190
MEDB6FBA7645E4547CB9BF0A2FF098A3D60

Såld!

Mörtnäs Hagar, Värmdö

Blomsterslingan 49


Såld!
Slutpris: SEK 5,600,000

Ansvarig mäklare

Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger endast 20 minuter från Slussen. Nu har du möjlighet att förvärva ett stadsradhus som andas industriromantik. Huset är uppfört 2015 och präglas av modern design och materialval som noga valts ut från exklusiva märken. Här bjuds på öppna sällskapsytor med vackra industrifönster, gjutjärnskamin och utgång till insynsskyddad altan i soligt söderläge. Det finns även bastu och en fin takterrass. Mycket barnvänligt område med förskola, lekplatser, aktivitetsområde och natur. Gångavstånd till fint havsbad, köpcentrum och busshållplats. Ett boende utöver det vanliga!

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. 20 min från Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar gömd bakom grönskan. Här finns 20 parhus och 56 stadsradhus. I Mörtnäs Hagar finns en gemensam lekplats där områdets barn samlas och leker på helgerna. På 5 minuter tar du dig ner till den finkorniga stranden vid Grisslinge Havsbad och busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) finns 3 minuter från din uppfart. Ett stenkast bort finns Värmdö Köpcentrum med matvarubutiker, apotek, systembolag, klädaffärer och andra butiker. I området finns förskola och närmaste grundskola är Ösbyskolan. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn som har en rik design- och kulturhistoria. Här finns trevliga caféer, restauranger och småbåtshamn. Sommartid kan man ta ångbåten till Nybrokajen. Andra populära utflyktsmål på Värmdö är Artipelag, Siggesta Gård och Värmdö Musteri. Eller varför inte ta en skärgårdstur från Stavsnäs till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

På Värmdö finns oändliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink, konstfrusen bandyplan, skatepark och parkourpark.

Kommunikation

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig. Ta buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer att kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till förskola/skola och sedan fortsätta med buss, finns flera pendelparkeringar.

Närservice

Värmdö Köpcentrum i Mölnvik är ett av Värmdös två stora köpcentrum. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, apotek, systembolag, byggvaruhus och diverse affärer såsom H&M, Lindex, KappAhl mfl.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Boarea130 kvm
Biarea7 kvm
Tomtarea288 kvm
Byggår2016
Driftskostnad3,756 kr/månad

Bilder

Generös matplats med vackert industrifönster

Fasaden

Härlig baksida i soligt söderläge

Gott om plats för sittgrupp och grill m.m.

Vardagsrum med utgång till altan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till populära Mörtnäs Hagar! Här bor du modernt i ett stilfullt stadsradhus. Njut av industriromantik med 2,50 m i takhöjd (delvis hela 9 meter), walk-in-closet, gjutjärnskamin, mässing, läder & kök från Kvänum. Townhouse Plateau M är ritade av arkitektfirman Koncept Stockholm som bland annat ligger bakom Mood Galleria och Story Hotel. Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger mitt emellan Stockholms skärgård och Stockholms city. Området är mycket barnvänligt med sin närhet till förskola, skola och köpcentrum. Denna del av Blomsterslingan är en lugn återvändsgata med mycket begränsad biltrafik. Här är det lätt att få lekkamrater och barnen kan leka säkert på gatan. Det finns också två stora lekplatser och natur att utforska. På 5 minuters gångavstånd finner du Grisslinge havsbad med stor sandstrand, lekpark, restaurang och Värmdös vackrast belägna café Systrarna Delselius. Dessutom ligger busshållplatsen bara ett stenkast från ditt boende och direktbussar tar dig till Slussen på bara dryga 20 minuter.

PLAN 1
Inbjudande hall med väggar i varm grå ton och klinker i fiskbensmönster i vacker grå matt kulör. En gedigen och stilfull ytterdörr i teak. Praktisk Elfa-inredning och klädstång i läder tar hand om familjens ytterkläder. När man kliver in i huset möts man av den petroleumblå trappan med specialdesignat räcke i vitt stål och ljuset sprider sig ner från fönsterpartierna på de övre planen. Här bjuds på öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor och den vackra gjutjärnskaminen är centralt placerad. Eldstaden ger inte bara en härlig värme utan skapar också hemtrevnad. Matplatsen är placerad mellan kök och vardagsrum och skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Det vackra stora stålglaspartiet ger karaktär till huset och skapar en känsla av industriromantik. Soffhörnan känns mysig och här når man även ut till altanen. Genomgående vita väggar och vitlaserat trägolv. Intill trappan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.
Köket andas ljus, kvalité och funktion. Vit skåpinredning från Kvänum och vitvaror i rostfritt stål från italienska Smeg. Vitt kakel i halvförband och bänkskiva i vitoljad bok med del av kolmårdsmarmor. Samma karaktäristiska brödhylla som finns på restaurang B.A.R. Kan användas för förvaring av bröd, kryddor och vin. Diskbänken är placerad så att man enkelt kan ha uppsikt över husets framsida. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt, integrerad diskmaskin och dubbla kyl/frys.
Stilrent badrum med vitmålade väggar, vitt kakel i halvförband och sandvit klinker i snygg hexagonform. Runt handfat i porslin på grå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC och dusch med glasvägg. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel med framför allt detaljer som den runda spegel med mässingsdetaljer och den frihängande glödlampan.

PLAN 2
Här finner vi master bedroom som är målat i en sober grön nyans. Ingång till en prydlig walk-in-closet med hyllplan, klädstänger i läder och fina runda krokar som gör det enkelt att hålla ordning. Intill finns ett sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum. Även det här rummet är målat i en behaglig grön ton. På andra sidan finns ett öppet rum som idag nyttjas som arbetsrum/lekrum. Rummet kan enkelt göras om till extra sovrum om så önskas. Här är väggarna varmt grå. Det finns två rymliga skjutdörrsgarderober som erbjuder bra förvaring. Genomgående vitlaserade trägolv.
På detta plan finns också ett rymligt badrum som andas lyx med sina smakfulla materialval och tillgång till bastu. Fönstret ger ett fint ljusinsläpp. De vitmålade väggarna är delvis klädda med vitt kakel i halvförband och på golvet ligger svart klinker i snygg hexagonform. Runt handfat i porslin på grå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC, svart handdukstork och elegant badkar. Här finns också en funktionell avdelning för tvätt med arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare och plats för att hänga tvätt.

PLAN 3
Pricken över i:et är husets loftvåning. Här kan du inreda ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan för föräldrarna eller barnen i familjen eller ett gästrum. Här finns idag ett sovrum och ett öppet allrum (som enkelt kan göras om till sovrum). Genomgående vitlaserade trägolv även här. Här bjuds på höga snedtak med ljusinsläpp från takfönster och ett stort fönsterparti samt utgång till en rymlig takterrass. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket. Här kan du njuta av den sköna kvällssolen.
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
130 kvm
Biarea
7 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Friköpt radhus i 3 plan
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Falsad plåt
Fastighetsbeteckning
Mörtnäs 1:852
Övrigt
ETT SNÄLLT HUS
Byggherrens ambition var att bygga med miljötänk. Man har t ex valt att bygga helt i trä och husen är välisolerade med effektiva uppvärmningssystem. Köken är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Huset är fyllt med material som bara blir finare med åren. Porslin, garvat läder, trä, stål och glas och kolmårdsmarmor för att bara nämna några.

LONE STADSRADHUS - PLATEAU M
Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Längs Blomsterslingan bildar de vackra förgårdarna i kombination med de stadsmässiga volymerna en känsla av klassiska townhouse. En variation av tomtstorlekar, placering och färgsättning skapar 32 unika hem med olika kvalitéer. Mustiga toner blandas med pasteller och de vackert placerade träden på förgården i kombination med den franska balkongen skapar en vacker gatubild. På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet men också mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar och friheten att låta barnen leka på tomten. I odlingslådorna kan du odla färska bär och kryddor för matlagning. Plateau M är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig med att klippa gräs varje helg. Det ska vara lätt att bo i ett Lone i Plateau M. Husen har flera möjliga uteplatser för att maximera husens solläge. Från takterrasserna håller du dessutom koll på vad som händer på gatan nedanför.

UPPVÄRMNING
Vattenburen golvvärme på plan 1 och vattenburna radiatorer på plan 2 och 3. Dessutom komfortvärme i form av elslingor i badrum.

TV/BREDBAND
I samfällighetskostnaden (se driftskostnaderna) ingår fiber från Telia som avser TV och bredband.
Övriga byggnader
Rymligt förråd på baksidan.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 45,067 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 15,041
VA
SEK 10,339
Uppvärming
SEK 12,321
Renhållning
SEK 2,866
Väg, samf
SEK 4,400
Sotning
SEK 100
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,274,000
Byggnadsvärde
SEK 1,891,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,120,000
Tomt
Areal
288 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Mycket lättskött tomt med stort altandäck i soligt söderläge. Här finns plats för både lek och vila. De platsbyggda sittbänkarna erbjuder gott om sittplatser och infravärmen värmer fint under sommarkvällarna. Odlingslådor med gröna växter och rabatter med rosor som klättrar mot förrådet. Uppfarten pryds av fin markstensanläggning och har plats för en bil. Extra parkeringsplatser finns i direkt anslutning. På framsidan finns också rabatt, gräs och plats för cafégrupp.
Planbestämmelser
Mörtnäs 1:7 m fl, m3
Detaljplan, beslutad
Datum: 2010-12-22
Genomförande: Början 2010-12-23 slut 2025-12-22
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 0120-15/39
Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28-GA:29
Förvaltning: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening (för mer information se www.mortnashagar.se)

Karta

Mörtnäs Hagar Värmdö

Blomsterslingan 49

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg