190
MED3FDEC89D9E5345829A935C9B1363253D

Såld!

Mörtnäs Hagar, Värmdö

Blomsterslingan 22


Såld!
Slutpris: SEK 5,620,000

Ansvarig mäklare

Fenomenet Mörtnäs Hagar, Plateau - stadsradhusen som andas industriromantik och ger en kombination av enkel storstadskvalité och naturnära småstadskänsla. Nyfiken arkitektur i kombination med inbjudande miljö. Njut av hög kvalité på interiören, trädgård åt sydväst, balkong, uppfart för två bilar samt gångavstånd till förskola samt direktbussar in till City. OBS! Mycket fint och lugnt läge i området! Det skall vara lätt att bo i Plateau. Välkommen till området som har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Slutligen, endast fem minuters promenad till Värmdö Köpcentrum med HM, ICA Maxi, Café, Systembolaget mm

Om området

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig. Ta exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentrum så märker du hur smidigt det är. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i tidtabell. Dessutom finns det flera pendlingsparkeringar för dig som vill ta bilen till förskola/skola.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori där du kan äta frukost, läsa tidningen och sedan köpa hem lite bröd till middagen. På deras terrass, belägen vid sandstranden Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båtar, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns konstnärsateljer samt fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in de för mustning eller åk bara dit för att insupa den lantliga miljön vid Säby Säteri. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett unikt konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

I Mörtnäs Hagar bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, apotek och Systembolaget. En bit bort ligger Wermdö golf & Country Club, en väl ansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I Mörtnäs finns förskolor och skola (Ösbyskolan) från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea130 kvm
Biarea8 kvm
Tomtarea192 kvm
Byggår2015
Driftskostnad2,948 kr/månad

Bilder

Fenomenet Mörtnäs Hagar - stadsradhuset för den medvetne!

Solig terrass med elstyrd markis. Sydvästläge!

Stilren arkitektur omgärdad av vacker skärgårdsnatur

Plats för stor matgrupp

Golv av vitpigmenterad ask

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i det här fina radhuset på Blomsterslingan, Mörtnäs Hagar! Kom och bo toppmodernt i ett av Värmdös mest attraktiva stadsradhus. Interiörmässigt präglas radhusen särskilt av takhöjden, den specialdesignade trappan som liknar en citrongul länk mitt i hela huset, industrifönstrena med svart stålprofil samt de påkostade och passande materialvalen. Att bo i radhusen i Mörtnäs Hagar är att vara del av en ny arkitektonisk tanke med fokus på helhetsupplevelse, enkelhet och stil.

Entréplanet:
Entré till hall genom stilfull dörr i trä. Hall med grått fiskbenskakel på golv och med plats för avhängning för familjen. Förvaring bakom skjutdörrsgarderob i anslutning till hall. Redan vid ingången syns en av radhusets sigill - den citrongula trappan med specialdesignat räcke i vitt stål. Ljuset från takfönstrena på översta plan sprider sig hela vägen ner till entréplanet. Planlösningsmässigt är entréplanet öppet mellan kök, vardagsrumsdel och matplats. Några har valt att stänga igen vid trappan för att få en mer privat soffplats. radhusägarna har här valt att fokusera på en stor matplats, mys framför brasan samt snyggt inbyggd arbetsplats. Gjutjärnskaminen är centralt placerad för optimalt utnyttjande. Köket är ett klassiskt kök av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. Vackrast är luckornas grafitgrå färg som bryts av med en bänkskiva i vacker vitoljad bok samt inslag av kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samtliga vitvaror är från italienska Smeg. Gedigen brödhylla (finns även på restaurang B.A.R på Blasieholmen) på vägg som används för förvaring av glas, kryddor, olja eller vin. Taket är försett med påkostade spotlights. Utgång till trädgård genom hel glasdörr med träprofiler. Stort duschrum utrustade med spotlights i taket, dusch, wc och en klassisk grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är av beigegrå marmor och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen är hämtade från Story Hotel framförallt med detaljer som spegeln och frihängande glödlampa. Slutligen karaktäriseras entréplanet såklart av det stora vackra industriglasprydda ateljéfönstret med svarta stålprofiler. Det vi alla känner igen som en viktig arkitektonisk detalj genom hela projektet Plateau i Mörtnäs hagar.

Mellanplanet:
Andra våningen, mellanplanet, består av ett stort allrum med förvaring bakom skjutdörrar, badrum, två sovrum och en rymlig klädkammare. Snyggt målat allrum med förvaring bakom skjutdörrar perfekt som TV-rum eller lek. Allrummet går med enkla medel att göra om till ytterligare ett sovrum. Ett större master bedroom med ingång till anslutande klädkammare med hängare i läder samt hyllplan av trä. Ett till sovrum perfekt lämpat till barn samt ett större badrum i samma snygga stil som på entréplanet. Separat tvättavdelning i badrummet med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan:
Höga snedtak med takfönster och glasprydd utgång till egen takterrass. Här tas med fördel morgonkaffet njutbart medan vy av himlen åtnjutes. På detta våningsplan finns idag ett stort allrum idealiskt för lek, barnrum, träning, kontor etc samt ett stort sovrum/ gästrum.

Som sagt, interiörmässigt bjuder radhuset på genomgående hög kvalité, god funktion samt känsla av nytänkande. Det som särskiljer det här radhuset från andra i området är att den har fin dag/eftermiddag/kvällssol i trädgården och in genom industrifönstret/matsalen, fint och lugnt läge i området, braskamin, rejält med dyrare spots i tak på samtliga våningar samt påkostad elstyrd terrassmarkis.
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
130 kvm
Biarea
8 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Friköpt 3-plans radhus
Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme till vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer
Energideklaration
Utförd. 12/8/2018
Energiklass
C
Energiprestanda
75 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Falsad plåt
Utv. plåtarbete
Målad plåt
Fastighetsbeteckning
Mörtnäs 1:825
Övrigt
I samfällighetskostnaden ( se driftskostnaderna) ingår fiber från Telia som avser TV och internet.

Stor härlig altan högst upp i huset med fint fritt läge med morgonsol.
Övriga byggnader
Stort förråd på trädgårdssidan
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,370 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 11,568
VA
SEK 6,906
Uppvärming
SEK 10,093
Renhållning
SEK 2,211
Väg, samf
SEK 4,592
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Huset är försett med fjärrvärme. I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,927,000
Byggnadsvärde
SEK 3,326,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,050,000
Tomt
Areal
192 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Solig sydvästvänd trädgård med lugnt och ostört läge i området. Trevlig altan i direkt anslutning till huset med elstyrd markis med exklusivt tyg med bra kvalité. Dessutom välskött gräsmatta och insynsskyddande avenbokhäck. Ombonat, grönt och bra väderstreck! Fastighetsägarna valde särskilt ut detta läge i ett tidigt skede av processen just med tanke på solen, det ordentliga avståndet från trafikerade vägar samt närhet, men inte direkt närhet, till barnvimlande lekplatser. Dvs ett av det mest ideala lägena i hela området. Utanför trädgården går gång och cykelväg vilket gör det enkelt och smidigt att gå runt huset med vagnar, cyklar etc. Den vägen är försedd med bom halvårsvis vilket förbjuder biltrafik. På vintern är bommen öppen för att låta plogbilen passera.

Snygg markstensanläggning pryder uppfarten som har plats för två bilar. Extra parkeringsplats vid husets slut. Blomsterslingan är en återvändsgata/ cirkelgata vilket ger minimalt med biltrafik. Endast cykelväg/ promenadstråk på trädgårdssidan.
Planbestämmelser
Mörtnäs 1:7 m fl, m3
Detaljplan, beslutad
Datum: 2010-12-22
Genomförande: Början 2010-12-23 slut 2025-12-22
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.

I Mörtnäs Hagar finns två gemensamma lekplatser där områdets barn samlas och leker på helgerna. Det ena för de yngre barnen samt den andra för de något äldre. Bollplan finns mot Annelundsvägen. Här finns något för barn i alla åldrar!

På 5 minuter tar du dig ner till den välkända och barnvänliga stranden Grisslinge Havsbad. Promenadavstånd till Mölnvik Centrum där du bl a finner Ica Maxi, Systembolag, apotek, H&M mm. Och på 3 minuter nås busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) in till stan.

Läs mer om Mörtnäs Hagar på deras Hemsida: www.mortnashagar.se

Karta

Mörtnäs Hagar Värmdö

Blomsterslingan 22

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg