190
MED875C10511CAA47C1AC6BB1121A3D8569

Såld!

Hässelmara, Värmdö

Bremervägen 12


Såld!
Slutpris: SEK 3,925,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Inbäddat i grönska och med ett ostört läge finner ni detta fräscha och välplanerade skärgårdshus med hög trivselfaktor och sjönära. Täljstenskamin, stora fönster för ljusinsläpp, öppen ljus planlösning, öppet till nock, kakel och klinker. Renoverad fullt modern gäststuga, ca 50 kvm, 2 rok med snyggt badrum 2011, kök med vedspis och inglasad veranda. Friggebod/verkstad, lekstuga samt äldre carport. Växthus med bla vinranka och odlingslådor för kryddor och grönsaker. En ljuvlig tomt som gränsar mot allmänning, fantastiska planteringar och buskar. Fruktträd. Plana gräsytor för lek och spel. Denna trädgård har allt man kan önska. Sandstrand och båtbryggor nås på 5 min. Fastigheten har tillgång till två båtplatser. Nära buss, 5 min samt skog och natur.

Om området

Hässelmara är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning med skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Hässelmara den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Promenadavstånd, 5 min, till sandstrand och båtbryggor där 2 platser ingår. Närhet till Fågelbro Golf & Country Club med golf och restaurang och Strömma Krog och Kanalbar, som är en restaurang i mysig skärgårdsmiljö. Nära Malma gård ochTavastboda gård med egen gårdsförsäljning. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa.

Kommunikation

Direktbuss 433 och 434 tar dig in till Slussen på ca 40 minuter. Från fastigheten är det 5 min promenad till busshållplats. Så det går jättebra att pendla regelbundet in till stan från fastigheten.

Närservice

På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 1,4 mil in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym, pendelparkering och mycket annat.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum3 rok
Boarea84 kvm
Biarea60 kvm
Tomtarea4,917 kvm
Byggår2000
Driftskostnad3,153 kr/månad

Bilder

Huset omgärdat av solig terrass

Stor härlig terrass där du finner både skugga och sol

Trevlig entré

Inbäddad i grönska och harmoni

Välkomnande hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till dessa fina hus som ligger väl separerade från varandra. På den stora härliga tomten finns en vacker mix av berg i dagen, naturinslag, fina rabatter med perenner, fruktträd och växthus. Perfekt boende med möjlighet till generationsboende/uthyrning/tonårshus.

Huvudbyggnaden, 84 kvm:
Möblerbar entré med klinker, golvvärme och gott om plats för ytterplagg. Badrum med kakel, klinker, golvvärme, duschkabin som har fler olika duschfunktioner, kommod och fönster. Separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, Nibe värmepump, tvättho samt el central.
Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Vardagsrum med stora härliga fönster och högt i tak som ger rymd och ett fint ljusinsläpp, täljstenskaminen är centralt placerad och ger värme till hela huset, ekparkett. Köket är ett ljust HTH-kök med gott om förvaring och arbetsbänkar. Inductionsspis (2018), kyl/frys (2018), micro, diskmaskin och spisfläkt. I anslutning till köket finns stor matplats med utgång till den stor härlig terrass. Två sovrum varav ett med stor klädkammare samt utgång till terrassen och det andra med ryggåstak.

Gäststuga ca 50 kvm:
I anslutning till entré finns en fin veranda. Vardagsrum, sovrum och kök med vitlaserade plankgolv. Vitmålad midjepanel i vardagsrum som även har matplats och öppenspis. Kök med fungerande vedspis, spis (2016), diskmaskin, kyl/frys (2016), luftvärmepump (2016). Nytt badrum (2011) med kakel, klinker, duschhörna, tvättmaskin, förbränningstoalett samt kommod. Bra sovrum. Inglasad veranda, perfekt vår och höst.
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
84 kvm
Biarea
60 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2000
Uppvärmning
Luftvärmepump,golvvärme hall/badrum/tvättstuga, täljstenskamin direktverkande el
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd. 7/9/2018
Energiprestanda
107 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Målad plåt
Fastighetsbeteckning
Hässelmara 1:176
Övrigt
Fastigheten är ansluten till Öppet fiber
Övriga byggnader
Biarean är fördelad enligt följande:

Gäststuga, 50 kvm, 2 rok, med fullt utrustat kök och vedspis, nytt badrum med kakel, klinker (våtrumsintyg finns) och förbränningstoalett, sovrum, allrum, inglasad veranda. Nya fönster, dörrar, tak samt luftvärmepump. Enkelt avlopp, vinstervatten. Bygglov finns för Bio Box. Egen parkering och uteplats. Klätterrosor.

Förråd/verkstad: 10 kvm, nytt tak

Lekstuga/enkelt förråd ca 6 kvm (ej inräknad i biarean)

Enkel carport
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 37,833 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 26,401
Renhållning
SEK 9,932
Väg, samf
SEK 1,500
Kommentar
I uppvärmingskostnaden ingår även hushållsel och uppvärming i komplementsbyggnader.
Renhållning är fördelad på tömning av tank: 7432 kr samt sophämtning 2500 kr.
I samfällighetsavg ingår snöröjning
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,965,000
Byggnadsvärde
SEK 942,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,448,000
Tomt
Areal
4917 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Solig variationsrik barfotatomt. Den insynsskyddade tomten ramas in av en blandad ljuvlig växtlighet. Blåbär och lingon plockas på den egna tomten. Flertalet uteplatser och täppor som inbjuder till rofyllda stunder.

Gott om plats till flera bilar.
Planbestämmelser
Hässlemara 1:10 m fl
Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1946-11-14

Enl 168 § byggnadslagen
Nybyggnadsförbud, avregistrerad
Datum: 1974-06-17
Vatten/avlopp
Vatten: egen borrad brunn. Avlopp: Septitank till WC 6 kbm, BDT-avlopp för övrigt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Förmån, Avtalsservitut: Fiske mm, 01-IM4-73/3992

Karta

Hässelmara Värmdö

Bremervägen 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg