190
MED94C0A2484C8040F5B07A41D640F93169

Såld!

Sörgården, Vallentuna

Sörgården 114, 2tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,000,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en välplanerad och ljus gavel-3:a med sjöutsikt. Bostaden har regelbundet renoverats och har bland annat berikats med nytt badrum och toalett från 2015. Här kan du bo högt och insynsskyddat med sjöutsikt i Sörgårdens kanske bästa läge. Varmt välkommen på visning!

Om området

Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert beläget nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till Vallentuna Centrum, kommunikationer, skolor, bad, golf och annan samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor, förrådslokaler, och husvagnsparkering.

Kommunikation

Buss till Täby,Mörby och Upplands Väsby från Hammarbacks- skolan.
Roslagsbanan från Ormsta eller Vallentuna Centrum var 15:e
minut på vardagar till kl 21:00 och kvällar/helger var 30:e min till Stockholm Östra Station.

Närservice

Mataffär finns i området.
I Vallentuna Centrum finns ICA,Konsum,Apotek,Banker,Systembolag och diverse affärer.

Parkering

I Sörgården finns möjlighet att hyra parkering både utomhus, i kallgarage, eller i varmgarage med övervakning och tvättplats. Det finns alltid lediga utomhusplatser hos oss, men till garageplatserna kan det ibland vara upp till ett par månaders kö. Vi har även en speciell husvagnsparkering.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,861 inkl värme, VA, kabel-TV, förråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea79.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer28-233
Byggår1969-72
Driftskostnad356 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Hall

Hall

Sovrum

Sovrum

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnade hall med nylagt parkettgolv(-17) och målade väggar. God förvaring i 3 st. platsbyggda garderober. Säkerhetsdörr installerad (-15).

SOVRUM 1
Stort sovrum med nytapetserade väggar samt vitmålad fondvägg (-17) Kärs parkettgolv (-17). Förvaring finns i 2 st. platsbyggda garderober.

SOVRUM 2
Målade väggar och parkettgolv. Förvaring i platsbyggd garderob.

BADRUM - 2015
Renoverat badrum av Roslagsgruppen med klinker och hamrat kakel på vägg. kommod och spegelskåp från Svedbergs, förberett för tvättmaskin, badkar och dusch.

WC - 2015
Klinker på golv och målade väggar, toalett, handfat och vägghängd spegel.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med extra ljusinsläpp från gavelfönster med sjöutsikt. Tapetserade väggar samt vitmålad fondvägg (-17) och slipad original parkett.

BALKONG
Balkong i perfekt västerläge.

KÖK
Delvis uppdaterat kök med originalstommar, vita luckor och skåp, kakel ovan arbetsytor, klinkerbeklätt golv, diskmaskin (-16), spis med plattor(-03), (kyl/frys -08).
Antal rum
3 rum
Boarea
79.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 4,861 inkl värme, VA, kabel-TV, förråd
Driftskostnad
SEK 4,272 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,272
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Bredband via fiber tillkommer.
Försäkring tillkommer och varierar mellan försäkringsbolag och omfattning.
Andel i föreningen
0.002949 %
Tillträde
Enl. överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus om två våningar
Byggnadsår
1969-72
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Fönster
2+1-glas
Övrigt
-Tvättstuga, förråd och cykelförråd finns i källare.
Förening
Namn
Brf Sörgården
Om föreningen
Välkommen till Brf Sörgården i Vallentuna!

Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert belägen nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till Vallentuna Centrum, kommunikationer, skolor, bad, golf och annan samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor och förrådslokaler.

Föreningen är en av Vallentunas största bostadsrättsföreningar med 346 ljusa och rymliga bostadsrättslägenheter uppförda under åren 1969 - 1972. Lägenheterna finns i storlekar från 1 rum och kokvrå upp till 4 rum och kök. De flesta husen består av tre våningsplan och har sex lägenheter per trapphus.

Brf Sörgården har ett eget förvaltningskontor och egna heltidsanställda som sköter all service och förvaltning,
Bevakning och störningsjour i området sköts av Roslagens Hundbevakning.

Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster, tak, ventilation, och värmesystem. De renoverade husen är gula och har fått ett kupat tak. I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem. Under 2009-2010 genomförde föreningen en renovering av avloppsstammarna. Renoveringen av husen följdes under 2008-2011 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning.


I Sörgården finns möjlighet att hyra parkering både utomhus, i kallgarage, eller i varmgarage med övervakning och tvättplats. Det finns alltid lediga utomhusplatser i föreningen, men till garageplatserna kan det ibland vara kö.

Föreningen har ett stort antal förråd och lokaler av olika storlekar för uthyrning till såväl boende som utomstående.

Sörgården har kabel-tv med ca 23 kanaler. Analog kabel-tv och digital kabel-tv på alla kanaler. Det finn även ett antal sport- och filmkanalspaket att lägga till för de som så önskar. Stadsfiber indraget Own-IT, IP-telefoni via Own-IT, Kabel-TV via Telenor.

Föreningen har installerat bredbandsuttag med hög hastighet för internet och ip-telefoni med 100/100Mbit finns i alla lägenheter. Sep avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren. Ownit 08-525 073 00, www.ownit.se

PARKERINGSGARAGET
Varmgarage bil 373 kr/mån
Varmgarage mc 224 kr/mån
Mellanplan 209 kr/mån
Mellanplan med motorvärmare 272 kr/mån
Takplan 161 kr/mån

ALLÈVÄGEN
P-plats 161 kr/mån
P-plats med motorvärmare 209 kr/mån

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet debiteras köparen vid beviljat medlemsskap i föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida på www.brfsorgarden.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
346
Renoveringar
Stamrenovering påbörjas under 2020. Styrelsen har tagit fram ett paket med en standardlösning som b la kommer att innehålla, golvvärme, helkaklade väggar, klinker på golvet samt duschväggar. Man kommer även ges möjlighet till personliga val samt utformning på badrummen.

Karta

Sörgården Vallentuna

Sörgården 114, 2tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg