190
MEDCA2A57C01A7F47AEAC264DC031B37764

Totalrenoverad bostad i fritt läge

Såld!

Högsätra, Lidingö

Högsätravägen 32


Såld!
Slutpris: SEK 2,500,000

Ansvarig mäklare

Ljus och välplanerad fin lägenhet med ovanligt mycket funktion för en 2:a. Bostaden är totalrenoverad med nya golv, ytskikt, kök samt uppdaterat badrum. Vardagsrum med access till västerbalkong i fritt läge. Gott om förvaring via klädkammare och garderobsvägg. Stabil förening och centralt läge på Lidingö i spännande stadsdel som kommer genomgå stor förvandling kommande år.

Om området

Centralt och omtyckt område med flerbostadshus. Närhet till förskola, skolor, gymnasium, mataffär och kommunikationer. För den aktive finns flera gym, simhall, idrottshallar, fotbollsplaner samt två ishallar. Omedelbar närhet till sköna naturområden som Kottlasjön och Långängens naturvårdsområde.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss. På bara några minuter tar du dig snabbt och enkelt till Lidingö centrum med dess utbud av butiker och service. Med bil tar det drygt 5 minuter till Ropstens T-bana och ca 15 minuter till Stockholms innerstad.

Närservice

Nära till stora och välsorterade matvaruaffärer som Willys och Ica Kvantum. Restaurang, pizzeria, bank, bageri, Nordic Wellness och apotek finns vid Larsbergs torg.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,737 inklusive värme/vatten, kabel-tv och internet.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea64 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer307
Byggår1973

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
64 kvm
Hall
Hallen är ljus och luftig och ger en överskådlig vy över den trivsamma bostaden. Här ligger ett snyggt svart klinkergolv, spotlightbelysning, smart garderobsrad och plats för avhängning.
Vardagsrum
Till höger om entrén nås vardagsrummet som är rejält och har plats för både soffgrupp och matbord. Här ligger ett snyggt ekparkettgolv, ljust målade väggar och utgång till västerbalkong.
Balkong
Balkongen är stor och ligger fritt i västerläge. Här finns gott om plats för möblering och möjlighet till inglasning.
Kök
Köket är smakfullt renoverat som går i vitt från Marbodal. Bänkskiva i trä ovanför vacker kalksten som bryter av på ett snyggt sätt. Spishäll, rostfri fläkt, dubbel kyl/frys och integrerad diskmaskin. Utrymme för matplats om 4 intill fönster med fin vy över Gångsätra. Ekparkettgolv och ljusa väggar.
Sovrum
Stort sovrum placerat intill köket med plats för 180 cm säng, extra förvaring/arbetsplats. Nymålade väggar i grå ton mot ekparkettgolv.
Badrum
Badrummet är uppdaterat med klinkergolv och värmeslingor mot nymålade väggar. Tvättmaskin, ny toalett, handdukshängare, badrumsskåp, badkar med duschvägg. Stambyte är planerat för denna lägenhet 2022.
Klädkammare
Intill badrummet finns en generös klädkammare med gott om förvaring.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 2,737 inklusive värme/vatten, kabel-tv och internet.
Andel i föreningen
0.16695 %
Andel av årsavgiften
0.16736 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 8/13/2009
Energiprestanda
113 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Källarförråd tillhör bostaden.
Förening
Namn
Brf Kantarellen 11
Om föreningen
Brf Kantarellen 11 bildades 2001. 2010 förvärvade föreningen fastigheterna. Det är en äkta bostadsrättsförening och består av ett antal flerbostadshus med adress: Högsätravägen 1-33, 18-32 och Lillåkersvägen 2-52. Totalt finns 536 bostadsrätter, varav Lidingö stad äger 88 bostadsrätter. 91 lägenheter är hyresrätter. Dessa utgör ett dolt kapital och säljs då de blir lediga, varvid pengarna kommer föreningen tillgodo. Det finns 18 lokaler, 11 av dessa hyrs ut, bl.a. en lokal som används för restaurangverksamhet. Övriga används av föreningen som kontor och för fritids och kulturverksamhet.

Föreningen har tecknat ett centralt avtal för hushållsel. Varje hushåll blir fakturerade av HSB för respektive hushålls förbrukade el varje månad. Separat elmätare för varje lägenhet är installerade.

Stor tvättstuga finns i en vidbyggd byggnad uppförd i ett våningsplan med källare. Cykelrum finns i källaren och det finns även röda cykelbodar på föreningens gårdar. Pappers-, tomglas- och batterisortering. Tolvan är föreningens aktivitetslokal och finns på Lillåkersvägen 12B. Lokalen får hyras mellan kl 7 och kl 22. Hyran är 300 kr per tillfälle. Föreningen har en gästlägenhet på Lillåkersvägen 6B. Priset per natt är kr 350 kr. Täcken och kuddar för 4 personer finns i lägenheten. Barnvänliga innergårdar med lekplatser och grönska. En boulebana finns utanför Lillåkersvägen 46.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
627
Varav hyreslägenheter
91
Antal lokaler i föreningen
18
Tv och bredband
Föreningen har sedan hösten 2015 gruppavtal med ComHem för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Det finns 63 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på föreningens mark. Föreningen har utöver det: 90 parkeringsplatser utomhus utan el för 289kr/månad 14 parkeringsplatser med el för 425kr/månad. 108 garageplatser utan bur 502kr/månad. 164 garageplatser med bur 646 kr/månad. 4 extra stora garageplatser med bur 816kr/månad. 9 MC-platser med bur 289kr/månad i garaget. 12 moped-platser med bur 289kr/månad i garaget. 3 handikapplatser utan bur 289kr/månad i garaget. 4 släpvagnsplatser utan bur för 289kr/mån. Till garaget kan man skaffa fjärrstyrd öppnare till garageporten för ca 300 kr.
Renoveringar
Renoveringar
2018 - Isolering av fasadfogar
2018 - Målning av betongfundament
2018 - Ombyggnation av den stora lekparken
2018 - Ombyggnation av en lokal till 3 bostadsrätter som föreningen säljer.
2018 - Solcellsanläggning på taket Lillåkersvägen 2-16
2017/18 - Fönsterbyte
2016 - Renovering av källargångar. Installation av kodlås till portarna.
2015 - Belysning exteriört till LED belysning
2015 - Byte av takfläktar exteriört
2014 / 2015 - Förstärkning av isolering i portikerna, samt byte av plåt
2013 / 2014 - Takrenovering samt extra isolering av tak
2013 - Installation LED-belysning i gemensamma utrymmen.
2012 - Bergvärme
2012 - Garagerenovering P1
2011 - Indragning av fiber
2011 - Installation av separata elmätare

Föreningen planerar att påbörja stambyte i föreningen år 2019. Det innebär att man får nytt badrum med golvvärme utan kostnad, man kan göra extra tillval. Föreningen planerar även att renovera trapphusen, portarna, alla hissar samt byta ut värmeledningarna samt sätta in nya radiatorer. Under våren 2019 kommer installationen av solpaneler i hela fastigheten att färdigställas. Föreningen har god ekonomi och enligt beräkningar skall dessa renoveringar inte ge mer än samma nivåer på höjningar som nu, dvs. ca 2-3% årligen.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja. Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel är 5%.
Äger föreningen marken
Ja. Föreningen köpte fastigheten 2010 från Lidingöhem AB och äger därmed marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,455
Pantsättningsavgift
SEK 581

Karta

Högsätra Lidingö

Högsätravägen 32

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg