190
MED76E715EE8DBA42769362B057CDCED2A9

Såld!

Gustavsberg Östra Ekedal, Gustavsberg

Gezelius väg 16


Såld!
Slutpris: SEK 3,700,000

Ansvarig mäklare

Rymlig etagelägenhet på populära Gezelius väg. Mycket bra planlösning med många sovrum, två badrum och två allrum. Dessutom balkong, uteplats och trädgård med glimt mot viken. Trevligt belägen nära förskola, skola, buss och vacker natur.

Om området

Välkommen till Gustavsberg och idyllen Östra Ekedal. Området är centralt placerad med Farstaviken söderut och vacker natur i form av Älgskogen norrut. Njut även av närheten till Gustavsberg Centrum, skola/förskola samt smidiga kommunikationsmöjligheter in till stan!

Att promenera i Östra Ekedal och Höjdhagen är en fröjd i sig då området utgör en av Sverige allra främsta områden när det gäller kulturhistorisk bebyggelse. Bebyggelsen är dessutom harmoniskt inbakad i vacker, skärgårdspräglad natur. Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) som också präglas av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. I nära anslutning till Gezelius väg ligger välberyktade Östra Ekedals förskola.

Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen och Östra Ekedal på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Det finns även möjlighet till båtplats i viken. Gustavsberg som ort erbjuder dessutom alla möjliga sport och kulturmöjligheter för ungdomar. Några av de representerade sporterna är fotboll, ishockey, bandy, tennis och simning. Här finns även kommunens kulturskola med stort utbud av musikkurser för barn. För några år sedan öppnade Gustavsbergs moderna äventyrsbad som idag lockar till sig folk från hela Stockholmsområdet.

Välkommen att trivas i en av Gustavsbergs praktfullaste och lägesmässigt bästa områden!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdskommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se för att läsa mer om kommunen!

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,016 inkl V/A och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum6 rok
Boarea142 kvm
Våning-3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer4733-00047
Byggår1992
Driftskostnad1,924 kr/månad

Bilder

Gezelius väg med sjönära läge

Tillhörande trädgård och gavel med vy mot Farsta Slottsvik

Sjönära läge

Kök med utgång till balkong

Allrum nedre plan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i den här fina etagelägenheten med egen trädgård, uteplats och balkong. Belägen precis vid vackra Farsta Slottsvik, båthamnen och det kulturella porslinsfabriksområdet. Lägenhet med mycket rymlig planlösning där fokus har lagts på att låta så väl den lilla som stora familjen få gott om plats! Stora umgängesytor både ute och inne på både entré och övre plan. Två badrum, snyggt kök och yta som ger gott om möjligheter.

Entré från lugn korridor med privat karaktär. Ingång till hall och allrum/matrum med fin utsikt från dess fönsterpartier. Rymligt hallutrymme med gott om plats för förvaring vid entré och i klädkammare. Badrum med badkar, WC, skåp, tvättho samt tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare. Stort sovrum vid allrummet som även går att göra om till ett stort vardagsrum. Ingång till kök med gråa luckor, rostfria vitvaror samt vita kakelplattor. Rostfri bänk med dubbla hoar, hel kyl, hel frys, diskmaskin, ugn med häll, gott om skåp, lådor, bänkskiva av laminat samt fläkt. Plats för matbord både i kök och intilliggande matrum. Utgång till balkong från kök. Vid köket ytterligare ett stort sovrum. Trappa i furu.

Välkommen vidare ner till nedre plan som idag består av tre sovrum, allrum, klädkammare och duschrum. Duschrum med duschhörna, handfat, förvaring och WC. Plastmatta i badrum. Rymlig klädkammare. Utgång till uteplats under tak och till trädgård.

Brf Östra Ekedal ligger på toppen av Gezelius väg med fin vy över Farsta Slottsvik. Området är lugnt och trivsamt med närhet till service, kommunikationer och vacker natur. Här finner vi denna rymliga etagelägenhet som passar bra för såväl barnfamiljen som äldre paret. På övre plan finns en balkong och på nedre plan finns en mysig uteplats med gott om plats för utemöbler och odlingar.
Antal rum
6 rum
Boarea
142 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
-3 av -3, hiss finns
Avgift
SEK 6,016 inkl V/A och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 23,093 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,800
Uppvärming
SEK 15,293
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Uppvärmningskostnaden betalas direkt till föreningen i form av ett fast bränsletillägg på avgiften.
Andel i föreningen
1.51505 %
Andel av årsavgiften
1.51505 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1992
Uppvärmning
Centralvärme
Energideklaration
Utförd 3/20/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
62 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Till lägenheten hör ett förråd (ca 5-6 kvm) intill lägenheten. Det finns även ett förrådsutrymme i bergrummet.
Förening
Namn
Brf Östra Ekedal
Om föreningen
Brf Östra Ekedal består av fyra terrasshus med totalt 88 lägenheter. Tvättstuga finns på entréplan i varje hus. Det finns även en grovtvättmaskin i hus nr 16 (plan -3). Snickarrum och bastu (250 kr/år) finns i hus nr 14. Gästlägenhet finns att hyra i hus nr 18 (150 kr/natt). Lekplats, pingisrum och bergrumsförråd i hus nr 12.

Välskött och trevlig förening med god ekonomi.
Antal lägenheter
88
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till Comhem. TV grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Parkering
P-plats på parkeringsdäcket kostar 300 kr/månaden. P-plats i garaget kostar 420 kr/månaden. Det finns lediga platser på parkeringsdäcket, men i garaget är det cirka 18 månaders kötid.
MC-plats och handikapp-parkering finns också. Separat kö.
Gästparkering finns. Laddplats för hybridbil 500 kr/mån.
Renoveringar
Ommålade fasader år 2012.

Det närmaste som kommer att göras inom kommande tio åren är
förbättringsmålning av fasader och renovering av hissar.
Dessa renoveringar kommer att göras enligt principen "ett hus per budgetår".
Startåret för målningen är år 2022. Startåret för hiss-renovering är idag oklart.
Ekonomi
Likviditeten är god i föreningen. År 2019 amorterade föreningen sina fyra befintliga lån med cirka 3,3 miljoner (inklusive den årliga amorteringen på 900 000 kr). Styrelsen är mitt i budgetdiskussioner inför år 2020. Troligtvis blir årsavgifterna oförändrade nästa år.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Gustavsberg Östra Ekedal Gustavsberg

Gezelius väg 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg