190
MEDB93D040A3CF2477BB13187A06A171F04

Såld!

Stora Kovik, Gustavsberg

Småskärsvägen 56


Såld!
Slutpris: SEK 2,650,000

Ansvarig mäklare

Äldre fritidshus i idylliskt område med närhet till hav, bryggor och vacker natur. Huset är högt beläget på en lummig naturtomt. Stora Kovik - Skeviksstrand är ett expansivt och eftertraktat område som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A, vilket på sikt kommer att ge generösare byggrätter.

Om området

Stora Kovik och Skevikstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholm. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badställen och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nybyggd cykelväg är byggd fram till Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm. Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder tom 3:e klass. Stora Kovik är idag ett högt prioriterat område gällande utbyggnaden av kommunalt V/A och inkopplingen beräknas vara klar om ett par år. I och med det kommer fastigheterna att få generösare byggrätter. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska fortsätta att vara stora.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Bilder

Högt beläget

Lummig tomt

Huset från entrésidan

Veranda i nordvästläge

Veranda vid entrén

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Småskärsvägen ligger i framtidsområdet Stora Kovik som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A. I och med inkoppling kommer fastigheterna att få generösare byggrätter. Om det går enligt plan kommer arbetet med att ansluta till kommunalt VA starta under hösten 2016. Förslag till ny detaljplan innebär byggrätt om 160 kvm i ett plan eller 220 kvm i 2 plan. För mer information se Värmdö Kommuns hemsida: www.varmdo.se. Kort promenad till havet med bad och bryggor. Möjlighet till båtplats. Här finns även brygga för den som vill ta Vaxholmsbåten till stan. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Varmt välkommen på visning!

Enkelt fritidshus med genomgående äldre ytskikt och renoveringsbehov. Huset har nyttjats som permanentboende fram till 2015. Det finns två verandor som ligger skyddat under tak. Den ena i sydvästläge vid entrén och den andra i nordvästläge på gaveln av huset. Huset byggdes 1940 och har därefter byggts ut 5 kvm genom att man har byggt in glasverandan.

Hall med avhängningsplats. Vardagsrum och inbyggd glasveranda med öppen spis och fönster i tre väderstreck. Kök med delvis platsbyggd skåpsinredning, kakel ovan arbetsyta och rostfri diskbänk. Utrustningen består av spis och kyl. Toalett med miljötoalett (separett) och dusch/tvättutrymme med handfat, duschslang, kakel, och klinker. En halv trappa upp ligger två sovrum. I den övre hallen mellan sovrummen står en frys.
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
45 kvm
Areakälla
säljarens information
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans fritidshus
Byggnadsår
1940
Uppvärmning
Direktverkande el med elradiatorer, öppen spis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Stora Kovik 1:233
Övrigt
Taxerad yta: 40 kvm

Säljaren har rätt att lämna kvar det lösöre som hon inte önskar ta med sig.
Ev flyttstädning ombesörjs och bekostas av köparen.
Övriga byggnader
Gäststuga (ca 10 kvm) och garage (ca 15 kvm)
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 22,550 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 15,000
Renhållning
SEK 950
Väg, samf
SEK 3,600
Försäkring
SEK 3,000
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Baserat på permanentboende. Kostnad för sotning är ej medräknad.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,733,000
Byggnadsvärde
SEK 283,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 100,000
Tomt
Areal
2090 kvm
Tomttyp
naturtomt
Tomtbeskrivning
Härlig naturtomt med lummig grönska och klippor. En gång leder upp till huset som ligger högst upp på tomten. Flaggstång finns.
Vatten/avlopp
Egen brunn. Avloppsanläggning saknas.
Kommunalt V/A är på gång att kopplas in i området och beräknas vara klart om ett par år. Kontakta gärna Värmdö kommun för vidare info, www.varmdo.se
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-47/9353

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemsskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Karta

Stora Kovik Gustavsberg

Småskärsvägen 56

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg