190
MED30E2744BBB5E479BBF1B122A13617496

2:a med dubbla balkonger!

Såld!

Herserud, Lidingö

Herserudsvägen 3


Såld!
Slutpris: SEK 4,325,000

Ansvarig mäklare

Äntligen presenteras en 2:a i populära kopparhusen i Herserud/Torsvik, en av Lidingös mest eftertraktade adresser! Välkommen till denna välplanerade 55 kvm stora lägenhet med öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet med utgång till den inglasade balkongen i sydvästläge där du ser havet och Lidingöbron. Rymligt sovrum med en hel garderobsvägg för förvaring, från sovrummet nås ytterligare en inglasad balkong. Trevlig hall med plats för ytterkläder och skor. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Här är det genomgående ljusa ytskikt och parkettgolv i hela lägenheten. Lägenheten ligger på våning 5 vilket gör att du får fri utsikt. Garage finns i samma hus med hiss till lägenheten. Förråd ingår på ca 4kvm.

Här bor du i ett centralt och mycket omtyckt område med kommunikationer och service utanför porten. I direkt anslutning till lägenheten ligger bageri/café, matvaruaffär och apotek. På gångavstånd finns Lidingö Centrum med butiker, restauranger och caféer. Med buss eller Lidingöbanan tar det endast någon minut till Ropsten, med bil lika så. Längst vattnet finns fina promenadstråk.

Välkommen på visning!

Om området

Mycket omtycket och centralt beläget område med närhet till Torsviks torg med bland annat välsorterad matbutik, café och bageri med dagsfärskt bröd, restaurang och apotek. Gångavstånd till Lidingö Centrum och även promenadavstånd över bron till Ropsten.

Kommunikation

Ett par minuters promenad till Baggeby station och Torsviks station med väldigt bra kommunikationer till Ropstens tunnelbana eller några minuter till Torsvikstorg där bussen går till Ropsten. Med bil tar det ca 10 minuter in till Stockholms innerstad.

Närservice

Vid Torsvikstorg finns bland annat mataffär, gym, kemtvätt och skräddare. I närområdet finns även butiker, restauranger, caféer och banker.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,432 Inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer03093
Byggår1970
Driftskostnad292 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2017
Stadgar
Energideklaration
Föreningens hemsida

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Hall
Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Badrummet är beläget rakt fram och vardagsrummet med köket till höger. Säkerhetsdörr.
Vardagsrum och Kök
Ljust och härligt rum med utgång till den stora inglasade balkongen på ca 10 kvm, från balkongen har du fri utsikt och ser både Lidingöbron och havet. Trevligt vardagsrum med öppen planlösning till köket. Här får du plats med både soffa och fåtölj för mysiga hemmakvällar, i köket finns plats för stort matbord för 6-10 personer. Stort kök med mycket förvaring bakom vita köksluckor och gott om arbetsbänk.
Sovrum
Stort och rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och sängbord. I sovrummet finns även en hel garderobsvägg. Här finns även plats för skrivbord. Från detta rum nås ytterligare en inglasad balkong på ca 10 kvm.
Badrum
Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Vitt kakel och grått klinker med golvvärme. Även här finns förvaring bakom vita luckor och stor bänkskiva. Badrummet är utrustat med badkar och handdukstork.
Inglasade balkonger
Denna lägenhet har inte bara en utan två inglasade balkonger på ca 10 kvm styck. Från vardagsrummet nås den ena balkongen som ligger i sydvästläge. Den andra balkongen nås från sovrummet och är i österläge. På båda balkongerna går det att skjuta bort glaspartierna om man önskar en mer öppen känsla.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 3,432 Inkl värme, VA och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.2916 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX och F
Energideklaration
Utförd. 4/11/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
107 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Torsviks Torg
Om föreningen
Föreningen förvärvade i april 2004 fastigheten Västerbotten 18 (3D-fastighet) med två flerfamiljshus i 8-10 våningar med totalt 56 lägenheter varav alla är bostadsrätter. I fastigheten finns en lokal som idag hyrs ut som delad butikslokal till Gateau AB och Designkontor100.

På föreningens gård finns cykelrum samt soprum. Andra gemensamhetsanläggningar är källarförråd, barnvagnsrum i entréplan, cykelrum samt tvättstuga i 3:an. Garageplats finns att hyra i källarplanet med direkt förbindelse med hiss.

I slutet av 1950-talet byggdes det första av totalt tre kontorshus av ingenjörsfirman Jacobsson & Widmark. Det första huset inrymde stadsbibliotek, SE-banken, systembolag m.m. som sedan flyttat till Lidingö Centrum. I början av 1970-talet byggdes ytterligare två hus.

Omkring år 2000 köptes två av de tre "Kopparhusen" av JM AB och byggdes om till bostadshus. Tredimesionell fastighetsbildning innebär att butiken Coop med tillhörande garage m m ägs av en annan fastighetsägare. Gränsen mellan de båda fastigheterna går i tätskiktet under gården.

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar (kontrollerat 2019-05).

Lägenhetsfördelning:
22st 2rok, 26st 3rok, 4st 4rok, 2st 5rok och 2st 6rok.

Föreningen är privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229).
Antal lägenheter
56
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Grundutbud för TV ingår i avgiften, ComHem är leverantör. Bredband tecknas separat.
Parkering
Garageplatser finns att hyra på plan -3, månadshyran är 700 kronor. Föreningen har installerat laddstolpar på 12 st platser. Föreningen disponerar 56 st garageplatser och 3 st gästparkeringar utomhus. Det finns ingen kö (kontrollerat 2019-05).
Renoveringar
2017 - Husen har inspekterats och påtalade läckageproblem har åtgärdats.
2017 - Värmenivåerna i lägenheterna har kontrollerats och justerats.

Inga stora renoveringar är planerade utan endast löpande underhåll.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 400

Karta

Herserud Lidingö

Herserudsvägen 3

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg