190
MEDC262AC49101548FDAD9A5237D4FDC444

Såld!

Hanviken, Tyresö

Ringvägen 12A


Såld!
Slutpris: SEK 6,150,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Stort härligt hus på totalt ca 277 kvm med ett inglasat uterum och ett vidbyggt garage. Huset har en spännande karaktär med olika möjligheter och en planlösning som erbjuder härliga sällskapsytor och möjlighet till fler sovrum samt massor av bra förvaringsytor. Solig tomt på lugn gata i omtyckta Hanviken. Varmt välkommen!

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, polis, bank arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea161 kvm
Biarea110 kvm
Tomtarea812 kvm
Byggår1962
Driftskostnad3,727 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Uteplats och inglasat uterum

Inglasat uterum

Kök med utgång till inglasat uterum

Kök

Matplats i kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Ringvägen 12 A, ett möjligheternas hus på plan uppvuxen trädgårdstomt i omtyckta Hanviken endast 20 min från Stockholms city.
En rymlig stenlagd infart till huset med vidbyggt garage med möjlighet till flera parkerings platser eller kanske uppställningsplats för båten eller husbilen. Eller bara en bra lekyta för barnen.
Entréplan inrymmer en entréhall i vinkel med platsbyggd garderob med skjutdörrar för ytterkläder.
Till höger från entrén ligger ett av sovrummen som idag används som hobbyrum/ kontor.
Glasdörrar in till ljust och trevligt vardagsrum i vinkel med ekparkett och en fungerande braskamin som sprider värme och höjer mysfaktorn. I vinkeldelen finns idag en stor bokhylla och en mindre soffa för lässtunder men här finns möjlighet att göra om till ett sovrum (vilket det var tidigare). Från vardagsrummet finns en dörr ut till det inglasade uterummet.
Stort härligt kök med vita släta skåpsluckor. Köket är från 2007 och kommer från Ikea. Kyl och frys i fullhöjd. Spishäll med fläkt ovanför, inbyggd ugn samt mikrovågsugn och diskmaskin. Bänkskivor i ek med glasskivor ovanför där man satt en stilren tapet bakom. I köket är det vattenburen golvvärme.
Stort glasparti med skjutdörrar från köket ut mot ett fantastiskt inglasat uterum/matrum på 20 kvm med klinkergolv (värme, förberett för konvektor element). Skjutdörrar i glas ut till ett härligt stort trädäck där solen lyser hela dagen.
På det här planet finns ett kaklat duschrum från 2002.

Trappa upp till övervåningen där man direkt kommer upp till ett stort härligt allrum med en takkupa som släpper in rikligt med ljus. Det här rummet fungerar idag som lekrum men skulle gå att dela av och göra ett sovrum av, om så önskades.
Till vänster ovanför trappen finns ett väl tilltaget sovrum för barnen som enkelt går att dela av till två mindre barnsovrum.
Går man istället åt höger när man kommer upp för trappen finner man ett kaklat duschrum (värme) från 2004 med takfönster. Samt ett rymligt sovrum med stort fönsterparti längs ena väggen och en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Från entréplan är det en trappa ner till en mycket rymlig undervåning med en möblerbar hall samt ingång till klädkammare och matkällare. Vidare erbjuder det här planet två rum som kan användas till sovrum/ gillestuga/ gästrum/ kontor, möjligt badrum med bastu om så önskas, en stor härlig groventré/ tvättstuga med bra arbetsytor och förvaring bakom skjutdörrar samt med ingång även utifrån, pannrum, samt ytterligare ett extra rum att inreda till gym eller vad man nu vill och mycket goda förvaringsmöjligheter.
Här finns massor av olika möjligheter, göra om till tonårsdel, för den egna företagaren, gym m.m.

Fastigheten är besiktigad 2018-06-27 och har ett klarlagt paket.

I närheten finns både skolor, förskolor och bra kommunikationer (8 min promenad) med bl. a. direktbuss in till Gullmarsplan och Stockholms city. I Trollbäcken finns centrum med vårdcentral, BVC, tandläkare, matvaruaffärer, apotek, blomsteraffär, tobaksaffär flera restauranger m.m.
I Tyresö Centrum (ca 1 km) finns ett större affärscentrum med ett stort utbud av affärer bl. a. ett flertal stora kedjebutiker. Vid Tyresö centrum finns även simhall, ishall, rackethall och golfbana.
Antal rum
7 rum varav 5-7 sovrum
Boarea
161 kvm
Areakälla
Uppmätt enligt SS 21054:2009
Biarea
110 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Bergvärme från 2004
Energideklaration
Utförd 6/3/2014
Energiprestanda
53 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongsula
Grundmur
Betong, betonghålsten och blå lättbetong
Stomme
Träregelstomme
fasad
Tegel och trä
Bjälklag
Trä och betong
Tak
Tegel och på takkupa enkelfalsad plåt
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Hanviken 1:27
Övrigt
Renoveringari bostaden:
1974 Påbyggnad övervåningen.
1992 Huset omdränerades.
2009 Nya fönster (ej takfönster).
2011 Taket lades om med ny läckt och papp. Tegelpannorna tvättades och återanvändes. Nya vindskivor samt översyn och målning av plåtdetaljer.
2015 Byte samtliga lås
2015 Asbestsanering källare.
2015 Ommålning/gipsning väggar vardagsrum och hall.
2016 Installation fiber (tv, bredband).
2017 Lagt in Nivellgolv i rummet under garaget.
2017 Gjort iordning gästrummet i källaren.
2018 Nytt parkettgolv kök.
2018 Byggde in balkongen och gjorde det till ett sovrum (barnens sovrum) som ger en extra boarea på ca 6 kvm.
Övriga byggnader
Ett vidbyggt garage finns med plats för en bil samt med ett förråd i bakre delen.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 44,725 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 23,300
VA
SEK 6,694
Renhållning
SEK 3,531
Försäkring
SEK 11,200
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Uppvärming: det är bergvärme så den kostnaden ligger under el.

El: inkluderar både uppvärmning och hushållsel. Säljarnas förbrukning är ca 15.700 kWh/år + nätkostnad ca 12.000kr. Vilket blir ca. 1.942 kr/mån.

VA: Säljarna betalar ca 558 kr/mån.

Renhållning: Säljarna betalar en fast avgift på 1.607 kr/år samt en avgift på 74 kr/gång för sophämtning.

Försäkring: Folksams stora villaförsäkring kostar säljarna ca 11.200kr/år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,887,000
Byggnadsvärde
SEK 1,312,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,940,000
Tomt
Areal
812 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Stor plan trädgårdstomt i söderläge. Framsidan vid garageuppfarten och gången fram till entrén är lagd med stenplattor (2007). Framför garaget finns plats för fler bilar att parkera. Det finns även parkeringsmöjligheter vid tvättstugeingången. Baksidan har en plan gräsmatta med bl. a. några buskar, träd och en häck.
Planbestämmelser
Del av kumla trädgårdsstad lindalen mm
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1961-01-03
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM8-27/14A Förmån, Avtalsservitut: Fri passage, 01-IM8-37/1221A Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM8-37/3165 Förmån, Avtalsservitut: Fri passage, 01-IM8-43/3594A Inskrivning, Avtalsservitut kraftledning, 27/14

Karta

Hanviken Tyresö

Ringvägen 12A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg