190
MED9001CDE39C924746BBC98B98330CD48A

Såld!

Djurö Vindö - Trackersvik, Djurhamn

Stamvägen 2


Såld!
Slutpris: SEK 2,690,000

Ansvarig mäklare

Enplansvilla med tillhörande gästhus belägen på vackra Vindö. Omsorgsfullt ompysslad trädgård med växtlighet av alla de slag. Stor fastighet på 3597 kvm med sluttning åt sydväst. Nära till egen stor båtplats, bad och buss. Går att nyttja både som fritidshus och permanent.

Om området

Området Trackersvik är ett mysigt uppväxt område på Vindö ca 2 km från Djurö by. Det har ett optimalt läge med både närhet till Sollenkrokavägen med bra kommunikationsmöjligheter samt närhet till naturen och havet i form av en lugn skärgårdsvik i direkt anslutning till den segelbåtsprydda Kanholmsfjärden. Trots närheten till Sollenkrokavägen är området beläget med en känsla av att ligga skyddat och privat - främst på grund av att området initialt är beläget högt upp och att vägen avgränsas genom en bom med kod.

Trackersvik har en aktiv och välordnad fastighetsförening som sköter om den pittoreska och mysiga båthamnen, vägar, ängar och samfällighetens allmänna strövområden. Vidare ordnar föreningen midsommarfirande, sommarfirande mm vilket bidrar till en härlig social samvaro. Slutligen finns även båtplats med segelbåtsdjup att tillgång för en ringa årlig summa, iläggningsramp och uppläggningsplats för båt, en gemensam badflotte samt möjlighet till att utnyttja bastu nere vid vattnet. Ett idealiskt område för såväl permanent som sommarboende! Stor båtplats tillhör den här fastigheten för en kostnad endast 600 SEK per år.

På Djurö några kilometer från Trackersvik finns mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral, skola och annan tänkbar närservice. Skärgårdsön Djurö har den stora fördelen av att vara länkad med fastlandet genom en av Stocksholms allra vackraste broar. I och med det går det bra att kombinera ett lugnt skärgårdsliv med arbete i stan. Resan tar ca 40 minuter med bil eller buss.

Segla ut till skärgårdens alla vackra och populära öar, besök Motorverkstan på Djurö för en god sommarmiddag eller njut av solnedgången från områdets kvällsvarma klippor. Välkommen att trivas i Trackersvik och på Vindö!

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum3 rok
Boarea100 kvm
Biarea50 kvm
Tomtarea3,597 kvm
Byggår1969
Driftskostnad2,226 kr/månad

Bilder

Planteringar, berg i dagen och gräsytor

Vy från gästhusets sydvästvända altan

Vackra träd och skirande grönska

Tillhörande båtplats i solig och fin vik (endast 600 kr/år)

Stor altan i sydvästläge med pool

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i den här timrade enplanshuset belägen på vacker trädgårdstomt! Huset är långsmalt och med fokus på att lätta kunna ta sig ut på tomten genom hela fyra entréer.

Entré till hall med plats för avhängning och garderober. Till höger om hallen ligger sovrum och förråd med anslutning mot kök. Kök och matplats med utgång till uterum. Kök med bänkskiva av trä, vita luckor, vitt kakel och dubbelho framför fönstret. Kyl, frys, diskmaskin, spis, varmvattenberedare och fläkt. Stort fint vardagsrum med högt i tak, träpanel i tak samt trägolv, braskassett och fönster ut mot trädgården. Passage med fönster och garderober leder in till husets södra del med helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork badkar, WC och handfat, tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och torktumlare, gäst-WC samt det största sovrummet. Kök och badrum från mitten av 1990 - talet.

Ett trivsamt hus!
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
100 kvm
Biarea
50 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Enplansvilla
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 5/14/2019
Byggnadssätt
Grundläggning
Plintar/krypgrund
Stomme
Timmer
Fasad
Liggande halvtimmer + träpanel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Fjällsvik 2:40
Övrigt
Altan åt sydväst och väst
Taxerad boarea 82 + 0 kvm
Fasaden målades för ca 5 år sedan.
Centraldammsugare
Sotat och godkänd murstock.
Tillhörande båtplats (extra stor)
Egen liten genväg genom tomten ner till busshållplatsen.
Nya stuprör och hängrännor på huvudhuset år 2012

Fastighetens ägare är delvis ett dödsbo vilket gör att exakt information om fastigheten kan vara svår att få.
Övriga byggnader
Vinterbonat gästhus (45 kvm) med pentry, sovrum samt duschrum med WC. Verkstad med ingång utifrån (5 kvm). Stor tillhörande sydvästvänd altan i två etapper. Pool.
Friggebod (10 kvm) med vedbod bakom
Redskapsbod
Växthus (trasiga fönster) idealiskt för tomater, vindruvor, kryddor
Uterum med infravärme (10 kvm)
Jordkällare
Fågelholkar
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 26,707 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 1,884
Uppvärming
SEK 20,000
Renhållning
SEK 2,223
Väg, samf
SEK 2,000
Övrigt
SEK 600
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Övrigt = båtplatsen
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,560,000
Byggnadsvärde
SEK 1,401,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 821,000
Tomt
Areal
3597 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
En gammeldags uppväxt trädgård utan dess like! Så rogivande, inspirerande och alldeles underbar! Här samsas växtligheter av alla de slag. Njut bl a av hassel, äppelträd, mynta, citronmeliss, smultron, lavendel, rosor, björk, alpklematis, honungsros, påsklilja, björnbär, körsbär, magnolia, pil, vildvin, syrén, finsk ros, blåbär, jasmin, smultronschersmin mm
Planbestämmelser
Fjällsvik 1:2, 2:1, 2:11
Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1947-05-08

Enl 168 § byggnadslagen
Nybyggnadsförbud, avregistrerad
Datum: 1974-06-17
Vatten/avlopp
Egen djupborrad brunn med mycket gott om vatten. God smak på vattnet. Ny BDT-anläggning (2019). WC till sluten tank (3 kubik), Extra sluten tank (1 kubik) till gästhusets badrum. Vattenprov gjort 2019. Godkänt med anmärkning.
Samfällighet, servitut etc.
I texten om omgivningen beskrivs Trackersvik fastighetsägarförening utförligt. Utöver det ansvarar föreningen för plogning, sandning. En egen sektion ansvarar för de eftertraktade bryggplatserna. Just nu är årsavgiften för en plats ca 600 SEK och i det inkluderas såväl bryggplats som uppläggning. Fastighetsägarna på Stamvägen 2 är inte medlemmar i bastuföreningen. Varje enskild fastighetsägare kan söka medlemskap i den föreningen. Medlemsavgift tillkommer.

Karta

Djurö Vindö - Trackersvik Djurhamn

Stamvägen 2

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg