190
MED5E215962955442358A375EEAFCAF98CA

Såld!

Gustavsberg Holmviksskogen, Gustavsberg

Bergmossevägen 6


Såld!
Slutpris: SEK 2,200,000

Ansvarig mäklare

Välkommen in i en av Brf Ekens populära seniorlägenheter! Stora, rymliga och med ett fantastiskt ljus. Den här lägenheten ligger på fjärde våningen och bjuder på en fantastisk naturvy vilket gör den inglasade balkongen till ett extra rum i stort sett året om. Otrolig förening med många olika gemensamma utrymmen. Köparen måste vara mellan 55 år och 72 år vid förvärvet.

Om området

Välkommen till området Holmviksskogen som ligger centralt placerat mellan Gustavsbergs centrum och Värmdö köpcentrum, Mölnvik. Naturmässigt ligger det väldigt fint mellan insjöarna Kvarnsjön och Ösbyträsk. Det finns gott om promenadstråk runt om båda dessa sjöar. Området lämpar sig väl för alla som uppskattar ett centralt läge med en stor del bevarad natur. Både Vitmossevägen och Bergmossevägen är gator med mysig uppväxt karaktär. Nära till busshållplats Holmviksskogen där buss 474 går hela vägen in till Slussen.

I Gustavsbergs centrum samt Värmdö Köpcentrum återfinns all typ av service i form av mataffärer, apotek, butiker, frisör, restauranger, caféer, banker mm. Ta gärna även en tur till det anrika Gustavsbergs porslinsfabriksområde och hamn som bjuder på kultur, muséeum, hotell och butiker.

Värmdö i sig är en vacker skärgårdskommun som växt otroligt mycket de senaste 20 åren. Mycket pga den vackra havsnära naturen och med samtidigt närhet till innerstaden. Gå gärna in på www.varmdo.se för mer info

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,074 inkl värme, vatten, kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea73.5 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1402
Byggår1992
Driftskostnad250 kr/månad

Bilder

Högt fint läge med utsikt över innegård och natur

Välskött gemensam innegård

Utgång till inglasad balkong

Fritt högt läge ovan trädtopparna

Vacker naturvy från balkongen

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i en av Brf Ekens populära seniorlägenheter! Stora, rymliga och med ett fantastiskt ljus. Den här lägenheten ligger på fjärde våningen och bjuder på en fantastisk vy över natur. Den inglasade balkongen blir till ett extra rum i stort sett året om. Extra stora rum, en klädkammare samt ett välskött kök och badrum. Njut dessutom av föreningens alla gemensamma utrymmen.

Entré till rymlig hall samt avhängning i garderob bakom vikvägg. Från hall även tillgång till klädkammare. Badrum med våtrumsmatta, väggar med kakel, toalett, handfat, dusch bakom glasväggar, linneskåp och handdukstork. Stort sovrum med gott om plats för både säng, skrivbord och byrå. Vardagsrum med fönster åt två håll. Klädd med tapet och ekparkett. Ljust och välskött kök med gott om skåp och arbetsytor. Vita luckor, vitt kakel samt hel rostfri bänk med dubbelho. Ugn, spishäll, fläkt samt hel kyl och frys.
Inglasad balkong med entre från köket med balkongmatta. Lägenheten är rymlig, välskött och mycket trevlig!

Ett idealiskt boende för den som vill bo enkelt i lägenhet men ändå ha kvar rymlig komfort samt tillgång till allt i form av gemensamma utrymmen. Det upphöjda läget ger dessutom ljus och värme stora delar av året!
Antal rum
2 rum
Boarea
73.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 5,074 inkl värme, vatten, kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
2.1416 %
Andel av årsavgiften
2.1416 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1992
Energideklaration
Utförd. 9/15/2008
Energiprestanda
105 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Det finns ett extra rymligt förråd som tillhör lägenheten och den finns en trappa ner från entréplan. Ca 8 kvm.

Stor inglasad balkong i linje med trädtopparna med infravärme.
Förening
Namn
HSB Bostadsrättsförening Eken Nr 663
Om föreningen
Föreningen Eken bildades år 1989 och äger och förvaltar fastigheten Ösby 1:207. Husen är byggda 1992 och omfattar 42 bostadsrättslägenheter. Föreningens ekonomiska plan registrerades av Länsstyrelsen den 11 november 1991.

Eken består av två punkthus, speciellt planerade för äldre. Föreningen inriktar sig till seniorer (55+). För att bli godkänd som medlem måste en av köparna vara mellan 55 och 72 år gammal.
Det som kännetecknar föreningens lägenheter är att de har varsin stor inglasad veranda.

Föreningen har fantastiska gemensamma utrymmen i form av samlingssal med kök, bastu, tvättstuga, övernattningslägenhet (går att hyra för 250 kr/ natt), bibliotek och verkstad.
På den lugna och avskilda gården finns vackra planteringar, en springbrunn och en dansbana. Parkeringsplatserna ligger nära husen och kostar 250 kr med elstolpe. Ingen kö till parkeringarna. Gästparkeringar finns. Hela föreningen är belägen i ett lugnt och fridfullt område.

Uppkoppling till internet går att få genom Comhem. Det är inga avgiftshöjningar planerade i nuläget. Det är heller inga stora reparationer planerade. Lägenhetsinnehavare får inte renovera badrummet eller byta fläkt utan att styrelsen kontaktas.

Brf Eken ingår i Samfällighetsföreningen för Holmviksskogen tillsammans med Brf Dalen och Brf Bergmossen.
Ösby GA:4 med ändamålen att sköta områdets vägar, gång- och cykelvägar, grönområden, vägbelysning, fjärrvärmecentral samt ledningar. Förvaltare av det är Holmviksskogens samfällighetsförening.

Överlåtelseavgift (ca 1200 kr) betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift (ca 500 kr) betalas av låntagaren.

Denna bostadsrättsförening kräver medlemskap i HSB Stockholm. Medlemskap kan tecknas via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet.
http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan

Köparens medlemsavgift HSB 800 kr/andel + årsavgift 150 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Gustavsberg Holmviksskogen Gustavsberg

Bergmossevägen 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg