190
MEDD43794AE9B46476BA1A23F9B61466470

Såld!

Gustavsberg Höjdhagen, Gustavsberg

Grindstugärde 31


Såld!
Slutpris: SEK 4,120,000

Ansvarig mäklare

Vackert moderniserat friköpt radhus med en totalyta på 119 kvm i idylliska och äppelträdsprydda Grindstugärde skapat av funkisarkitekten Olof Thunström. Nytt kök i öppen planlösning, mysigt inredd källare samt helkaklat badrum. Beläget i populära Höjdhagen m närhet till natur, skolor, service och kommunikationer.

Om området

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Grindstugärde utgjorde bostäder för porslinsfabriksarbetare och många bor fortfarande kvar i området. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea63 kvm
Biarea56 kvm
Tomtarea218 kvm
Byggår1944
Driftskostnad3,217 kr/månad

Bilder

Uteplats i bästa sydvästläge. Sol hela em o kväll.

Snyggt funktionellt kök (IKEA, 2011)

Vy över hall och matplats

Smidig trappa i vinkel. Rum med stora möjligheter.

Välkommen till Thun-Olles Grindstugärde!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i det här moderniserade radhuset präglat av stil, charm och funktion. Njut av ett nytt fint kök i öppen planlösning med matplats, stort ljusinsläpp från fönstrena samt helkaklat badrum från år 2005. Dessutom ett stort inredningsbart källarplan som idag utgörs av ett stort allrum/sovrum och två förråd, det ena med fönster och utgång.

Entréplan:
Stort välkomnande rum med inledande hall med garderob samt kök och matplats i öppen planlösning. Stilfullt genomtänkt kök (IKEA, 2011) med vita luckor, svart laminatbänk och stänkskydd i form av svart glas. Extra stor ho, diskmaskin (Siemens), ugn, micro, kyl/frys, frihängande fläkt och spots. Vitvaror från Husqvarna Electrolux. Extra stor arbetsbänk/barbord med förvaring på båda sidor. Två mycket rymliga sovrum med snygga inbyggda garderober. Helkaklat badrum (2005) med dusch, WC, handfat, tvättmaskin (Bosch, 2014), torktumlare (Bosch, 2006) och golvvärme. Hela huset är försedd med ny el och nya rör. Genomgående ekparkett på hela entréplanet.

Källarplan:
Platsbyggd S-trappa i furu ner till källarplanet. Stort allrum med fönster, heltäckningsmatta och vitmålade väggar. Under mattan finns ekparkett. Luftvärmepump (2012) för skön extra värme. Förrådsrum med både fönster och dörr ut. Inre förråd.

Det finns väldigt många olika möjligheter att göra om planlösningen i de här större varianten av funkisradhusen. Många har valt att sätta in ett till badrum med tvättstuga i källaren eller gjort om ett av förråden till sovrum/allrum.
Antal rum
5 rum varav 2 sovrum
Boarea
63 kvm
Biarea
56 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansradhus med hel källare
Byggnadsår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme till vattenburna radiatorer, luftvärmepump, golvvärme (el) i badrum
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd. 4/2/2016
Energiprestanda
116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Betong
Fasad
Tegel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Östra Ekedal 1:245
Övrigt
Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén är ett av Thuströms kännetecken. På grund av dåtidens brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvänds när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse. Tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren.

Inkopplad telia fiber i fastigheten.

Inkopplad 3-fas el.

Radonmätning är gjord. Mätningen visade på värden under gränsvärdet.

Radhuset är besiktigat med hjälp av certifierad besiktningsman.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 38,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,500
Väg, samf
SEK 900
Övrigt
SEK 31,200
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Övrigt = Månatlig avgift på 2600 SEK inkl. värme, vatten, sophantering, plogning och parkering. Avgiften kommer troligen att höjas med ca 300 - 500 kr/ månad inom närmsta året.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,094,000
Byggnadsvärde
SEK 866,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,032,000
Tomt
Areal
218 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Läget på trädgårdarna på Grindstugärde är idealiskt placerade då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol.

Radhusägarna har gjort uteplatsen på framsidan större genom att lägga tre extra rader med stenplattor. De har även byggt ett snyggt svartmålat liggande plank (2015). Markis av äldre modell.
Baksidan är försedd med lågt liggande träterrass, gräsmatta och inramas av häck och plank.
Välskött och behändig trädgård.
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61570
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61583

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde.

Karta

Gustavsberg Höjdhagen Gustavsberg

Grindstugärde 31

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg