190
MED9E5FB55AE0D34682A7A98709940F02E9

Såld!

Gustavsberg Ösby Grind, Gustavsberg

Päronstigen 5


Såld!
Slutpris: SEK 4,495,000

Ansvarig mäklare

Fint beläget parhus med braskamin och en lummig trädgård med sol från morgon till kväll. Tillbyggd groventré och stort badrum med bubbelbadkar. Mycket trivsamt och barnvänligt område med förskola och flera lekplatser i kvarteret samt grönområden och skog inpå knuten. Nära till buss och service.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv.

Ösby Grind är ett mycket trivsamt och lummigt parhusområde med naturen runt knuten samtidigt som det ligger centralt. Området är lugnt och barnvänligt och det finns flera fina lekplatser och stora gräsytor som inbjuder till picknick, lek och spel. Ta cykeln till Betsede där det finns båtbryggor, klippbad och sandstrand. Vill man bada i Ösby träsk så finns det flera platser för ett dopp. Vandringsleden Värmdöleden passerar området och för den som vill ta en joggingtur finns Ösbyrundan som erbjuder 4,5 km spår.

Barnomsorg och skolor: I kvarteret finns den omtyckta förskolan Grindstugan, som är ett föräldrakooperativ. Det finns också ett flertal kommunala förskolor i närområdet. Kort promenadavstånd till Munkmoraskolan som är en mindre skola för ca 130 elever (årskurs F-3). För de äldre skolbarnen finns Farstavikens skola (årskurs F-9) och Ösbyskolan (årskurs F-9). Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen ( årskurs F-5). För mer information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ca 5-10 minuters promenad till Gustavsbergsbadet. Här kan du motionssimma, äventyrsbada, relaxa och träna på gym. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även tennishall, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. I Lugnet finns möjlighet att utöva judo, karate och taekwondo.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 423 (närmaste hållplats är Ösby Grind) och buss 425 (närmaste hållplats är Skyttevägen) tar dig till Slussen på ca en halvtimme. Linjerna trafikeras även med nattbuss 422 och 492 från Slussen. Ca 10 minuters promenadavstånd till bussterminalen i Gustavsbergs centrum där flertalet busslinjer går.

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, gym, kultur, shopping och vårdcentral.

Bilder

Parhus med fint läge

Altandäck på baksidan

Trädgården på baksidan

Vardagsrum med stora fönsterpartier

Vardagsrum mot hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Varmt välkomna till Ösby Grind och detta trivsamma parhus med barnvänlig tomt. Trädgårdens baksida ligger i soligt söderläge och bjuder på gott om plats för lek och spel. Huset är tillbyggt vilket resulterat i en praktisk groventré och ett stort badrum. Kök och vardagsrum på entréplan och 3-4 sovrum på övre plan. Ett idylliskt och barnvänligt område med härlig grannsämja samt närhet till vacker natur i skog och mark. I Ösby Grind finns flera lekplatser samt ängar som lämpar sig för brännboll, fotboll och andra aktiviteter. I kvarteret finns också en mycket omtyckt förskola och i närområdet finns en skola för de yngre barnen. Bra kommunikationer och kort promenadavstånd till Gustavsbergs centrum med massor av fritidsaktiviter.

ENTRÉPLAN

Hall med rymlig skjutdörrsgarderob med speglar. Grå väggar och ljust laminatgolv.

Stilrent kök med trevlig matplats invid burspråk. Här finns gott om plats för ett större matbord. Vita släta luckor, turkos glasmosaik ovan arbetsytor och mörkgrå bänkskiva i laminat. Infällda spotlights i tak. Tapetserade väggar och ljust laminatgolv. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, inbyggd mikrovågsugn (2013), diskmaskin (2015) samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Toa/badrum med vita helkaklade väggar med fondparti av mosaik samt svart klinkergolv. Infällda spotlights i tak. WC, handfat med kommod, handduksvärmare (vattenburen) och spegel med belysning. Golvbrunn finns (om man skulle vilja installera en dusch).

Vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det finns också en fin braskamin som ger rummet en extra myskänsla. Grå väggar, blommig fondtapet och ljust laminatgolv. Härifrån finns utgången till en altan med motordriven markis som sker skugga under soliga sommardagar.

På gaveln av huset finns en praktisk groventré/hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Vita väggar, ljusgrå bröstpanel och terracottafärgad klinker.

Mellan groventrén och kök finns ett utrymme (fd tvättstuga) med en rostfri tvättbänk med ho och trådbackar. Perfekt när man ska skölja av barnens leriga skor och ytterkläder. Här finns också hyllor och ett högskåp som kan nyttjas som städskåp.

Stort badrum med härlig spakänsla. Helkaklade väggar i vitt och grönt och ljus klinker med golvvärme. Infällda spotlights och fiberoptik med dimmer ger mysig belysning i tak. Bubbelbadkar med belysning (här får hela familjen plats) och duschhörna. Här finns gott om plats för möbler/förvaring.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall med tre garderober och ett platsbyggt förvaringsutrymme med hyllplan (ovan trappan). Gråmålade väggar. Eklaminatgolv i samtliga rum på övre plan.

Det finns fyra rum, varav tre är rymliga och nyttjas som sovrum. I master bedroom finns en stor skjutdörrsgarderob med speglar. Det fjärde rummet kan med fördel användas som kontor eller tv-hörna för barnen. Ljusa tapetserade väggar i det mindre rummet medan övriga rum har grå väggar med olika fondtapeter.

Badrum/tvättstuga med fönster, vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, väggmonterat skötbord, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även plats att hänga tvätt ovanför. Möjlighet finns att installera badkar eller dusch och flytta ner tvättmaskin och torktumlare till entréplan om så önskas.
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
126 kvm
Biarea
12 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus, 2 plan
Byggnadsår
1990
Uppvärmning
Elpanna och braskamin
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
Utförd. 9/20/2011
Energiprestanda
89 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Lättbetong
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Ösby 1:131
Övrigt
Bredbandsbolaget har dragit in fiber i alla fastigheter i området. Bredband och TV-grundutbud ingår i samfällighetsavgiften.

Larm finns installerat i fastigheten.

Större renoveringar som gjorts under senare tid:
2017: Målning av trappan och ny matta samt nya ytskikt på toaletten på entréplan
2014: Asfaltering och stenläggning på framsidan och ny elpanna
2013: Ny köksinredning
Övriga byggnader
I anslutning till huset finns ett rymligt förråd. På framsidan finns ett förråd som idag nyttjas för cykelförvaring.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 39,018 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 6,300
Uppvärming
SEK 22,118
Renhållning
SEK 1,200
Väg, samf
SEK 9,200
Sotning
SEK 200
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,629,000
Byggnadsvärde
SEK 1,214,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,750,000
Tomt
Areal
415 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Barnvänlig trädgårdstomt med sandlåda och fina gräsytor för lek och spel. Vid entrén finns en trädäckad altan med plats för en cafégrupp och på baksidan finns en större altan med gott om plats för sittgrupp, soffa och grill. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll. På tomten växer bland annat äppelträd, päronträd, rhododendron, syréner, fläder, krusbär och vinbär. På framsidan har man en fin uppfart med nyare asfalt, stenläggning och belysning. Här finns plats för två bilar i bredd.
Planbestämmelser
Ösby 1:1
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1987-10-08
Genomförande: slut 1992-06-30
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Ösby GA:3
Förvaltning: Ösby Grinds samfällighetsförening

Karta

Gustavsberg Ösby Grind Gustavsberg

Päronstigen 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg