190
MED79012359BE7741C1BEC924B6729732CF

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Sikvägen 3, 6tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Välplanerad 3:a i populära HSB Brf Siken med inglasad balkong i söderläge! Högt fritt läge med fantastiskt ljusgenomsläpp. Moderniserat kök med stor matplats, två rymliga sovrum och helkaklat badrum. Mycket centralt belägen nära Tyresö centrum, kommunikationer och naturen. Välkommen på visning!

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,574 Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband & bre
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea80 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99-2117-1-35-6
Driftskostnad303 kr/månad

Bilder

Vardagsrum med utgång mot balkong och i anslutning till matrum och kök

Rymlig inglasad balkong i solig söderläge i högt fritt läge

Kök med gott om förvaring och arbetsytor

Rymligt matrum med plats för både familj och vänner

Stambytt badrum med dusch och vägghängd WC-stol och toppmatad tvättmaskin

Sovrum 1 med högt fritt läge. Plats för dubbelsäng och fövaring

Sovrum 2 högt fritt läge med plats för säng, arbetshörna och förvaring

Kök med praktisk bänk i aluminum och induktionshäll

Rymlig matrum. Möjligt tredje sovrum

Rymligt vardagsrum med utgång till balkong i söder. Plats för både soffgrupp och matbord

Utsikt från balkong i söderläge

Entré, löst liggande heltäckningsmattan, borttagen till visning. Laminatgolv under

Vardagrum mot hall och kök

Rymlig klädkammare med hyllplan och tre garderober

Fasaden och den trevliga gården med grill- och lekplatser

Tyresö slott

Badplats vid Öringesjön

Alby friluftsgård

Kumla Herrgård

Trinntorpsbadet med båtbryggan i bakgrunden

Bad, Öringesjön

Notholmens café

Vackra slottmiljöer vid Tyresö Slott

Vackra Strandbadet

Vacker skärgårdsmiljö vid Tyresö Slott och Notholmen

Ta en promenad i Tyresö Slottspark

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till en ljus väl omhändertagen 3:a i populära HSB Brf Siken med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet! Lägenhetens söderläge ger ett fantastiskt ljusgenomsläpp och den stora dörröppningen mellan kök och vardagsrum gör att lägenheten känns inbjudande och luftig.

Lägenheten har ett stort kök med matplats som är delvis renoverat med skåpluckor i trä och gott om arbetsyta och förvaring. Köksdelen fortsätter enhetligt med skåp och praktisk avställningsyta in i matrumsdelen och praktisk belysning under skåp och över bänk. Mellan överskåp och diskbänk sitter ett ljust kakel. Bänkskiva kring disko i praktisk aluminium och som sedan övergår i en bänkskiva i trä. Köket har ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Moderna vitvaror med induktionshäll, kyl och frys, diskmaskin och spisfläkt. Inbyggd ugn i praktisk arbetshöjd. Köket erbjuder rum för festmiddagar med många vänner och familj.

Det stora matrummet erbjuder även möjlighet till ett tredje sovrum då det finns rum för matplats i det rymliga vardagsrummet.

Vardagsrummet är väldigt ljust, rymligt och lättmöblerat, med plats för både soffgrupp och ytterligare möblemang. Vardagsrummet har fina ytskikt med parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Från vardagsrummet tar man sig ut till lägenhetens balkong.

Rymlig och inglasad balkong i fint ljust söderläge, med plats för balkongmöblemang. Lägenhetens läge erbjuder möjligheten att i goda vänners lag sitta ute och njuta av solen och det fria höga läget med utsikt.

Helkaklat stilrent badrum med klinkers i ljusa färger som vitt och beige. Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte och har dusch med praktisk skärmvägg med skjutdörrar. plats för badkar, väggmonterad wc, tvättställ, hylla av marmor, varmvattensdriven handdukstork och är förberett för inkoppling av tvättmaskin och torktumlare. I dagsläget finns här en toppmatad tvättmaskin.

Lägenheten har en rymlig entréhall som ger en välkomnande känsla. Hallen har plats för avhängning vid entrédörr och en rymlig klädkammare. Klädkammaren är en s k "walk in-closet" och har rum för kläder eller övrig förvaring. Här finns även tre inbyggda garderober för ytterligare förvaring.

Lägenhetens två sovrum har stora fönster med fri utsikt som ger ett härligt ljusinsläpp och båda sovrummen har dessutom plats för dubbelsäng.

Sovrum 1 ligger närmast lägenhetens entré och har ljusa ytskikt på vägg och ljust laminatgolv.

Sovrum 2 ligger i anslutning till klädkammaren och har ljusa ytskikt på vägg och ljust laminatgolv.

Lägenheten har ett tillhörande lägenhetsförråd i entréplan.

Huset ligger väl beläget nära bl.a. Tyresö centrum, ishall, fotbollsplaner, simhall, rackethall och golfbana. Inom gångavstånd så finns busshållplatser med direktbuss till Stockholm centralstation och bussar mot bl.a. Gullmarsplan, Haninge och Nacka.
Antal rum
3 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 4,574 Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband & bre
Driftskostnad
SEK 3,638 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,388
Försäkring
SEK 1,250
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Nätavgift för el ingår i avgift, endast förbrukning tillkommer.
Andel i föreningen
0.47639 %
Andel av årsavgiften
0.47639 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Energideklaration
Utförd 8/13/2008
Energiprestanda
127 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB Brf Siken
Om föreningen
Föreningen består av ett flervåningshus, Sikvägen 1-23. Huset omfattar 208 lägenheter och
byggdes färdigt under 1963 då inflyttning började. Föreningen bildades dock redan
1960 och har varit medlem i HSB Stockholm sedan dess och är en av Tyresös äldsta föreningar. Det är en välskött förening med stambytta badrum och kök. Ventilationen har gåtts igenom och godkänts, s k OVK-besiktning. Föreningens trapphus har målats i vackra diskreta färger under 2007. Även tvättstugan har fått en uppfräschning. 2010 har porttelefon installerats och radonmätning genomförts. Sikens område har genomgått en ansiktslyftning med bl a ny utebelysning, alléträd, gräsmattor och stenlagda gångstigar. Alla balkonger är renoverade och inglasade 1993-94.
Hissrenovering och ny takbeläggning 2001 samt nya parkeringsplatser och garage 2014.

Kabel-TV från ComHem, bredband via Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit) och ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningens tvättstuga finns mellan port 9 och 11 och är försedd med många tvättmaskiner och torktumlare. Det finns källarförråd som tillhör lägenheterna. Föreningen har tre uthyrningsrum i port 17 som kan hyras av medlemmarna. Cykelrum finns och ytterligare garage för långstidsförvaring av cyklar håller på att färdigställas. Vid Siklöjevägen finns föreningens kompostering.

Garage kostar 450:-/mån och P-plats kostar 150:-/mån. För besökande finns det avgiftsfria parkeringstillstånd utdelade till samtliga lägenheter. Hela vårt garage- och parkeringsområde utmed Siklöjevägen gäller som gästparkering. Avstånd till SL-buss ca 100 m, till Tyresö C, ca 150 m och med bil till Stockholm C ca 20 minuter. Nära golfbana och vackra strövområden.

Hemförsäkring
Föreningen har tecknat kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Varje enskild medlem ansvarar för att ha egen hemförsäkring som grund.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kr. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kr.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

För mer info se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/siken
Organisationsform
Andelsrätt
Antal lägenheter
208
Renoveringar
Förutom det årliga underhållet har under åren utförts flera större renoveringar som:
1983 Fönsterbyte
1993 Tilläggsisolering av fasader och balkongutbyggnad med inglasning.
1999 Stambyte med badrumsrenovering.
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2002 Ombyggnad av utemiljön
2005 Nytt ventilationssystem
2006 Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoveras
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Sikvägen 3, 6tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg