MED2843585EADF342FBA0C0BF7BB072C8B1

Centralt belägen 2:a i mysiga brukskvarter.

Gustavsberg Hästhagen, Gustavsberg

Mariagatan 13B


Utgångspris: SEK 1,795,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Centralt belägen 2:a i anrikt funkishus. Välskött förening med en stor lummig trädgård med sittgrupper, grill och syrenberså. Här bor du i trevliga brukskvarter endast ett par minuter från Gustavsbergs centrum med butiker och bussar. Flexibelt tillträde.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Hästhagen ligger centralt i Gustavsberg med närhet till service, skola, kommunikationer. I det här trivsamma området blandas äldre bebyggelse från 1880-tal till 1920-tal med modernare hus. Fastigheten på Mariagatan 13 ritades på 40-talet av den kända arkitekten Olof Thunström även kallad Thun-Olle. Från början ett för tiden modernt ungkarlshotell och idag en populär bostadsrättsförening mitt i hjärtat av Gustavsberg. Byggnaden är ett tidstypiskt funkisverk av Thunström både med tanke på form som färg.

Barnomsorg och skolor: I närområdet finns flera förskolor och skolor att välja på. Den privata skolan Lär har elever i årskurs F-5. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Ösbyskolan har elever i årskurs F-9. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Närområdet ger stora möjligheter för fritidsaktiviteter. Kort promenad till Gustavsbergsbadet med äventyrsbad och gym. Intill badet ligger en ny äventyrslekpark. I centrum finns också skatepark, parkourpark, ishall, tennishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. Närmaste hållplats är Gustavsbergs centrum som endast ligger några minuters promenad bort.

Närservice

Ett stenkast från Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På kort promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Bilder

Rymligt sovrum

Föreningens fina uteplats

Kök

Kök

Kök mot hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till det anrika gamla ungskarlshotellet, som ritades av den välkända arkitekten Thun-Olle och uppfördes på 40-talet. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och ljusa golv och fönster i västläge. Här bor du centralt och har tillgång till föreningens underbara trädgård.
Antal rum
2 rum
Boarea
52 kvm
Hall
Hall med vitmålade väggar, mönstrad fondtapet och ljust laminatgolv.
Vardagsrum
Vardagsrum med vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Ingång till garderob/förråd.
Sovrum
Rymligt sovrum med vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Här finns en inbyggd nisch med plats för klädförvaring.
Kök
Kök med matplats för ca 3-4 personer. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Vita platsbyggda skåp, vitt kakel och rostfri diskbänk. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll samt rostfri fläktkåpa med kolfilter (2018) och kyl/frys.
Badrum
Fräscht badrum med vita kaklade väggar i vitt och ljusgrått samt ljusgrå klinker. Duschplats med välvda glasdörrar. WC, handfat, spegelskåp med belysning och dusch med glasdörrar. Badrummet är totalrenoverat i samband med stambyte.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 1,795,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,230 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 3,432 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,432
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Andel i föreningen
3.89035 %
Andel av årsavgiften
4.0086 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 9/12/2008
Energiprestanda
229 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
Fönster med isolerglaskassetter
Förening
Namn
Brf Mariagatan i Gustavsberg
Om föreningen
Föreningen består av två flerfamiljshus med adress Mariagatan 11 (byggår 1897) och 13 (byggår 1943) med totalt 26 lägenheter (varav 1 hyresrätt) och förråd för uthyrning. Mariagatan 13 har tidigare varit unga fabriksarbetande mäns bostad. Det byggdes på 40-talet av KF och ritades av den kände arkitekten Olof Thunström.

Föreningen har en underbar trädgård med två uteplatser, grill och syrenberså. Tvättstuga, mötesrum och cykelförråd finns i bottenplan. Lägenhetsförråden finns på vinden. Cykelställ under tak på gården.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
26
Varav hyreslägenheter
1
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till Telenor. Kostnaden för bredband är ett obligatoriskt tillägg om 254 kr/mån som läggs på månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har p-platser för uthyrning. En P-plats kostar 250 kr/mån (med el) och en P-plats i backen (utan el) kostar 200 kr/mån. I dagsläget finns lediga platser.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan. Man har bland annat gjort/planerar följande större renoveringar:
2006: Stambyte (Mariagatan 13) och omläggning tak
2013: Installation av säkerhetsdörrar och bredband
2013: Installation av 3-glasfönster (Mariagatan 13)
2016: Utbyte av fönster. Återställande till original stil.
2017 Renovering av fasad och balkonger Fast 1:252
2018: Spolning av avloppsystem
2018: Renovering av golv och väggar källarplanet Fast 1:252.
2019: Renovering av entréportar.
Planerat:
2020: Målning av trapphusen
2021: Översyn av elsystem.
2021: Renovering av tvättstuga, nya maskiner.

För mer information om gjorda renoveringar och underhållsplanen se föreningens informativa årsredovisning.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Gustavsberg Hästhagen Gustavsberg

Mariagatan 13B

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg