190
MED31369AB1941C4F9DAD3AC0614DE760BE

Såld!

Rudboda, Lidingö

Lojovägen 70


Såld!
Slutpris: SEK 6,000,000

Ansvarig mäklare

Äntligen en stor lägenhet till försäljning på populära och barnvänliga Lojo, ett väldigt bra alternativ till radhus/hus. Genomgående fint renoverad 6:a fördelad på två plan med 4 sovrum i privat läge. Stor fantastisk uteplats mot vacker natur med syrenbuskar och fruktträd samt en inglasad balkong, båda med sol hela dagen, vilket ger en känsla av att bo i hus. Lekpark precis utanför porten. Garageplats och förråd á 5 kvm ingår i avgiften. Närhet till förskola, skola, Bosön, Elfvik, båtklubb, badstränder och buss. Möjlighet till långt tillträde.

Om området

Rudboda är ett högt beläget område. I detta lugna och rofyllda område är det nära till bär- och svampmarker samt till Askrikefjärden och Bosöhamnen. Nära till välkända träningsanläggningen Bosön. I området lojo finns lekplatser, bordtennisrum, tennisbana och boulebana vilket ger möjligheter till både utomhus- och inomhusaktiviteter.
Till Södergarnsbadet, som är mycket populärt ibland småbarnsfamiljer, tar man sig med cykel på några minuter. En bit längre ut mot Elfvik ligger Fågelöuddebadet, som med minigolf, kiosk och hopptorn är mycket populärt ibland öns ungdomar.
Elfviks gård är ett närliggande utflyktsmål.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer, med buss tar det ca 15 min till Ropsten och 10 min till Lidingö centrum.

Närservice

I närområdet finns förskolor samt skola för låg- och mellanstadium. Här ligger också Rudboda centrum med egen kyrka samt livsmedelshall med post. Till Lidingö centrum är det inte mer än ett par kilometer.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,227 inkl värme, vatten, kabel-tv och garage
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea128.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer286
Byggår1971-73
Driftskostnad675 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Äntligen är en av de stora, välplanerade och barnvänliga lägenheterna på Lojo till salu! Utmärkt läge i området och en planlösning som ger bl.a. kök med matsal, vardagsrum, allrum, badrum samt gäst-wc, tre sovrum, stor uteplats och inglasad balkong. Lugnt och mysigt område nära till förskola, skola, matbutik, Bosön, Elfvik, båtklubb, badstränder och buss.

ENTRÉPLAN:

HALL
Luftig och välkomnande hall i vinkel med klinkergolv i ljusgrått och vitmålade väggar. Bra förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar. Säkerhetsdörr.

GÄST-WC
Intill hall finns fräsch gäst-wc med klinkergolv och snygg mönstrad tapet som går i gröna nyanser. WC, handfat och vädringsfönster.

KÖK
Smakfullt och välplanerat kök från 2017 med snygg bänkskiva i sten. Stilfullt med vit skåpsinredning samt vitt kakel upp till tak. Rostfria vitvaror, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, micro samt hel kyl och frys. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och fönster ut mot lekpark. Köket har öppen planlösning till matsalen med plats för det stora sällskapet. Ekparkettgolv och fin fondvägg.

VARDAGSRUM
Generöst och ljust vardagsrum med hel fönstervägg. Här finns gott om plats för stor soffgrupp och annat möblemang. Ekparkett, vitmålade väggar och markiser finns till fönsterna.

SOMRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Utgång till den trevliga inglasade balkongen med utsikt över allmänningen.

SOUTERRÄNGVÅNING:

ALLRUM
Med en snygg och praktisk spiraltrappa tar du dig ner till souterränplanet där du först möts av ett trevlig allrum som vid behov kan göras om till ett sovrum. Utgång till den stora trädäckade uteplatsen i härligt söderläge.

SOVRUM 2 & 3
Via en hall med flera garderober och spotlights i tar tar du dig till två bra sovrum med parkettgolv och ljusa väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv och stort bubbelbadkar. WC, handfat, golvvärme, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.
Antal rum
6 rum
Boarea
128.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Avgift
SEK 6,227 inkl värme, vatten, kabel-tv och garage
Driftskostnad
SEK 8,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,900
Försäkring
SEK 4,200
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.5156199999999999 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971-73
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övrigt
Fastigheterna är anslutna till kabel-tv samt bredband via ComHem.
Övriga byggnader
Inom föreningen finns tillgång till en stor gemensam tvättstuga som fritt kan nyttjas av alla medlemmar.
Föreningen har en samlings/festlokal som medlemmar kan disponera för egna tillställningar.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör en garageplats.
Säkerhetsdörr till både lägenhet och förråd.
Förrådet finns i direkt anslutning till lägenheten, se planritning.
Förening
Namn
Brf Lojohöjden
Om föreningen
Rudboda Bostadsrättsförening registrerades i juli 1971, nu bytt namn till BRF Lojohöjden. Området färdigställdes under sommaren 1973. Området består av 24 hus samt en garagebyggnad. Det totala antalet lägenheter är 304 stycken, vilka fördelar sig på 141 st 2 rok, 141 st 3 rok, 11 st 4 rok samt 11 st 6 rok.

Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 27163kvm, varav 22486kvm utgör lägenhetsyta och 4677kvm utgör lokalyta.

Inom föreningen finns tillgång till en gemensam tvättstuga samt en motionslokal med bastu som fritt kan nyttjas av alla medlemmar.

För att långsiktigt planera föreningen ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025.

Föreningen har en samlings/festlokal som medlemmar kan disponera för egna tillställningar.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
304
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften till föreningen.
TV: Basutbud + 8 Favoriter från Com Hem
Bredband: Com Hem 100Mbit/s
Parkering
Till varje lägenhet hör, som del av bostadsrätten, ett garage eller en p-plats. Gästparkering finns också, avgiftsbelagda kvälls/nattetid, men kostnadsfria dagtid.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2030. Underhållsplanen uppdaterades mars 2017.

2013:
Inköp av ny utrustning till den gemensamma tvättstugan.
Spolning av stammar.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomförd.

2014:
Renovering av garagehus
Föreningen har tecknat avtal med Anticimex för genomgång av lägenheter och riskanalys för fuskskador. Protokoll kommer uppföras.
Träfasader målning (2-5 fasader per år)

2015:
Färdigställande av garagerenovering.
Balkongpaneler (10-25 per år)

2018:
OVK
Stambytt 23 st lägenheter

Planerande renoveringar och underhåll:
Stambyte, byte av lås lägenhetsdörr, byte takfläktar och isolering vindar.

Föreningen kommer om ny detaljplan godkänns att avyttra mark till ett värde av ca 90 miljoner. Läs mer om detta i årsredovisningen.

Föreningen kommer att genomgå ett stambyte med start april/maj 2019, stambytet kommer att genomföras husvis. Preliminärt kommer arbetet under Q2 2019 beröra husen med adresserna Lojov 1-11, 19-21 samt 25-27. Med start i augusti kommer preliminärt arbetet att fortsätta med adresserna Lojov 12-18, 22-24, 28-34. För de adresser som inte berörs under 2019 gäller att en högst preliminär tidplan innebäratt adresserna Lojov 35-40, 57-65 samt 72-77 kommer att beröras våren 2020. Resterande kommer att beröras från augusti till november 2020. Stambytet kommer att finansieras med ökad upplåning. Styrelsen har beslutat att avgiften kommer att höjas med 5% från den 1/7 2019. Höjningen är motiverad av kostnader för stambytet. Med stor sannolikhet kommer en motsvarande höjning av avgifterna också att ske 2020 och de följande åren. Föreningen måste räkna med en årlig avgiftshöjning till 2025. I vilken takt som avgifterna behöver höjas avgörs av om och när tomtaffären med PEAB kan genomföras. Styrelsen låter dock inte denna fråga avgöra planeringen för de komman åren.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Rudboda Lidingö

Lojovägen 70

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg