190
MED7F8A4E1B837846F2B1CA9912EB723DDC

Såld!

Mörtnäs Hagar, Värmdö

Blomsterslingan 40


Såld!
Slutpris: SEK 6,120,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

20 min från Slussen ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar med närhet till allt. Nu har du möjlighet att förvärva ett gavelradhus som andas industriromantik, ett boende utöver det vanliga. Huset präglas av fantastisk rymd, specialdesign och materialval som noga valts ut från exklusiva märken. Måste ses och upplevas!

Om området

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Boarea130 kvm
Tomtarea309 kvm
Byggår2016
Driftskostnad2,692 kr/månad

Bilder

Ljuvlig pergola med tak på terrass som sträcker sig runt huset

Blomsterslingan 40

Öppen planlösning med kamin och industridesign trappa

Öppen planlösning med industridesign när den är som bäst

Kvänum kök med Smeg vitvaror och vackra bänkskivor i ex kolmårdsmarmor

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Mörtnäs Hagar! Gavelradhus - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla måsten. Huset är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med trädgårdsarbete. Huset har flera solbelysta uteplatser, två med pergola varav en med tak och en utan. Med tak är optimalt för sena kvällar när fukten tränger på då kan man sitta ute och njuta längre. Från takterrassen intar man med fördel morgonkaffet i morgonsol. Kom och bo toppmodernt i ett av Värmdös mest attraktiva gathus, detaljer som ger wow-känsla.

Redan i hallen slås man av industiromantiken med den citrongula trappan som möter det stora ateljé fönstret. Här finns plats för avhängning av kläder och skor. Den citrongul trappa, specialdesignat räcke i vitt stål och nät, dubbel takhöjd och rikligt med ljusinsläpp från husets takfönster skapar en wow känsla. Huset är försett med inbyggda högtalare som skapar en lyxig känsla av att kunna njuta av soft musik utan högtalare som tar plats.. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Vid matplatsen finns en fönsterdörr som vätter ut mot trädgården och den härlig uteplats under tak. En gjutjärnskamin är placerad mellan allrummet och matrummet och skapar en hemtrevlig känsla i huset.

Köket är ett klassiskt kök av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. Vackrast är luckornas grafitgrå färg som bryts av med en bänkskiva i vacker vitoljad bok samt inslag av kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samtliga köksmaskiner är från italienska Smeg. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin. Taket är försett med spotligts.

Entréplanet karaktäriseras av ett stort ateljéfönster med "New York känsla invid finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Möjlighet att skapa ett extra sovrum finns i denna delen av vardagsrummet. I hallen på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.

Badrummet är utrustade med spotlights i taket, dusch, wc och en klassisk grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är i vit kålmordsmarmor och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen är hämtade från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och glödlampa finns i huset.

På plan två finns två sovrum ett mindre och ett större. Det mindre har skjutdörrsgarderober i hallen och det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstänger i läder och hyllplan. Badrummet är utrustat spotlights i tak, badkar, tvättmaskin och torktummlare. Här finns gott om plats för hela familjen att husera samtidigt. På plan vå finns också ett yteffektivt allrum för tv-underhållning eller lek som med enkla medel kan byggas om till ytterligare ett sovrum. Hela huset har inbyggd ström,internet, kopplingar till förstärkare är gömt i skåp. allt för slippa sladdar.

Plan tre med fantastisk takterrass bjuder på stort fönster partie som släpper in rikligt med ljus. Här tar man med fördel sitt morgon kaffe antingen på terassen i badande morgon ljus eller avkopplande i en fåtölj stirrandes på himmlen. På detta våningsplan finns plats för allrum, sovrum, gästrum eller ett kontor. Tackhöjden är enorm och takfönster ger härligt ljusinsläpp. Här finns även gott om förvaring bakom skjutdörrar .
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
130 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
3-vånings hus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning.
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Falsad plåt
Utv. plåtarbete
Målad plåt
Fastighetsbeteckning
Mörtnäs 1:834
Övriga byggnader
Förråd i anslutning till huset och bra placering mot grannarna skapar insynskydd.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 32,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 10,000
VA
SEK 4,500
Uppvärming
SEK 10,500
Renhållning
SEK 2,300
Väg, samf
SEK 5,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Huset är försett med fjärrvärme. I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,613,000
Byggnadsvärde
SEK 2,184,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,020,000
Tomt
Areal
309 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Öppen trädgård med trevliga altaner i direktanslutning från huset, gräsmattor, planteringar och buskage. Med hjälp av buskage blir tomten insynsskyddad samt behagligt ombonat. Snygga stenläggningar med marksten pryder uppfarten som har plats för tre bilar.
Pergolan utanför köket skapar en förlängning av köket. Mycket hälig solplats. Vidare finns en stor altan med nytt plast tak där många trevliga stunder kan tillbringas.
Planbestämmelser
Mörtnäs 1:7 m fl, m3
Detaljplan, beslutad
Datum: 2010-12-22
Genomförande: Början 2010-12-23 slut 2025-12-22
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:28, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, trottoarer, vägbelysning, träd-och busk plantering samt tillhörande anordningar.

I Mörtnäs Hagar finns två gemensam lekplats där områdets barn samlas och leker på helgerna. Det ena för de yngre barnen med den andra lekplatsen för de något äldre. Här har barn i alla olika åldrar roligt.

På 5 minuter tar du dig ner till den finkorniga stranden Grisslinge Havsbad och busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) finns 3 minuter från din uppfart.

Läs mer om Mörtnäs Hagar på deras Hemsida: www.mortnashagar.se

Karta

Mörtnäs Hagar Värmdö

Blomsterslingan 40

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg