190
MED5A3CFDABB9914E76BC91D4993A7632E0

Såld!

Mörtnäs, Värmdö

Stockängsvägen 6


Såld!
Slutpris: SEK 3,100,000

Ansvarig mäklare

Renoveringschans på sjönära adress i Grisslinge. Nära till havsbad och egen båtplats. Stor, kuperad naturtomt med fina möjligheter. Äldre hus med sovloft och stor veranda med högt, avskilt läge. Det finns även en gäststuga på tomten. Fastigheten ligger i ett prioriterat förändringsområde, vilket på sikt kommer att innebära större byggrätter. Kommunalt VA är betalt till tomtgräns. Nära till bussar och Värmdö Köpcentrum.

Om området

Välkommen till möjligheternas Mörtnäs!
Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats mer till ett område för enbart permanentboende. Läget är perfekt då det ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna Mörtnäs vilket ger den där härliga känslan av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Fastigheten ligger vidare mycket nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Området söder om Stallvägen är enligt detaljplanen avsedd för friluftsområde och naturmark vilket gör att inga hus kommer att byggas där.
Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Bilder

Fastigheten

Egen båtplats

Avskilt läge

Tomt med fina möjligheter

Uppfarten upp till huset

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fint läge i Grisslinge med havsbad och egen båtplats ett stenkast bort. Huset har stort renoveringsbehov, både invändigt och utvändigt. Invänta nya detaljplanen och bygg ditt drömhus eller renovera den befintliga byggnaden.

Entrén leder in till ett rum som kan nyttjas som matplats. Vita väggar och ljust laminatgolv.

Kök med vita väggar och terracottafärgad klinker. Ekluckor, terracottafärgat kakel och arbetsbänk i massivt trä med rund diskho. Utrustningen består av gasspishäll (4 plattor och 1 wok), rostfri fläktkåpa, rostfri inbyggnadsugn, rostfri diskmaskin och kyl med mindre frys. Köket renoverades 2002.

Intill köket ligger toan med separett, handfat och duschslang. Träpanel på väggar och plastmatta. Separat utrymme med tvättmaskin.

Vardagsrum med alkov och öppen spis med insatskassett. Träpanel på väggar och tak och trägolv. Innanför vardagsrummet finns ett rum med fönster i tre väderstreck. Vita väggar och ekparkett. Från vardagsrummet nås ett stort loft som kan nyttjas som sovplats. Härifrån nås verandan.
Antal rum
3 rum varav 1 sovrum
Boarea
60 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Fritidshus
Byggnadsår
1940
Uppvärmning
Direkt El och öppen spis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Mörtnäs 1:479
Övrigt
DETALJPLAN
Fastigheten ligger i ett prioriterat förändringsområde. Det finns ett förslag på ny detaljplan enligt följande:
Största bruttoarea för huvudbyggnad: 220 kvm
Största byggnadsarea för huvudbyggnad: 160 kvm
Övriga byggnader
Fin gäststuga med kamin.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 5,307 / år
Driftskostnad, varav
Renhållning
SEK 1,907
Väg, samf
SEK 2,400
Övrigt
SEK 1,000
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Då fastighetsägaren inte själv bott i fastigheten sedan länge saknas en del uppgifter om driftskostnaden. År 2017 låg elförbrukningen på 12 660 kwh. Övrig kostnad avser båtklubben. Kostnad för hemförsäkring och fastighetsskatt tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,969,000
Byggnadsvärde
SEK 440,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,372,000
Tomt
Areal
3180 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Stor, kuperad tomt med fina möjligheter. Här finns både naturmark och en igenvuxen trädgård. En grusad väg leder upp till huset som är högt beläget. Nere vid vägen finns en grusplan med gott om parkeringsplatser.
Vatten/avlopp
Egen brunn. Separett (modell Villa). Kommunalt V/A är framdraget och betalt till tomtgräns.
Fastigheten ligger i ett prioriterat förändringsområde. För mer information se Värmdö Kommuns hemsida.
Samfällighet, servitut etc.
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-24/4
Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-30/153
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-30/153A
Last, Avtalsservitut: Brunn, 01-IM4-65/16953
Förmån, Avtalsservitut: Brunn, 01-IM4-65/16954

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:1
Förvaltning: Korpholmens samfällighetsförening
Ändamål: Vägar med tillhörande väganordningar, belysning, grönområde och badplats

Karta

Mörtnäs Värmdö

Stockängsvägen 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg