190
MEDA05655D4750E488C8C3B6198648EEB33

Såld!

Gustavsberg Hästhagen, Gustavsberg

Hovvägen 11


Såld!
Slutpris: SEK 3,010,000

Ansvarig mäklare

Högt beläget gavelradhus med trädgård åt tre väderstreck. Sol från morgon till kväll på tomt präglad av prunkande fruktträd, buskage och uteplats i bästa sydvästläge. Nytt fint kök. Väldigt stabil förening med god ekonomi! Gemensam parkering och grönområde.

Om området

Välkommen till Hästhagen och Gustavsberg! Hästhagen är ett av Gustavsbergs allra mest centrala områden. Hästhagen präglas, precis som området Höjdhagen, av äldre vacker bruksbebyggelse med anor från Porslinsfabrikens storhetstid. Området präglas vidare av vackra talldungar vid sidan av små backiga vägar omgärdade av öppna uppväxta trädgårdar och naturstråk. Det är den här behagliga balansen mellan bebyggelse och natur som gör Hästhagen till den idyll som området är idag.

Hovvägens fina bostadsrättsförening ligger lugnt och skönt och präglas av att vara ett område med bilfria vägar och närhet till natur. I Gustavsbergs centrum finns det tillgång till all närservice i form av matbutik, banker, apotek, restaurant, tandvård mm. Gustavsberg bjuder även på alla möjliga former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall.

Väster om Hästhagen ligger Farsta Slottsvik och Gustavsbergs anrika Porslinsfabriksområde som idag bjuder på ett kulturellt utbud i form av gallerier, restauranger, butiker och muséeum. Farsta Slottsvik bjuder vidare på vackra promenadstråk i skärgårdsnatur och fina uflyktsplatser att picknicka på.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,010 inkl värme, VA, bredband (Telia-fiber 100/100) och TV grundutbud
TypRadhus
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea122 kvm
Lägenhetsnummer11
Byggår1966
Driftskostnad678 kr/månad

Bilder

Stort och rymligt kök med högt ljust läge

Gavelradhus med fruktträd, buskage och uteplats

Stort vardagsrum med stora fina 60-talsfönster

Föreningens stora gräsytor framför huset

Framsida åt soliga sydväst.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Stort gavelradhus i hjärtat av Gustavsberg! Gavlar åt tre väderstreck med sol från morgon till kväll. Mysig trädgård med frukträd, buskar och inramad uteplats. Mycket rymlig interiörmässigt med möjlighet upp till fyra sovrum, gott om förvaring och stora fina extraytor. Dessutom har ägarna renoverat stora delar av ytskikten samt monterat in ett nytt snyggt kök.

Entréplan:
Entré till hall med plats för upphängning, inbyggda garderober i originalutförande samt trappa ner till nedre plan. Sovrum/gästrum vid hallen som är nymålat. Sovrumsdörren är borttagen men den finns kvar att sätta tillbaka vid behov. Stort vardagsrum med parkett, stora fönster samt gott om plats för möblering. Nytt fint kök (Kvik, 2015) med vita tvådelade luckor och skåp, bänksskiva av laminat med nedlimmad ho samt mosaik på vägg. Hel kyl (Cylinda, 2015) och frys (Cylinda, 2015), högskåp med ugn (Siemens, 2015) och micro (Siemens, 2015), integrerad diskmaskin (Siemens, 2015), häll samt diskret utsugsfläkt (Siemens, 2015). Välutnyttjad hörna i form av skåp med utdragbara hyllor. Extra avlastningsbänk och skåp i kökets södra del. Ny slipningsbar parkett samt ommålat med avtorkningsbar färg. Husets största sovrum ligger vid köket och är försett med grått laminatgolv och inbyggda garderober. Badrum med plastmatta, vita kakelplattor samt vädringsfönster. Badkar, WC, handfat, spegelskåp.

Sluttningsplan:
Rak trappa ner till nedre hall som gränsar till sovrum med nya gipsväggar, renoverad persienn samt nymålade ytskikt. Ny entrédörr ut. Tvättstuga med tvättmaskin (Cylinda, 2016), torktumlare (Cylinda, 2016), grovho och plats för upphängning. Det går även att göra om det här rummet till ett extra sovrum eller bygga ihop det med WC för att få ett större badrum/tvättstuga i kombination. Vidare finns idag tre rymliga förråd till förvaring/ kontor etc vilket ger gott om utrymme till att förändra planlösningen till passande behov. Även en behövlig extra WC på nedre plan. Förrådsdelen längst in i huset tillhör föreningen men får nyttjas och förändras efter husägarens behov. Det viktigaste är att föreningen kan komma åt gemensamma rör och dyl som går genom husen.

Renoverad el i form av att alla infällda ledningar är utbytta, nya jordade eluttag och strömbrytare, ny elcentral med automatsäkringar samt installerad jordfelsbrytare. Fiber inkopplat och ingår i månadsavgiften.

Prisvärt, fint och rymligt boende!
Antal rum
5 rum
Boarea
122 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,010 inkl värme, VA, bredband (Telia-fiber 100/100) och TV grundutbud
Driftskostnad
SEK 8,135 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,635
Renhållning
SEK 500
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.19 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
bergvärme, solpaneler
Energideklaration
Utförd. 10/28/2008
Energiprestanda
197 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
I sluttningsvånings inre del finns ett stort förråd som tillhör föreningen men som får användas av lägenhetsinnehavaren till förvaring. Det finns även en idag otillgänglig del som går att öppna upp till och användas till tex förvaring.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Gavelradhus med gavlar åt tre väderstreck. Trädgård med fruktträd, buskage och planteringar. Här växer äpple, körsbär, plommon, rosor, rabarber mm. Pallkragar finns för plantering. Det går att sätta upp buskage eller staket längst med "sin tomt" för att boa in lite mer.

Parkeringsplats går att hyra av föreningen.

Gott om förvaringsmöjligheter i nedre delen av radhuset. Tre olika förråd.
Förening
Namn
Brf Hoven
Om föreningen
Fastigheten bebyggdes 1966-67 av Gustavsbergsfabriken. Brf Hoven består idag av 54 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi med låg belåning. Just nu finns inget beslut om avgiftshöjning. Föreningens bostäder värms upp med hjälp av bergvärme kompletterat med solvärmepaneler (år 2009).
Antal lägenheter
54
Tv och bredband
Fiber (100/100 Mbit/s) och kabel-TV är installerat i fastigheten. Leverantör är Telia. Kabel-TV grundutbud och bredband ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkeringsplats och garage går att hyra i föreningen. Det finns totalt 22 p-platser och 20 garage. Det finns även 5 uppställningsplatser för lastbilar och husvagnar. P-plats med el (kö) kostar 230 kr/mån, p-plats utan el kostar 120 kr/mån och garage (kö) kostar 250 kr/mån.
Renoveringar
Stambyte är ej gjort. Det finns inga planer på det för närvarande.

Nya entrédörrar i form av säkerhetsdörrar (2017).
Ekonomi
Föreningen har lån på 5 700 000 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,120
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Gustavsberg Hästhagen Gustavsberg

Hovvägen 11

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg