190
MED7F3BA66C950B44D39252C325884F1F79

Möjligheternas fastighet

Såld!

Smögen, Smögen

Madenvägen 14


Såld!
Slutpris: SEK 4,900,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Med ett enastående läge på den välbesökta Smögenbryggan finner vi det gamla tullhuset på Madenvägen 14. Huset är ursprungligen uppfört runt år 1900 och byggnaden består av ca 50 m² lokalyta och 125 m² för bostadsändamål. De 2-½ planen fördelas genom lokalyta på entréplan och plan två och tre inrymmer boendeutrymmen med kök/pentry på varje våning. Den kommande detaljplanen för "Gamla Smögen" medger både detaljhandel och bostadsändamål. För att ta del av mer specifika uppgifter gällande nuvarande hyresavtal och för att boka visning, kontakta ansvarig mäklare.

Om området

Smögen har sedan tidigt 1600-tal fram till idag varit och är ett starkt fiskesamhälle. Under början av 1900-talet kom turismen, Smögen såldes in till baroner och fabrikörer med slogans som "Smögen är synnerligen lämpligt för dem som genom några veckors friluftsvistelse vid hav och klippor ämna rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar" något som stämmer in bra även i dagens samhälle!
Idag är Smögen en exklusiv och fashionabel bad- och kurort året runt med en levande fiskenäring. Hit tar man sig om man vill njuta av det goda i livet så som äta en bit mat på någon av alla restaurangerna, bada på salta klippor, promenera längs Smögenbryggan och insupa atmosfären.
Är man mer aktivt lagd rekommenderar vi båtliv, sportfiske, tennis eller varför inte dykning? På bekvämt båtavstånd finner ni några av Sveriges bästa dykplatser.

Kommunikation

Kommunikationerna till Smögen är utmärkta, bussar tar er vart ni vill!

Närservice

I Smögen har man året runt tillgång till ICA Ankaret som ligger vid broslutet och Göstas Tobaks & Pappershandel finns vid torget. Sen finns även Nordens Skeppshandel vid Nya hamnen. På bryggan återfinns bl.a. den kända fiskauktionen, Göstas Fisk & Skaldjur samt flera andra fiskgrossister. Förskola med åldrar 0-6 år ligger på Hasselösund på Smögen, Smögens skola erbjuder klass F-6 ligger centralt strax innan torget på Smögen. I Kungshamn på cykelavstånd finns även högstadieskola.
Sommartid ringlar sig affärerna längs smögenbryggan. Flera restauranger är öppna året runt, sommartid blommar fler restauranger upp kring hamnstråket.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea90 kvm
Biarea54 kvm
Tomtarea107 kvm
Byggår1909

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 5 sovrum
Boarea
90 kvm
Biarea
54 kvm
Bostadens disposition
Entréplan för handel eller lokal ändamål. Våning 2 och 3 fungerar som separata boende delar, båda två med härlig havsutsikt och bra koll över vad som händer på bryggan.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Luft/luft x 2. dir. el.
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Platta på mark
Grundmur
Granit
Stomme
Trä
Fasad
Eternit och trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Smögenön 39:4
Övrigt
Hela byggnaden är uthyrd t.o.m 2022-01-01 och används idag för driften av Lagergrens. För att ta del av hyresintäkter och villkor, v.g kontakta mäklaren.
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,057,000
Byggnadsvärde
SEK 1,115,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,700,000
Tomt
Areal
107 kvm
Planbestämmelser
Stadsplan (1973-01-25) Tomtindelning (1961-05-04) Stadsplan (1960-12-03)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Smögen Smögen

Madenvägen 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg