510
MED8AB996EE04934A1EA1F17040B650E028

Såld!

Bästa chansen! Tomt i direkt anslutning till längdspår och skoterspår

watermark

Lofsdalen, LOFSDALEN

Ljungvägen (Lofsdalen 26:350)Fakta om bostaden

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 325 kvm

DRIFTSKOSTNAD

140 kr/månad

Bästa chansen! Tomt i direkt anslutning till längdspår och skoterspår

För dig som missade möjligheten sist så finns chansen igen att förvärva en tomt på fina Ljungvägen i Lofsdalen. Ljungvägen är ett nytt tomtområde strax väster om byn som är strategiskt placerat med närhet till det mesta. Här går både längdspår och skoterspår i anslutning till området. Endast 20 minuters gångväg till bykärnan där ICA, restaurang, café, turistbyrå samt Sportbod finns. Även Lofssjön ligger i närhet. Byggrätten är generös med en byggnadsarea på 140 kvm samt en byggnadshöjd om 5,2 m. Utöver detta medger detaljplanen ytterligare en byggnad på max 50 kvm byggnadsarea. Läs mer om detaljerna i den bifogade plankartan som finns under viktiga dokument. Tomterna är väl tilltagna och du behöver ej känna att det blir trångt mellan husen. Plankarta finns bifogad under viktiga dokument på mäklarens hemsida

Anslutningsavgift för VA är betald och anslutning finns vid tomtgräns. El-anslutning betalas direkt till Härjeåns nät. Kontakta dem för mer information om priset.

Missa inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida. Det är även där som du anmäler ditt intresse.

Varmt välkommen att kontakta Maria eller Micke på HusmanHagberg Härjedalen!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED8AB996EE04934A1EA1F17040B650E028
MED894028F57B8A40DFBE9C75F28FB2C466
MEDE625C43E00BC45AFB98A99C68E587BB7
MED169946BDD7224BE199AD19925168EBAD
MEDBDC08B5E41E549C8B56EA8BCF0E51827

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 325 kvm

DRIFTSKOSTNAD

140 kr/månad

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

Kommunikation

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

Närservice

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Övrigt

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar

Ekonomi

VA

1 680 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

1 680 kr / år

Kommentar

Läs mer under SERVITUT, GA, SAMFÄLLIGHETER, ETC
VA-taxan avser obebyggd tomt

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 26:350

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

AREAL

1325 kvm

TOMTBESKRIVNING

Byggbestämmelser - se plankartan

Vatten, avlopp samt el

Kommunalt VA finns för anslutning vid tomtgräns. Anläggningsavgift (även kallad anslutningsavgift) har betalats för 1:a lägenhet. Om ytterligare en lägenhet inreds behöver en till anslutningsavgift betalas avseende 2:a lägenheten.

Anslutningsavgift för el betalas av köparen direkt till Härjeåns.

Bygglovsprocessen
Se länk under länkar

Nybyggnadskarta
Beställning av nybyggnadskarta kan ske via Härjedalens kommun. Se länk under länkar

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:38
Last: Ledningsrätt Starkström, 23-LIN-936.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-16/79.1
Last: Officialservitut Utrymme, 2361-16/79.2

Samfällighet kommer att bildas där samtliga fastigheter kommer att ingå. Samfälligheten kommer att förvalta t.ex vägar, snöröjning, gemensamhetsytor mm. Säljaren ansvar för bildandet av samfälligheten vilket kommer att ske när tillräckligt många tomter är sålda för att kunna göra det. Säljaren kontaktar då Lantmäteriet som kommer att sköta bildandet av samfälligheten. Fram tills dess att den är bildad kommer gemensamma kostnader för området som tex snöröjning, sopor, gemensahetsytor att faktureras med jämn fördelning ägarna av varje fastighet.

Viktiga dokument & länkar

Nybyggnadskarta
Bygglovsprocess

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Ljungvägen (Lofsdalen 26:350)

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg