190
MEDCA533C3BD33C4CCABF8056D1A1984E7D

Såld!

Malma, Värmdö

Malmavägen 259


Såld!
Slutpris: SEK 3,750,000

Ansvarig mäklare

Trivsamt 1½-planshus med högt, ogenerat läge och vacker vy över skärgårdsnaturen. Stor, härlig terrass i bästa sydvästläge. Lättskött naturtomt med gästhus och garage/carport. Egen brygga som delas med granne i Skepparviken. Fridfullt beläget i natursköna Malma på Fågelbrolandet.

Om området

Malma på Fågelbrolandet är ett naturskönt skärgårdsområde som omgärdas av vatten. Landskapet är otroligt vackert med milsvida skogar, öppna ängar med betande djur och små insjöar och havsvikar. Genom Stefan Perssons försorg genomgår området ett omfattande naturvårds- och kulturmiljövårdsprojekt för att bevara ett öppet och levande skärgårdslandskap. Projektet innefattar jordbruk, framtagande av natur- och kulturstigar samt inventering av vilt, fåglar och växter. Allt utförs i samarbete med Världsnaturfonden. Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus och skärgårdskrog. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. På Fågelbrolandet ligger också välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. Här finns också Stall Fågelbro, som är en förstklassig ridanläggning som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter.

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, kultur och shopping.

Kommunikation

Ca 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad. Från Stavsnäsvägen går buss 433 och 434 till Slussen. Sommartid går även buss 432 hela vägen ner till Malma Kvarn och tillbaka.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Bilder

Vackert beläget hus

Stor trädäckad terrass med uterum

Garage med carport och vindsloft

Högt fritt läge med sol från morgon till kväll (pool ur funktion)

Vardagsrum med utgång till terrass

Vardagsrum med öppen spis och stor öppning mot kök

Vardagsrum och kök

Matplats med utsikt mot altan

Hall och matplats

Sovrum

Badrum

Allrum övre plan

Sovrum övre plan

Badrum övre plan

Ingång till bastu

Inglasat uterum

Detalj terrass

Gäststuga med altandäck

Gäststuga med allrum, sovrum och pentry

Fastighetskarta över området

Fastighetskarta

Malma gästhamn

Båtplats i Skepparviken

Utsikt Skepparviken

På Fågelbro finns något för alla

Fågelbro golf

Fågelbro golf

Fågelbro golf

Fågelbro golf

Fågelbro klubbhus och restaurang

Restaurang och bar i orangeriet

Fågelbro uteservering

Fågelbro lounge

Fågelbro Spa och Hotell

Fågelbro stall

Strömma Krog och Kanalbar

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ett underbart boende i vacker skärgårdsmiljö oavsett om du söker fritidshus eller permanentbostad med livskvalitet. Här bor du högt upp omgiven av naturen. Njut av lugnet och det fina skärgårdsvädret på den stora terrassen. Framåt kvällen kan du sitta i det inglasade uterummet och avnjuta middagen. På tomten finns även en gäststuga med altandäck samt garage med carport och vindsloft. Malma är ett mycket populärt och naturskönt område. Landskapet är otroligt vackert med milsvida skogar, öppna ängar med betande djur och små insjöar och havsvikar. Varmt välkomna på visning!

ENTRÉPLAN:

Entré med fint ljusinsläpp från fönster. Väggarna är delvis klädda med träpanel och på golvet ligger ljus klinker med golvvärme. Entrén leder vidare in i en hall med garderober och plats för avhängning. Vita väggar och vackert stengolv.

Badrum med frostat fönster, ljusa helkaklade väggar och ljus våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, handduksvärmare och jaccuzzi.

Sovrum med vita väggar och laminatgolv. Fönster i två väderstreck och flera garderober.

Kök med ekluckor, ljust kakel ovan arbetsytor och bänkskivor i massivt trä. Öppen planlösning mot generös matplats vid fönstret. Utrustningen består av spis med keramikhäll, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Vardagsrum med öppen spis och stor öppning mot kök och matplats. Fönster i tre väderstreck ger fint ljusinsläpp. Dubbla glasdörrar öppnar upp mot terrassen. Vita väggar och laminatgolv.

ÖVRE PLAN:

På övre plan finns ett rymligt allrum med möjlighet att dela av till två rum. Ljusa väggar och laminatgolv.

Sovrum med inbyggda garderober och plats för dubbelsäng. Fönster mot naturen och helt insynsskyddat. Tapetserade väggar i lavendelblå ton och laminatgolv.

Rymligt badrum med fönster, bastu och tvättavdelning. Ljusa helkaklade väggar och ljus våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, duschkabin, tvättbänk med ho och trådbackar, tvättmaskin och torktumlare.
Antal rum
4 rum varav 2 sovrum
Boarea
85 kvm
Areakälla
säljarens information
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1991
Uppvärmning
Direktverkande el, öppen spis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/15/2017
Energiklass
G
Energiprestanda
130 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Lecablock
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Malma 58:52
Övrigt
Fiberbredband finns i fastigheten.
Huvudbyggnaden är välisolerad och nyttjas idag som permanentboende.
Huset kommer att besiktigas innan visning (läs mer om vår tjänst Tryggad).
Övriga byggnader
Garage och carport med ovanliggande vindsloft som nyttjas för förvaring. Gäststuga (ca 25 kvm) med allrum, sovrum och pentry.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 27,308 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 22,762
Renhållning
SEK 2,386
Väg, samf
SEK 2,160
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Gästhuset har haft grundvärme året runt. Poolen har ej varit uppvärmd de senaste åren.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,564,000
Byggnadsvärde
SEK 764,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 250,000
Tomt
Areal
3302 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Underbar tomt som mestadels består av lättskött naturmark. Det höga och fria läget gör att solen strålar från morgon till kväll. Stor trädäckad terrass med gott om plats för sittgrupper, grill och solstolar. Poolen är äldre och är fn ur funktion. Markis på terrassen och inglasat uterum. Vacker skärgårdsnatur med tallar, ljung, vitsippor, blåsippor, kantareller, lingon, blåbär och smultron. Gott om parkeringsplatser på uppfart mot huset och infart nedanför gäststugan. Flaggstång finns på tomten.
Vatten/avlopp
Borrad brunn. WC till sluten tank (ca 3 kbm). BDT-avlopp via brunn, slamavskiljare och markbädd. Under 2017 kommer avloppsanläggningar för ca 1.800 fastigheter att inventeras av kommunen.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Malma GA:2
Förvaltning: Malma vägförening Ändamål: Vägar och grönområden

Last, Avtalsservitut: Område, 01-IM4-37/1041
Last, Avtalsservitut: Brunn mm, 01-IM4-37/1042
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-54/8462A
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 32/400
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 32/137A
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 34/1427
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 35/3209
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 37/1040
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 39/2609
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 54/8462B

Karta

Malma Värmdö

Malmavägen 259

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg