190
MED34AD22BF46AE47D5B441E317F38E590D

Såld!

Gustavsberg Hästhagen, Gustavsberg

Trallbanevägen 16, 2 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Tillfälle för dig som vill skapa ditt drömboende! Gavellägenhet med fint ljusinsläpp och optimal planlösning med två sovrum i bra storlek. Högt insynsskyddat läge med vy mot naturen. Belägen i Hästhagen som är ett lugnt och trivsamt område med fina grönområden och närhet till skola.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Hästhagen ligger centralt i Gustavsberg med närhet till service, skola, kommunikationer. I det här trivsamma området blandas äldre bebyggelse från 1880-tal till 1920-tal med modernare hus. Trallbanevägen är en lugn återvändsgata med närhet till fin natur och stora grönområden. Här finns lekplats, sittgrupper, grillplatser, boulebanor och ett enklare utegym.

Barnomsorg och skolor: I närområdet finns flera förskolor och skolor att välja på. Den privata skolan Lär har elever i årskurs F-5. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Ösbyskolan har elever i årskurs F-9. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. Närmaste hållplats är Villagatan. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På kort promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,187 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea63.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer1604
Byggår1957

Bilder

Fasaden

Vardagsrum med ljust gavelläge

Vardagsrum mot kök

Vackra skjutdörrar i original

Fransk balkong mot gården

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Trallbanevägens fina 50-talshus, som ritades av den kända folkhemsarkitekten Olof Thunström, allmänt känd som ThunOlle. ThunOlle har ritat många fina hus i Gustavsberg. Det mest kända är Runda Huset - Gustavsbergs kulturhus. Lägenheterna i den här bostadsrättsföreningen är särskilt kända för att vara ljusa och yteffektiva. Planlösningen är väl genomtänkt och det bjuds på fint ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck. Området är lugnt och barnvänligt och det är nära till skolor, centrum, hamn och kommunikationer in till stan. Här bor du med fin vy mot naturen. En del funkisdetaljer finns bevarade såsom fönsterbänkar i sten, platsbyggda skåp och skjutdörrar i teak. Planlösningen är optimal för dig som söker en mindre 3:a med två ordentliga sovrum. Renoveringsbehov föreligger.

Hall med avhängningsplats och en inbyggd garderob med överskåp. Ovanför öppningen mot vardagsrummet finns ett glasparti i klassisk funkisstil. Ljus tapet och ljust laminatgolv. Säkerhetsdörr.

Två rymliga och ljusa sovrum med lummigt och insynsskyddat läge. Det ena sovrummet har en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och det andra sovrummet har två garderober. Tapetserade väggar och linoleumgolv.

Kök med platsbyggd skåpsinredning från byggåret. Gula skåp och lådor, rostfri diskho och ljusblått kakel. Äldre vitvaror. Fina skjutdörrar i teak gör att man kan stänga mellan kök och vardagsrum.

Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp och en fransk balkong. Här finns plats för både soffa och matgrupp. Vit vävtapet på väggar och ljust laminatgolv.

Badrum med beigt kakel och ljusblå klinker. Dusch, handfat och tvättmaskin. Separat toa med ljusa väggar och ljusblått klinkergolv. WC och handfat.
Antal rum
3 rum
Boarea
63.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Avgift
SEK 4,187 inkl värme, VA och kabel-TV
Andel i föreningen
1.62339 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 7/4/2018
Energiprestanda
205 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.
Förening
Namn
Brf Berget
Om föreningen
Brf Berget består av 4 vackra tegelhus med adress Trallbanevägen 2-16. Det finns totalt 64 lägenheter och samtliga är treor om 63,5 kvm. Ekonomisk förvaltning sköts av ISS Ekonomiförvaltning AB. Gemensam tvättstuga finns i hus nr 8. Takterrasser finns i varje hus. Cykelförråd finns i varje port, ½ trappa ner. Till respektive lägenhet hör ett stort vindsförråd (ca 8 kvm) och en matkällare.

Välskött förening med god ekonomi. Man har gjort följande större renoveringar under senare tid:
2016: Nytt tak
2012: Målning garageportar och injustering av ventilation
2010: Målning trapphus
2011: Installation av fibernät, TV och IP-telefoni, byte av gemensamma elcentraler och renovering av fläktsystem för lägenheterna
2003-2009: Omdränering av grunden
2008: Samtliga fönster har bytts ut till isolerglas och alla fönsterbågar har bytts ut
2007: Nya hängrännor och stuprör
2006: Ny undercentral för fjärrvärme
2000-2001: Renovering av stammar och badrum

Överlåtelseavgift om 2,5% ett prisbasbelopp (1.120 kr) debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp (448 kr/pant) debiteras köparen.
Tv och bredband
TV: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget som TV-leverantör. TV-signalerna kommer via fiber i marken och sänds vidare via fastigheternas TV-kabelnät till antennuttagen i lägenheterna. Genom digitalboxen som hör till varje lägenhet kan du fritt se 16 kanaler: SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV 12, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen och Discovery Channel. Paketet där de här 16 kanalerna ingår heter T-1 Bas. Du kan utöka ditt kanalutbud genom att kontakta Bredbandsbolaget och beställa andra kanalpaket.

Bredband: Fastigheterna har ett fibernät för bredband och telefoni. Uttaget sitter i sovrummet som vetter mot trappuppgången. Du kan via Bredbandsbolaget beställa bredband med olika hastigheter och även hemtelefoni via bredbandet.
Parkering
Möjlighet att hyra garage för ca 553 kr/mån (fn kö). Annars finns 14 st parkeringsplatser att tillgå för föreningens medlemmar.

Karta

Gustavsberg Hästhagen Gustavsberg

Trallbanevägen 16, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg