190
MED30C2F7B36CC147D797B30EA90FAE07E9

Såld!

Djurö, Djurhamn

Röda Radhusen 12


Såld!
Slutpris: SEK 2,370,000

Ansvarig mäklare

Charmigt och idylliskt boende mitt i Djurö by med absolut närhet till badstrand, bryggor, buss, affär och skola. Ljuvligt sydvästvänt trädgårdsläge och altaner med både morgon och kvällssol. Funktionellt planerad med tre sovrum och två badrum. Prisvärt & populärt!

Om området

Djurö centrum är drömmen om ett bekvämt skärgårdsboende med gångavstånd till allt. Passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära men ändå med närhet till samhällets alla servicefördelar.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd finns flera badplatser och bryggplatser. Endast 200 m från fastigheten ligger Hamnviken med en liten badplats samt båtbryggor skötta av Djurö båtsällskap. Läs gärna mer om medlemskapsansökan mm på www.djuro-batsallskap.se. Sist men inte minst finns inom promenadavstånd även badstrand och restaurang Vita grindarna. På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening: www DSFF.se

Välkomna att trivas i idyllen Djurö!

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Boarea98 kvm
Tomtarea239 kvm
Byggår1952
Driftskostnad1,980 kr/månad

Bilder

Altan och trädgård åt sydväst

Charmiga Röda Radhusen

Mysig trädgård med närhet till natur

Uteplats under tak

Altan på framsidan med morgonsol

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Röda Radhusen på Djurö! Öns äldsta radhus byggdes från början till övernattande militärer för att under 70 -talet renoveras till bostadsradhus. Idag är de friköpta och omåttligt populära att bo i, främst med tanke på det idealiska läget i byn. Inom fem minuters promenad nås badstrand, båtbryggor, buss, skola och affär. Läget gör att husen fungerar bra som både permanent och fritidsboende. Interiörmässigt är husen bra planerade med stort kök, vardagsrum med utgång till altan, tre sovrum och två badrum. Solmässigt är just den här fastigheten mycket bra belägen med sol hela dagen. Altanen på framsidan bjuder på morgonsol medan trädgårdssidan har eftermiddag/ kvällssol.

Entré till hall med plats för avhängning. Badrum med duschkabin, WC, tvättmaskin (Whirlpool, 2017), handfat samt fönster för vädring. Stort kök med matplats. Kök med arbetsbänkar, dubbelho, skåp med bla skafferi, lådor, spis med ugn (Siemens), kyl/frys side by side (LG), varmvattenberedare, spots i tak samt diskmaskin (Cylinda). I övrigt på entréplan finns det ett stort sovrum samt vardagsrum med utgång till altan.

Övre plan består av två rymliga sovrum med takkupsfönster, ett allrum med takfönster samt ett badrum med badkar, handfat och WC. Fönstrena i sovrummen är nya.

Missa inte chansen till det här charmiga huset med ljuvligt läge!
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
98 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Direkt El, Luft- luftvärmepump
Energideklaration
Utförd. 10/16/2017
Energiprestanda
106 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Kryprumsgrund
Stomme
Trä
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas/ 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Fastighetsbeteckning
Djurö 4:512
Övrigt
Varje radhus har tillgång till en parkeringsplats utanför huset samt en extra på den gemensamma parkeringsplatsen.
Altan och fasad på framsidan är nymålad.
Samfälligheten har för ca 10- 15 år sedan bytt utvändig panel och isolering.
Övriga byggnader
Förråd på framsidan ca 3-4 kvm
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 23,757 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 9,885
VA
SEK 4,500
Övrigt
SEK 9,372
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I övrigt ingår sophämtning, väg, Tv grundutbud, snöröjning, parkering och gemensamhetsområden.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,246,000
Byggnadsvärde
SEK 654,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,249,000
Tomt
Areal
239 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Uteplats på framsidan i form av altan. Morgonsol.

Trädgårdssida i fritt sydvästläge med stor altan och gräsmatta. Angränser till allmänning samt natur. Stenläggningar på tomtens södra sida samt växthus utan glas. Lättskött och trivsam trädgård! Från tomten är det endast 2 minuters promenad till badstrand. Perfekt för ett morgondopp!
Planbestämmelser
Djurö 4:239 och 4:5
Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1954-10-05
Anmärkning: 168 § bl
Anmärkning: 168 § bl
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Djurö GA:4
Det är Röda Radhusens samfällighetsförening med ansvar för parkeringsplats, sophus, gångvägar, grönområde, VA-ledningar, centralantennanläggning, angöringsväg för biltrafik.
Förmån, Avtalsservitut: Väg, 0120IM-04/51254
Förmån, Avtalsservitut: Väg, 0120IM-04/51255

Just nu håller de boende, genom samfälligheten, på med ett gemensamt projekt att isolera grunderna i husen.

Karta

Djurö Djurhamn

Röda Radhusen 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg