190
MED9ADCA588AE39469AA8B7AC1F1C887BE8

Såld!

Värmdö Evlinge, Värmdö

Lyckornas Väg 13


Såld!
Slutpris: SEK 2,750,000

Ansvarig mäklare

Charmigt fritidshus med högt läge och stor, härlig tomt. Fridfullt läge nära badplatser, båtbryggor och vacker natur. Det finns även goda förutsättningar för dig som vill bygga ditt drömhus då byggrätterna är generösa. Välkommen till idylliska Evlinge!

Om området

Evlinge är ett grönskande och mysigt område med blandad bebyggelse längst med snirklande småvägar. När området började bebyggas på 50 - 60 talet fanns här bara ren skärgårdsnatur av skog, hav och äng. Naturen har sedan dess fått dominera områdesbilden vilket gör att all bebyggelse i Evlinge är vackert balanserad med det gröna. På tomterna är trädgårdarna det som ligger närmast vägen och det som framträder mest.

Närheten till havet och skärgården gör Evlinge idealiskt för all sorts skärgårdaktivitet. Ta ett dopp från någon av områdets badplatser, segla ut till någon av skärgårdens alla populära öar eller meta fisk en sen augustikväll. Tomtägare har företräde till båtplatserna med uppläggningsmöjlighet. Vidare finns lekplats, boulebana och fotbollsplan.

På Södra Evlinge Gård ligger också Värmdö Ridklubb med ridskoleverksamhet och möjlighet till privata boxplatser.

I Evlinge stannar familjer kvar i generationer!

NärserviceNärmsta livsmedelsaffär ligger i Hemmesta. Hemmesta har ett centrum bestående av Konsum (där Posten numera finns), frisör, pizzeria, Hemmestaloppis och en indisk restaurang. Dessutom finns en mindre galleria bestående av ett hus med några butiker.
Fler affärer finns i Värmdö köpcentrum i Mölnvik och Värmdö marknad.

Övrigt


Värmdö är en av det snabbast växande skärgårdskommunerna med ett behagligt avstånd till Stockholms stad. Här finns alla typer av service fördelat på tre olika centrum runt om på Värmdö. Vårdcentral, läkarmottagning, skolor från klass 1-9 och förskolor finns naturligtvis också.

Gustavsberg är världskänt bland annat för sina gamla bruksområden och framförallt för Gustavsbergsfabriken som en gång var den största arbetsgivaren på Värmdö.
På Porslinsmuséet i Gustavsbergs hamn visas delar av ortens rika produktion av keramik i alla former.

Att bo på Värmdö innebär framförallt att bo med hav och natur i omgivningarna. På Värmdö finns en uppsjö av badstränder och klipphällar, båthamnar, restauranger och caféer.

Fakta

TypFritidshus
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Tomtarea2,490 kvm
Byggår1959
Driftskostnad856 kr/månad

Bilder

Stor tomt generösa byggrätter

Kök mot vardagsrum

Miljö

Vardagsrum

Sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
2018 testades fastigheten för mögelsporer och radon utan anmärkning!
Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

För dig som önskar ett fritidshus i naturskön miljö är detta ett riktigt smultronställe. Huset är högt beläget med fin vy över trädgården. Här finns gott om plats för odlingar, grill och utemöbler. Stora gräsytor för kubbspel när familj och vänner är samlade. Tomtens övre del består till stor del av naturmark och ett stort altandäck där du kan njuta av solen och lugnet. Kort promenadavstånd till badplatser och båtbryggor. För dig som vill bo permanent erbjuds fina möjligheter då byggrätten är generös. Garage med förråd i äldre utförande finns på tomten.

Ljus trevlig hall med vitmålade väggar och vitmålad linoleummatta. Här finns en platsbyggd garderob.

Badrum med fönster, vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, dusch och toppmatad tvättmaskin av smalare modell.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns två fristående och en platsbyggd garderob. Vita väggar och vitmålade furugolv.

Hemtrevligt kök med ljus skåpsinredning, vit mosaik och arbetsbänk i grå laminat. Vitmålade väggar och vitmålat furugolv. Utrustningen består av spis, rostfri spisfläkt och kyl/frys. Diskmaskin kan med enkla medel installeras i skåp under diskhon.

Köket ligger öppet mot vardagsrummet vilket ger en härligt luftig känsla. Centralt placerad öppen spis ger stor trevnad och härlig värme. Vitmålade väggar och vitmålat furugolv även här. Vardagsrummet bjuder dessutom på fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och en fin utsikt över trädgården och omgivningarna. Härifrån finns utgången till en trädäckad altan (ca 55 kvm) på husets baksida. Här har du ett skyddat och soligt söderläge med vacker vy över tomtens naturmark och angränsande allmänning.
Antal rum
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
53 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Direkt El och luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Värmdö-Evlinge 6:83
Övrigt
Större renoveringar under senare tid:
2019: Ny tvättställskommod
2018: Dragit om el och säkrat om fastigheten
2018: Målning av golv, tak och väggar. Installation av tvättmaskin och luftvärmepump
2018: Tilläggstätat fönster och dörrar samt installerat luftavfuktare i källare. Installation av trygghetsvakt för prevention av fuktbalansavvikelser.
2018: Laserat trädäck
2013: Ny hydrofor
2012: Nytt fönster i sovrummet, slipning av golv, ny yttertrappa
2010: Ny infiltrationsanläggning
Övriga byggnader
Äldre garage med förrådsdel (ca 37 kvm). På den övre delen av tomten finns en mindre bod.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 10,275 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 2,200
Uppvärming
SEK 6,000
Väg, samf
SEK 1,500
Sotning
SEK 125
Övrigt
SEK 450
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Fastigheten används sporadiskt vintertid.
VA-kostnaden avser slamtömning (ca 2 gång/år). Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,948,000
Byggnadsvärde
SEK 574,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,550,000
Tomt
Areal
2490 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Nedre delen av tomten ramas in av staket och har en grusad infart som kantas av rabatter. Här finns rejäla gräsytor med gott om utrymme för lek och spel. En trappa leder upp till den övre delen av tomten där huset är placerat. Bakom huset finns ett altandäck med fint solläge och utsikt över naturmarken. Hela fastigheten andas charmigt 50-tal med bl.a knotiga äppelträd, solur och pumpen kvar från gamla brunnen.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Egen brunn (ca 53 meter djup). WC till sluten tank (3 kbm). BDT till infiltrationsanläggning (gjordes 2011).
Vattenprov taget höst 2018, resultat mycket väl godkänt
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Värmdö-Evlinge GA:2
Förvaltning: Värmdö Evlinge samfällighetsförening
Ändamål: Skötsel av vägar, grönområden, parkeringsplatser och brunnar.

I området finns också en fastighetsägarförening med ca 330 medlemmar. Till föreningens uppgifter hör att anordna gemensamma aktiviteter såsom majbrasa, midsommarfirande och simskola. Föreningen äger både grönområden och vattenområden med skyddade öar som Notholmen, Tallkobben och Tärnkobbarna. Vidare finns fotbollsplan, lekplats och badplatser. Båtklubben har hand om de gemensamma bryggorna, båtplatserna och uppläggning. Fastighetsägare har företräde till de eftertraktade båtplatserna.

Karta

Värmdö Evlinge Värmdö

Lyckornas Väg 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg