190
MEDCFBC9730C8454313826DFC67401D735B

Såld!

Ingarö Enkärret, Ingarö

Svarttjärnsvägen 10


Såld!
Slutpris: SEK 4,200,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Soldränkt fastighet med 200-300 meter till två fina badsjöar, en med klippor och den andra med sandstrand. Vackert inredd skärgårdsvilla, byggt 2010, 90 + 39 kvm, idealisk för såväl permanent som fritidshusboende. Fina interiördetaljer som trägolv, snyggt helkaklat badrum, högt i tak, täljstenskamin. Dessutom finns ett nybyggt 2013, isolerat förråd, 18 kvm, som idag är inredd med bastu, relaxdel och musikrum. Även en isolerad gäststuga, 21 kvm med indraget VA, pentry, sovdel, snyggt badrum och allrum finns på fastigheten. Husen ramar in den fina trädgården som är inbäddad i grönskan. Gott om parkeringsplatser. Närhet till Brunn där skola, livsmedel, idrottsanläggningar finns. Direktbussar till Slussen.
Enkärret ligger under planläggning vilket innebär att det kommer att bli större byggrätter och kommunalt vatten och avlopp planeras.

Om området

Enkärret är en Ingarös alldeles egna idyll placerad lite för sig själv omgiven av härliga sjöar, klippor, sandstrand och bryggor. Här finner man snabbt lugn och ro. Fantastiska naturområden med gott om svamp och bär. Med en kort promenad går du till Svartträsket för ett kvällsdopp. Du kan även promenera till Återvallsträsket där det ligger en roddbåt som ingår i köpet. Här finns sandstrand och fin brygganläggning.

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärdar, badstränder och härliga strövområden i skog och mark. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik.

Barnomsorg och skolor: I området runt Brunn finns ett flertal förskolor att välja på. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-5. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9. För information om barnomsorg se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss tar dig till Slussen på 35 minuter med direktbuss 428x, Från Brunn 429x och 430x. 474 går från Värmdö Marknad

Närservice

Nära till Brunns Centrum där det finns mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger.

Parkering

Pendelparkering finns i Brunn, Ingarö k:a och vid Värmdö Marknad.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea90 kvm
Biarea78 kvm
Tomtarea3,660 kvm
Byggår2010
Driftskostnad2,608 kr/månad

Bilder

Snyggt hus 2010, med loft och fina ljusinsläpp

Husen bildar en fin gårdskänsla

Skön avkopplande plats

Roddbåt i Återvallsträsket ingår i köpet

Sandstrand 300 meter från huset

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Biarean är fördelad enligt följande:

Snedtak huvudbyggnad: 39 kvm
Fullt utrustad gäststuga med kök och badrum: 21 kvm
Bastu/förråd/musikrum byggt 2013: 18 kvm
Antal rum
5 rum varav 2 sovrum
Boarea
90 kvm
Biarea
78 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med loft
Byggnadsår
2010
Uppvärmning
Vattenburen värme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd. 11/18/2012
Energiprestanda
86 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
3-glas isolerrutor
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Målad plåt
Fastighetsbeteckning
Enkärret 1:199
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 31,296 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 7,000
Uppvärming
SEK 10,146
Renhållning
SEK 1,150
Väg, samf
SEK 5,000
Försäkring
SEK 8,000
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 4,024 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,116,000
Byggnadsvärde
SEK 830,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,247,000
Tomt
Areal
3660 kvm
Tomttyp
Trädgårds- och naturtomt
Tomtbeskrivning
Härligt stor inramad tomt i bästa sydläge med både gräsmatta och natur. Äppelträd, plommonträd, prydnadsbuskar och syrén är växtlighet som idag pryder den härliga trädgården. Gott om parkeringsplatser.
Planbestämmelser
Enkärret 1:4, 1:143 och brunn 1:26
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1950-02-23
Genomförande: slut 1992-06-30

Vso ingarö grundvattentäkt
Grundvattenskydd, beslutad
Datum: 2012-05-31
Vatten/avlopp
Borrad brunn, 3-kammarbrunn och sluten tank 6 m3 för WC.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Enkärret S:1, GA:2, GA:9

Karta

Ingarö Enkärret Ingarö

Svarttjärnsvägen 10

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg