190
MED5C0895D8963C4484AD59E93B133FC171

Såld!

Barnvik, Djurhamn

Djurdalsvägen 18


Såld!
Slutpris: SEK 3,300,000

Ansvarig mäklare

Välkomna till denna lantliga idyll i natursköna Barnvik! Charmigt timmerhus med öppen spis, vackra blyinfattade fönster och öppen planlösning. Härlig naturtomt med ogenerat läge. Det finns flera altaner, bastuhus med vedeldad bastu och badtunna samt en vinterbonad gäststuga. Nära till hav, badsjö och skogsmark. Båtplats ingår..

Om området

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Nära till bad och brygga, dels barnvänligt bad i Barnvikssjön och dels havsbad i Saltsjön med strand, brygga med badstege och egen båtplats. Det finns även ett fint insjöbad i Kroksjön och badklippor i Friden. I samfälligheten finns även en tennisklubb. Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter men började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarstugor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen. Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs om du inte har egen båt). På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Slussen (busslinje 433 och 434). Närmaste busshållplats är Barnvikshöjden, ca 1 km från fastigheten.

Närservice

Havsbad, minigolf, matställen liksom butiker, frisör, vårdcentral, skola och barnomsorg finns nära på Djurö.

Parkering

Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs om du inte har egen båt). På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Biarea35 kvm
Tomtarea2,429 kvm
Byggår1976
Driftskostnad2,383 kr/månad

Bilder

Kök med härligt ljusinsläpp

Charmigt timmerhus - säljarens sommarbild

Härlig naturtomt med gräsytor - säljarens sommarbild

Altan och gäststuga - säljarens sommarbild

Charmigt kök i lantlig stil

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ett underbart boende för er som vill bo i ett fridfullt område omgiven av vacker natur. Eller för er som söker ett vinterbonat fritidshus att vistas i på sommaren och helger året runt. Huset har en härlig atmosfär och bjuder på lantlig charm och öppna sällskapsytor. Gäststugan gör det enkelt att bjuda över vänner och familj. Njut av solen på någon av altanerna och på kvällen kan ni basta och bada i den vedeldade badtunnan - oslagbart en stjärnklar kväll. Egen båtplats och tillgång till badbrygga vid havet och även en liten sjöbod som tillhör föreningen. I området finns fina promenadstråk och skog där ni kan plocka blåbär och svamp. Det finns även möjlighet att bada i någon av de närliggande sjöarna. Välj mellan sandstrand eller en egen liten badklippa. Ni promenerar till busshållplatsen på knappa 10 minuter och härifrån går bussarna regelbundet in till stan. I närområdet Djurö, Stavsnäs, Fågelbro och Strömma finns både fina krogar och enklare matställen. Varmt välkomna på visning!

Inbjudande hall med härligt öppna ytor mot kök och vardagsrum. Innanför dörren finns en vacker klädhängare som tar hand om ytterkläderna. Den öppna planlösningen ger en känsla av rymd och ljusinsläppet är rikligt tack vare fönster i flera väderstreck. Centralt placerad i huset finns en murad öppen spis som sprider värme och trivsel. Rakt fram finner ni utgången till en solig altan. De vitmålade timmerväggarna och vackra blyinfattade fönstren ger huset en charmig karaktär. I köksdelen är det öppet upp till nock. Takbjälkar och fönster- samt dörrföder är målade i grått vilket bryter av fint mot det vita. Furuplanksgolven är vitlaserade.

Ljuvligt kök i vit, lantlig stil med gott om skåpsutrymme och arbetsytor. Diskhon är trevligt placerad med fönster ovan vilket ger både ljus och fin utsikt över tomten. Köksön inbjuder till gemenskap i samband med matlagning och det finns plats för två barstolar. Vit skåpsinredning och ljusgrå arbetsbänk. Utrustningen består av spishäll, spisfläkt med kåpa, diskmaskin samt fullstor kyl och frys med ismaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Intill köket finns ett härligt matrum med fint ljusinsläpp från fönster åt två håll. Vitmålade väggar av timmer och träpanel samt ljusgrå klinker med golvvärme.

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Vitmålade timmerväggar med ljusgröna detaljer och trägolv. Intill sovrummet finns en rymlig klädkammare med fönster. Rummet skulle även kunna nyttjas som barnkammare eller arbetsrum.

Stort härligt badrum med fönster och gott om förvaring. Vitt kakel med dekorrand och fondparti i blått samt klinker i matchande kulör. Infällda spotlights i tak och skön golvvärme. WC, handfat med kommod, spegel, skåp, handdukstork samt duschhörna med takdusch och glasdörrar. Det finns också en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk.

Säljarens egna ord: "Det jag föll för på Djurdalsvägen är den lummiga tomten som har tre fina hus vända mot varandra så man får en känsla av att man äger en liten gård. Namnet på vägen passar väldigt bra och djurlivet är verkligen fantastiskt. Mycket fåglar som hörs på sommaren och älgarna som spatserar vid vägen alldeles intill bilen känns nästan tama. Det växer blåbär och smultron vilt på tomten, som i övrigt är lättskött med lagom stora gräsytor. En sak som slog mig var hur väl man känner av säsongerna i Barnvik. Dofterna på våren, sommaren, hösten och vintern är påtagliga och det känns väldigt lugnt och rofyllt att komma hem till väldoftande natur och ett riktigt timmerhus med permanentboende standard och alla bekvämligheter. Klimatet i timmerhus är mycket bra, svalt på varma sommardagar och håller värmen bra på vintern med sina tjocka timmerväggar och nya tak. Gäststugan har utnyttjats som spelhåla och biorum med projektor och stor duk men med sina två rum och toalett fungerar den utmärkt för alla gäster och om man har lite större barn som uppskattar att ha sitt eget hus istället för ett litet rum i huvudbyggnaden. Ett stort plus är den vedeldade bastun och badtunnan. Att på en vardag kunna gå ut och få en stunds avkoppling i den egna bastustugan där det doftar ved och sitta i relaxdelen och njuta eller på vintrarna kasta sig i snön om man så vill laddar batterierna oväntat mycket. Sen måste även nämnas att båtplatsen och bryggan som tillhör vägföreningen ligger på ett av de mest attraktiva ställena i skärgården. Att kunna ta båten två minuter till Bullandö marina och en av Värmdös bästa restauranger är en enorm lyx. Det är fem minuter till Strömma med båten och vill man utåt skärgården är det raka vägen under den pampiga Djuröbron. Runmarö, Nämdö och Sandhamn ligger bara en bit bort. I övrigt är grannarna trevliga och hjälpsamma. Solen går över tomten hela dagen och du kan välja frukost på en altan, lunch och middag på de två övriga om du vill."
Antal rum
3 rum varav 1 sovrum
Boarea
65 kvm
Biarea
35 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-planshus
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Direktverkande el och öppen spis med insats
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 2/14/2011
Energiprestanda
223 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
Fasad
Timmer
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Takpapp
Fastighetsbeteckning
Barnvik 1:208
Övrigt
Större renoveringar som är utförda under senare tid:
2012: Målat fasad, nytt tak och nya hängrännor på huvudbyggnaden samt nytt tak på bastuhuset. Ny pump till brunnen.
2011: Vitlaserat golven i huvudbyggnaden och ny toalett i gäststugan.
Övriga byggnader
Gäststuga om ca 35 kvm med stort allrum, två sovrum och toalett.
Bastuhus om ca 15 kvm med relaxrum, vedeldat bastuaggregat och vedeldad badtunna på altandäck. Det finns även en vedbod om ca 10 kvm på tomten.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 22,000
Renhållning
SEK 3,000
Väg, samf
SEK 3,000
Övrigt
SEK 600
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Gäststugan har varit uppvärmd året runt. I kostnaden för renhållning ingår även slamtömning. Övriga kostnader är kostnad för båtplats. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,418,000
Byggnadsvärde
SEK 477,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,350,000
Tomt
Areal
2429 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Underbar natur-/trädgårdstomt med klippor och skärgårdsnatur. Det finns bra möjligheter för odling och fina gräsytor för lek och spel. På tomten växer bland annat rhododendron, ett äppelträd, blåbär och smultron. Det finns parkeringsplats för flera bilar.
Planbestämmelser
Barnvik 1:6 m. Fl(ändring se planregistret)
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1969-04-18
Anmärkning: Förordnande enligt 113 § byggnadslagen
Vatten/avlopp
Egen brunn och enskilt avlopp. WC till sluten tank. BDT till 2-kammarbrunn. Sommarvatten via samfälligheten (praktiskt när badtunnan ska fyllas eller odlingarna vattnas).
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Barnvik GA:2

Djurdalens samfällighetsförening är områdets vägförening. De vägar som ingår i föreningen är Skogsharevägen och Djurdalsvägen. Samfälligheten äger även ett område i Sjöbodaviken som kan användas för i- och urstigning av båtar samt badklippor vid Kroksjön.

Karta

Barnvik Djurhamn

Djurdalsvägen 18

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg