190
MED5223369FA60240E88A39B5BF575FED7F

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Sikvägen 7, 6 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Tillfälle att förvärva en av Brf Sikens få 5:or! Bra planlösning med 4 sovrum och 2 kaklade WC/badrum. Stor matplats med plats för många gäster. Vardagsrum med parkettgolv. Inglasad balkong med högt och fritt läge. Lägenheten har renoveringsbehov. Nära centrum , bussar, grönområden, simhall, golfbana etc.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,222 Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea111 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer67
Byggår1962

Bilder

Välkommen till Sikvägen

Stor matplats i kök

Kök

Kök

Vardagsrum

Inglasad balkong

Inglasad balkong

Utsikt från balkong

WC/badrum

WC/dusch

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Hall

Tyresö slott

Alby friluftsgård

Kumla Herrgård

Brevik - Trinntorps brygga

Trinntorpsbadet med båtbryggan i bakgrunden

Badplats vid Öringesjön

Bad vid Öringesjön

Bad, Öringesjön

Notholmens café

Vackra slottmiljöer vid Tyresö Slott

Vackra Strandbadet

Strandtorget med mataffär och flera olika resturanger

Trinntorpsbadet med båtbryggan i bakgrunden

Vacker skärgårdsmiljö vid Tyresö Slott och Notholmen

Ta en promenad i Tyresö Slottspark

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall med matta på golvet. Här finns flera garderober och en hatthylla. En säkerhetsdörr är installerad.

I anslutning till hallen finns WC/badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Vägghängd WC, handfat, badrumsskåp med spegel och belysning, handduksvärmare och badkar. Förberett för tvättmaskin.

Kök med gula luckor och vitt kakel ovan diskbänken. På golvet ligger en matta och väggarna är målade i vitt. Spis samt kyl/frys x 2 (original). Rymlig matplats med plats för många middagsgäster. En dubbel dörr med glaspartier leder ut till vardagsrummet.

Vardagsrum med parkettgolv och vit tapet. Utgång till inglasad balkong med högt och fritt läge.

Alla 4 sovrum har matta och tapet. Bra planlösning genom att två sovrum ligger avskilda från de andra genom en liten hall med ytterligare garderober.

Till de inre sovrummen finns en WC/dusch med klinkergolv och kaklade väggar. WC, dusch, handfat, badrumsskåp med belysning och en handduksvärmare.

Klädkammare med ett linneskåp samt hylla.
Antal rum
5 rum
Boarea
111 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 6,222 Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
Andel i föreningen
0.64746 %
Andel av årsavgiften
0.64746 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1962
Energideklaration
Utförd. 8/13/2008
Energiprestanda
127 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Friskrivningsklausul tillämpas på denna försäljning.
Förening
Namn
HSB Brf Siken
Om föreningen
Föreningen består av ett flervåningshus, Sikvägen 1-23. Huset omfattar 208 lägenheter och
byggdes färdigt under 1963 då inflyttning började. Föreningen bildades dock redan
1960 och har varit medlem i HSB Stockholm sedan dess och är en av Tyresös äldsta föreningar. Det är en välskött förening med stambytta badrum och kök. Ventilationen har gåtts igenom och godkänts, s k OVK-besiktning. Föreningens trapphus har målats i vackra diskreta färger under 2007. Även tvättstugan har fått en uppfräschning. 2010 har porttelefon installerats och radonmätning genomförts. Sikens område har genomgått en ansiktslyftning med bl a ny utebelysning, alléträd, gräsmattor och stenlagda gångstigar. Alla balkonger är renoverade och inglasade 1993-94.
Hissrenovering och ny takbeläggning 2001 samt nya parkeringsplatser och garage 2014.

Kabel-TV från ComHem, bredband via Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit) och ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningens tvättstuga finns mellan port 9 och 11 och är försedd med många tvättmaskiner och torktumlare. Det finns källarförråd som tillhör lägenheterna. Föreningen har tre uthyrningsrum i port 17 som kan hyras av medlemmarna. Cykelrum finns och ytterligare garage för långstidsförvaring av cyklar håller på att färdigställas. Vid Siklöjevägen finns föreningens kompostering.

Garage kostar 450:-/mån och P-plats kostar 150:-/mån. För besökande finns det avgiftsfria parkeringstillstånd utdelade till samtliga lägenheter. Hela vårt garage- och parkeringsområde utmed Siklöjevägen gäller som gästparkering. Avstånd till SL-buss ca 100 m, till Tyresö C, ca 150 m och med bil till Stockholm C ca 20 minuter. Nära golfbana och vackra strövområden.

Hemförsäkring
Föreningen har tecknat kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Varje enskild medlem ansvarar för att ha egen hemförsäkring som grund.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kr. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kr.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

För mer info se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/siken
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
208
Renoveringar
Förutom det årliga underhållet har under åren utförts flera större renoveringar som:
1983 Fönsterbyte
1993 Tilläggsisolering av fasader och balkongutbyggnad med inglasning.
1999 Stambyte med badrumsrenovering.
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2002 Ombyggnad av utemiljön
2005 Nytt ventilationssystem
2006 Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoveras
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Sikvägen 7, 6 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg