaserat ekparkettgolv med golvvärme.

BADRUM
Mycket stilrent helkaklat badrum med vita plattor och grå klinkers med skön värme på golvet. Litet fönster för ljusinsläpp. Vacker kommod från Ballingslöv med vita lådor och ljusbetsad massiv träskiva och runt handfat. Liten hylla ovan kommoden för ljus och doftpinnar, ovan spegel med vit ram. Dusch med vikbara glasväggar. WC och infällda spottar i taket.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med en praktisk groventré med ett snyggt entrétak. Fönster i dörr för ljusinsläpp. Här finner du bergvärmepumpen, tvättmaskinen, torktumlaren och torkskåpet samt städskåpet. Tvättstugan har ljus laminatskiva och en rund rostfri ho med skåp under och över för alla dina prylar. Ljusa väggar och grått klinkergolv med golvvärme.


---ÖVRE PLAN---

ALLRUM
Rymlig takhöjd om ca 4 m upp i taknock. Ljusinsläpp från fyra mindre fönster i trappan och vackra pardörrar ut mot balkong med två fönster invid dessa. Här finns gott om plats för soffa och mediemöbel. Här finns även en under golvet fördragen HDMI-kabel för projektor och hemmabio. Vita väggar och ljust laserat ekparkettgolv. Här finns extra förvaring i ett utrymme ovan badrummet, perfekt för dina resväskor.

BALKONG
Vackra pardörrar som suddar ut gränsen mellan inne och ute. Härlig vy över grannskapet!

MASTERBEDROOM
Vilsamt rum med morgonsol! Här vaknar du utvilad. Dubbla fönster för fint ljusinsläpp. Sovrummet har ljusa väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

WALK IN CLOSET
Lyxig walk in closet med samtliga garderober från kvalitativa Mirro. Här finns två fönster. Ljusa väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

SOVRUM
Underbar vy från detta rymliga sovrum. Snygg vit platsbyggd skjutdörrsgarderob även denna från Mirro. Två stora fönster. Sovrummet har blåa väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

SOVRUM
Dubbla fönster i två väderstreck! Detta sovrum badar i ljus och underbar utsikt. Ljusa väggar och vitlaserat ekparkettgolv. Platsbyggd vit skjutdörrsgarderob från Mirro för dina kläder.

BADRUM MED BASTU
Helkaklat mycket rymligt badrum med generöst hörnbadkar. Bred kommod med vita lådor från Ballingslöv. Hylla ovan och en stor spegel. Två mindre fönster för utsikt mot himlen och trädtopparna. Stor regnsskogsdusch och handdusch. Praktisk inbyggd hylla för tvål och schampo. Handdukstork för varma och sköna handdukar och WC. Vita kakelplattor modell större och i dusch brun bård av mosaik. Samma glasmosaik är hörnbadkaret inbyggt med. På golvet ligger bruna klinkerplattor med skön golvvärme.

BASTU
Bastu med plats för cirka 4 - 6 bastubadare. Aggregat från Tylö och golvet samma bruna klinkerplattor som i badrummet för enhetlig känsla.
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
165 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd. 10/20/2015
Energiklass
C
Energiprestanda
50 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler.
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Berga 6:664
Övrigt
Hus från populära och kvalitativa Trivselhus!

Fantastisk fastighet högt beläget vilket bidrar till en hänförande utsikt!

Njut av solens strålar hela dagen fram till sen kväll på den generösa trädäckade altanen på baksidan som sträcker sig runt huset.

På den stenlagda uteplatsen på framsidan intar du morgonens första kopp kaffe tillsammans med den värmande morgonsolen.

Via allrummet når du även balkongen med utsikt över trädtopparna och även denna i bästa söderläge.

Gunnebostängsel avskärmar fastigheten mot allmänningen nedanför slänten.

Stenlagd uppfart med plats för tre bilar

Carport finns om ca 17 m²

Brand och inbrottslarms från Verisure finns installerat

Fiber finns, 100/100

Bergvärme med vattenburen golvvärme på nedre plan samt vattenburna radiatorer på övre plan. Badrum på övre planet har eluppvärmd golvvärme.

Samtliga golv är vitlaserade ekparkettgolv från Kährs

Varje fönster i hela huset sitter underhållsfria spröjs i aluminium som lätt går att lyfta bort om så önskas.
Övriga byggnader
Oisolerat förråd om ca 15 m². Liten loftdel för ytterligare förvaring

Plan gräsmatta perfekt för fotbollsspel och kubb

I den lättskötta trädgården finner du en avenbokshäck som avgränsar fastigheten mot den ena grannen och framsidan. Du finner även en syrénhäck, lavendel i mur mot grannen, kryddor, rabarber och jordgubbar. Även fläderbuske, svarta vinbärsbuskar och ligusterhäck på baksidan av fastigheten.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,520 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 9,000
Uppvärming
SEK 14,400
Renhållning
SEK 1,370
Väg, samf
SEK 3,750
Beräknat antal personer
3
Kommentar
I hushållet två vuxna och ett barn. Försäkring tillkommer men varierar mellan bolagen.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,200,000
Byggnadsvärde
SEK 3,025,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 5,197,750
Tomt
Areal
499 kvm
Planbestämmelser
Ändring Av Dp (2011-06-21) Detaljplan (2007-11-29)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Berga GA:35

Karta

Björkhaga Åkersberga

Smedkalles väg 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg