190
MED2EC60CE0E9AB4751888FE50954336B49

NyproduktionSåld!

Mörtnäs, Värmdö

Blomsterslingan 45


Såld!
Slutpris: SEK 6,200,000

Ansvarig mäklare

20 min från Slussen hittar du Mörtnäs Hagar. Ta nu chansen att förvärva detta helt nya gavelradhus som andas industriromantik. Hög standard och fina materialval. Söderläge med sjöglimt. Gångavstånd till förskola och Värmdö köpcentrum. Snabbt tillträde möjligt.

Om området

Välkommen till möjligheternas Mörtnäs!
Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats mer till ett område för enbart permanentboende. Läget är perfekt då det ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter, kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna Mörtnäs vilket ger den där härliga känslan av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Fastigheten ligger vidare mycket nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Området söder om Stallvägen är enligt detaljplanen avsedd för friluftsområde och naturmark vilket gör att inga hus kommer att byggas där.
Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea130 kvm
Tomtarea547 kvm
Byggår2016
Driftskostnad2,750 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Huset

Kök från Kvänum, brödhylla från B.A.R

Bänkskiva i kolmårdsmarmor och vitlaserad bok

Köket mot vardagsrummet

Vardagsrummet

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa målad i citrongult med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra askgrå luckorna bryts av med en bänk- skiva i vitpigmenterad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort stålglasparti som är husets smycke. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Ett platsbyggt skrivbord är placerat i vardagsrummet och vill man avgränsa detta till ett kontor finns vackra stålglaspartier som tillval. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städ- skåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.

Badrummen är utrustade med dusch, wc och en klassisk askgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är gjord av den massiv stensorten Jura Grey och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och pendellampa finns i huset. Badrumsgolvet läggs i ett mönster med hexagonformade plattor i tre vackra kulörer. På övre plan finns ett barnrum och ett master-bedroom. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstång i läder och hyllplan från Kvänum. På övre plan finns också ett allrum för tv-underhållning eller lek. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här inreder du ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan för föräldrarna eller barnen i familjen eller ett gästrum. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra solläge med eftermiddags-/kvällssol på framsidan av huset. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

Obs att många av interiörbilderna är från ett tidigare möblerat visningshus.
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
130 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
3 vånings stadsradhus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning.
Energideklaration
Beställd
Energiprestanda
79 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Bandtäckt plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Mörtnäs 1:855
Övrigt
Kostnad för lagfart tillkommer, 1,5 % på köpeskillingen.
Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

Vi har höga ambitioner när det gäller att minska vår egen och våra kunders påverkan på miljön. Det är viktigt för oss alla. Våra hus byggs helt i trä, som är det överlägset mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Vi arbetar hårt för att förbättra alla processer i vår verksamhet mot ett grönare alternativ. Det handlar exempelvis om att ställa höga krav på våra leverantörer eller hitta bättre lösningar för transporter.

I de färdiga husen är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Våra hus är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. I största möjliga mån använder vi miljövänliga och/eller energibesparande material och produkter inifrån och ut. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Våra hus produceras av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.
Övriga byggnader
Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet är oisolerat och står på en gjuten platta.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 33,000 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 6,000
Uppvärming
SEK 20,000
Renhållning
SEK 2,000
Väg, samf
SEK 5,000
Kommentar
Driftkostnaden är uppskattad då säljaren inte har bott i huset.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Summa pantbrev
SEK 4,000,000
Tomt
Areal
547 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
En variation av tomtstorlekar, placering och färgsättning skapar 32 unika hem med olika kvaliteér. Mustiga toner blandas med pasteller och de vacker placerade träden på förgården i kombination med den franska balkongen skapar en vacker gatubild.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet men också mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvaliteér med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut baren på tomten. Med odlingslådorna kan du odla färska bär och kryddor för matlagning.
Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla "måsten".
Planbestämmelser
Detaljplan (2025-12-22)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28-GA:29 Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 0120-15/39

Karta

Mörtnäs Värmdö

Blomsterslingan 45

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg