190
MED3A2026154EEB4EF7B4FB3CEA0D6EBB16

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Granitvägen 7A, etagelägenhet


Såld!
Slutpris: SEK 3,050,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Spännande etagevåning som smakfullt renoverats. Stambytt WC/duschrum samt tvättstuga, WC med IR-bastu. Härligt kök -12 med rostfria maskiner. Balkong samt stor insynsskyddad uteplats.
2 sovrum samt klädkammare som kan nyttjas som 3:e sovrum. Vardagsrum med parkett och utgång till uteplats och gräsmatta.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,902 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea92 kvm
Lägenhetsnummer51
Byggår1964-1966
Driftskostnad300 kr/månad

Bilder

Vardagsrum

Matplats i kök

WC/dusch

Vardagsrum

Hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entréplan:
Hall med ljust laminatgolv och tapet. Här finns plats att hänga av kläder. I anslutning till hallen finns en stor "walk in closet" som även kan nyttjas som extra sovrum eller arbetsrum. Här finns 5 st garderober.

Sovrum med ljust laminatgolv -17, och vitmålade väggar.

Sovrum med ljust laminatgolv -17, och vitmålade väggar målade i grått. Utgång till en generös balkong i soligt och fritt söderläge.

Nyrenoverad WC/dusch i samband med föreningens stambyte. Mörkt klinkergolv med golvvärme och stora matta kakelplattor. Handfat med ekkommod med belysning, badrumsskåp, vägghängd WC och dusch. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp.

En vitmålad trappa med klädda steg leder ner till vardagsrum, kök och wc/tvätt.

Nedre plan:
Vardagsrum med ekparkett i borstad ek från Kährs samt väggar målade i vitt. Utgång till stor insynsskyddad altan med trädäck och gräsmatta. Altanen har ett soligt söderläge. Ett staket med grind omgärdar uteplatsen.Ovanför altanen är den egna balkongen.

Kök med vita blanka luckor från Ikea 2012. Köket är totalt ombyggt och är utrustat med rostfria maskiner från Whirlpool - induktionshäll, frihängande fläkt, diskmaskin, kyl/frys, inbyggd ugn. Ovan arbetsbänken i svart pressad kompositsten sitter mörkt stavskiffer. Hällen är placerad i vinkel mot matplatsen som en bardel och inbjuder till trevlig samvaro med den som lagar mat. Stor matplats vid fönstret.
Antal rum
3 rum
Boarea
92 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 4,902 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.3033 %
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus
Byggnadsår
1964-1966
Uppvärmning
Centralvärme
Energideklaration
Utförd. 5/5/2009
Energiprestanda
141 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Föreningen håller för närvarande på att ser över möjligheten att bygga ut de befintliga balkongerna. Mer information finns att få från föreningen.
Förening
Namn
Brf Solhöjden i Tyresö
Om föreningen
Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Granitvägen 7A, etagelägenhet

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg