190
MED546E654954DE48E2B099F9BADF8617D8

Såld!

Kolvik, Värmdö

Smedsvägen 16


Såld!
Slutpris: SEK 5,300,000

Ansvarig mäklare

Välkommen att förvärva den här stilfullt utbyggda enplansvillan belägen på sydvästvänd trädgårdstomt mitt i centrala Kolvik. Njut av nytt kök, två helkaklade badrum, upp till fem sovrum samt stor och solig altan. Nära buss, förskola, skola samt hav och natur!

Om området

Kolvik är ett av Värmdös snabbt växande framtidsområden. Det ligger vackert inbäddat mellan Hemmesta träsk (sjö) i norr och Torsbyfjärden i väst. Området är tryggt och barnvänligt med närhet till flertal bad och båtbryggor, förskola och skola, köpcentrum samt kommunikationer. Det har en mysig uppväxt karaktär med harmonisk balans av hus och natur. Området har nyligen kopplats till det kommunala V/A-nätet vilket gett fastighetsägarna möjligheten att utveckla tomterna i form av större hus. Fritidshus görs om till permanentbostäder. Påkopplingen till det kommunala V/A-nätet bidrar också till en bättre närmiljö med färre enskilda avlopp.

Busshållplats ligger vid Hemmesta Centrum eller Alkällevägen och därifrån går direktbuss in till Slussen vilket tar ca 25 min. Närservice i Hemmesta centrum eller Värmdö Köpcentrum. I Grisslinge ligger känt havsbad samt systrarna Delselius goda bageri.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Välkommen att trivas i Kolvik!

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea140 kvm
Biarea7 kvm
Tomtarea2,048 kvm
Byggår1950
Driftskostnad4,350 kr/månad

Bilder

Trägolv, ljusa färgval samt vy mot natur

Härlig uppväxt trädgård med fruktträd, gräsmatta och skog

Stor altan med plats för både soffa och matplats

Plan insynsskyddad tomt i centrala Kolvik

Njut av närheten till natur

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i den här mycket stilfulla enplansvillan belägen i centrala Kolvik! Helt ombyggd/ utbyggd under de senaste fem åren. Villan har allt familjen söker; Ljust fint kök, två helkaklade badrum, separat tvättstuga, upp till hela fem sovrum samt utgång till altan och trädgård i sydväst.

Entre till hall med plats för avhängning samt direkt anslutning till stort förrådsrum med hel garderobsvägg. Det här rummet har fönster så det går att göra om till ett till sovrum. Till vänster från hallen ligger två rymliga sovrum. Helkaklat badrum i vitt och grått med både badkar, golvvärme och dusch. Dessutom handfat, WC, vädringsfönster, spegel med belysning samt skåp. Liten tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp samt arbetsbänk. Stilfullt master-bedroom med fönster åt två väderstreck och inbyggda hyllor/ garderob. Ljust fint kök med intilliggande matplats. Kök (IKEA, 2015) med vita luckor, grå bänksskiva av slipad/vaxad betong, extra stor ho framför fönstret med utdragbar blandare och elektronisk diskmaskinsavstängning, vedspis (behöver kopplas in) och gott om skåp och lådor. Vitvaror i form av två stycken kyl/frys (Smeg) bredvid varandra med kyl uppe och frys nere, inbyggd micro (IKEA), diskmaskin (IKEA), fläkt (IKEA), spishäll (IKEA) och ugn (IKEA). Fint ljusflöde i köket med ingång/öppning till både vardagsrum och matplats. Stor matplats med plats för stort matbord. Härligt fönster mot skogen. Vardagsrum i form av två rum i fil med öppen spis med braskassett samt utgång till altan. Ytterligare ett helkaklat duschrum (2016) med handfat, dusch, WC och golvvärme. Längst in ligger dessutom ytterligare ett sovrum. Hela huset har genomgående ljusa väggar samt gediget trägolv.
Antal rum
6 rum varav 5 sovrum
Boarea
140 kvm
Biarea
7 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Enplansvilla i vinkel
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Direkt El, öppen spis (braskassett) med kompl luftvärmepump (ca 2009)
Energideklaration
Utförd. 9/17/2018
Energiprestanda
126 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Plintar/krypgrund/källare
Stomme
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
Nya isolerglas (2015)
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt/ Papp
Fastighetsbeteckning
Hemmesta 11:103
Övrigt
Stor altan i bästa sydvästläge.
Liten farstukvist.
Slutbesked finns för utbyggnation.
Fasaden är ommålad under ca 2015.
Det stora sovrummet har inte nya fönster.
Inkopplad fiber med uttag i tre av sovrummen.
Övriga byggnader
Äldre förråd/verkstad/utedass på tomten.
Liten friggebod 8 kvm
Lekstuga
Utrymme under huset i form av källare/krypgrund. Litet element.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 52,197 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 7,503
Uppvärming
SEK 35,126
Renhållning
SEK 3,752
Väg, samf
SEK 5,816
Beräknat antal personer
5
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,972,000
Byggnadsvärde
SEK 1,116,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,008,000
Tomt
Areal
2048 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Fint komponerad tomt med inslag av både natur och plan gräsmatta. Mysig gammeldags trädgård! Trots det centrala läget ligger tomten gömd och fri från insyn. Grusad infart med plats för många bilar alternativt uppförande av carport/ garage.
Planbestämmelser
Hemmesta 11:18 m fl k2
Detaljplan, beslutad
Datum: 2010-12-02
Genomförande: Början 2010-12-03 slut 2027-12-02

Hemmesta tomtområde 1:1
Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1933-12-30

Enl 168 § byggnadslagen
Nybyggnadsförbud, avregistrerad
Datum: 1974-06-17
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Hemmesta GA:3

Kolviks samfällighet som sköter områdets vägar, vägbelysning, trottoarer, parkeringsplats, tomrör för kabel, grönområden, brygganläggningar, brunnar, friggebod, badplats, uppställningsplats för soptunnor samt sjösättningsramp.

Gå gärna in på områdets informativa hemsida http://www.kolvik.com/ för info om tex båtplats, strand etc.

Karta

Kolvik Värmdö

Smedsvägen 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg